Verbeter uw touchpad-computer met Scrybe

Bent u op zoek naar een manier om uw Touchpad-computer te helpen u productiever te maken? Hier is een snelle blik op Scrybe, een nieuwe applicatie van Synaptics waarmee je het kunt vergroten.

Touchpad-apparaten zijn steeds interessanter geworden omdat ze ondersteuning bieden voor multi-touch-bewegingen. Scrybe tilt het naar een hoger niveau en laat je je touchpad gebruiken als een applicatiestarter. U kunt met een eenvoudig gebaar elke toepassing of website starten of veel veelvoorkomende opdrachten op uw computer uitvoeren. Scrybe werkt met de meeste moderne Synaptics-touchpads, die standaard zijn op de meeste laptops en netbooks. Het is geoptimaliseerd voor nieuwere multi-touch touchpads, maar kan ook werken met standaard single-touch touchpads. Het werkt op Windows 7, Vista en XP, dus de kans is groot dat het werkt met je laptop of netbook.

Aan de slag met ScrybeGa naar de Scrybe-website en download de nieuwste versie (link hieronder). U wordt gevraagd om uw e-mailadres, naam en informatie over uw computer in te voeren ... maar u hoeft eigenlijk alleen uw e-mailadres in te voeren. Klik op Downloaden als u klaar bent.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 1

Voer het installatieprogramma uit wanneer het wordt gedownload. Het downloadt automatisch de nieuwste Synaptics-driver voor uw touchpad en alle andere componenten die nodig zijn voor Scrybe.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 2

Merk op dat het Scrybe-installatieprogramma zal vragen om Yahoo! werkbalk, dus schakel dit uit om te voorkomen dat u deze waardeloze browserwerkbalk toevoegt.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 3

Scrybe gebruiken

Om een ​​applicatie of website met een gebaar te openen, drukt u met 3 vingers tegelijk op uw touchpad, of als uw touchpad geen multi-touch-bewegingen ondersteunt, drukt u op Ctrl+Alt en drukt u met 1 vinger op uw touchpad. Hierdoor wordt het Scrype-invoervenster geopend; begin met het tekenen van een gebaar en je ziet het op het grijze vierkant. Het invoervenster toont enkele standaardgebaren die u kunt proberen.

Hier hebben we een M getekend, waarmee onze standaardmuziekspeler wordt geopend. Zodra u klaar bent met het gebaar en uw vinger optilt, opent Scrybe de applicatie of website die u hebt geselecteerd.

Een meldingsballon laat u weten welk gebaar is uitgevoerd.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 6

Wanneer u uw gebaar invoert, wordt in het invoervenster witte inkt weergegeven. De inkt wordt blauw als de opdracht wordt herkend, maar wordt rood als dat niet het geval is. Als Scrybe uw opdracht niet herkent, drukt u op 3 vingers en probeert u het opnieuw.

Scrybe-configuratiescherm

U kunt het Scrybe-configuratiescherm openen om opdrachten in te voeren of te wijzigen door een doosachtig gebaar in te voeren, of door met de rechtermuisknop op het Scrybe-pictogram in uw systeemvak te klikken en Scrybe-configuratiescherm te selecteren.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 8

Scrybe heeft veel vooraf geconfigureerde gebaren die u kunt bekijken en zelfs kunt oefenen.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 9

Alle gebaren op het tabblad Populair zijn vooraf ingesteld en kunnen niet worden gewijzigd. Degenen op het tabblad favorieten kunnen echter worden bewerkt. Selecteer het gebaar dat u wilt bewerken en klik op het tandwielpictogram om het te wijzigen. Hier hebben we het e-mailgebaar gewijzigd om Hotmail te openen in plaats van de standaard Yahoo Mail.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 10

Scrybe kan u ook helpen bij het uitvoeren van veel voorkomende Windows-opdrachten, zoals Kopiëren en Ongedaan maken. Selecteer het tabblad Extra om al deze opdrachten te zien.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 11

Scrybe heeft veel instellingen die u mogelijk wilt wijzigen. Selecteer de knop Voorkeuren in het Configuratiescherm om deze te wijzigen. Hier zijn enkele van de instellingen die we hebben gewijzigd.

  • Schakel het vinkje uit Een bericht weergeven om de tooltip-meldingen uit te schakelen wanneer u een gebaar invoert
  • Schakel het vinkje uit Toon symboolhints om de zijbalk in het invoervenster uit te schakelen
  • Selecteer de zoekmachine die u wilt openen met het zoekgebaar. De standaard is Yahoo, maar u kunt uw favoriet kiezen.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 12

Een nieuw Scrybe-gebaar toevoegen

De standaard Scrybe-opties zijn handig, maar het beste is dat u gebaren kunt toewijzen aan uw eigen programma's of websites. Open het Scrybe-configuratiescherm en klik op het plusteken in de linkerbenedenhoek. Voer een naam in voor uw gebaar en kies vervolgens of het voor een website of een toepassing is.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 13

Als u wilt dat het gebaar een website opent, voert u het adres in het vak in.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 14

Als u wilt dat uw gebaar een toepassing opent, selecteert u Toepassing starten en voert u vervolgens het pad naar de toepassing in of klikt u op de knop naast het veld Starten en bladert u ernaar.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 15

Klik nu op de pijl omlaag op het blauwe vak en kies een van de gebaren voor uw applicatie of website.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 16

Je nieuwe gebaar wordt weergegeven onder het tabblad Favorieten in het Scrybe-configuratiescherm en je kunt het vanuit Scrybe gebruiken wanneer je maar wilt, of het gebaar oefenen door de knop Oefenen te selecteren.

superkracht-uw-touchpad-computer-met-scrybe foto 17

Conclusie

Als je van multi-touch-bewegingen houdt, vind je Scrybe misschien erg handig op je laptop of netbook. Scrybe herkent gebaren vrij gemakkelijk, zelfs als je ze niet perfect correct invoert. Net als knijpen om te zoomen en scrollen met twee vingers, kan Scrybe snel iets worden dat je op andere laptops mist.

Scrybe downloaden (registratie vereist)

Meer verhalen

Hoe een audio-cd naar FLAC te rippen met Foobar2000

Foobar2000 is een geweldige audiospeler die volledig aanpasbaar is, weinig systeembronnen gebruikt en veel tools en functies bevat. Vandaag laten we u zien hoe u het kunt gebruiken om een ​​audio-cd naar FLAC-indeling te rippen.

Terugschakelen naar Outlook 2007 nadat de bètaversie van 2010 is afgelopen

Schakelt u terug naar Outlook 2007 nadat u de bètaversie van Office 2010 hebt uitgeprobeerd? Hier leest u hoe u uw Outlook-gegevens kunt herstellen en ervoor kunt zorgen dat alles goed blijft werken na de overstap.

Gegevens herstellen als een forensisch expert met een Ubuntu Live-cd

Er zijn veel hulpprogramma's om verwijderde bestanden te herstellen, maar wat als u uw computer niet kunt opstarten of de hele schijf is geformatteerd? We laten u enkele tools zien die diep graven en de meest ongrijpbare verwijderde bestanden of zelfs hele harde schijfpartities herstellen.

Update metadata en albumhoezen in Windows Media Player 12

Als u Windows Media Player 12 gebruikt in Windows 7, merkt u mogelijk dat sommige van uw media informatie mist wanneer ze in de bibliotheek worden weergegeven. Vandaag bekijken we hoe u metadata en albumhoezen in WMP 12 kunt bewerken en bijwerken.

Verplaats de statusbalk-webadresweergave naar de adresbalk

Is de mogelijkheid om de adressen voor weblinks te zien de enige reden dat u de statusbalk zichtbaar houdt? Nu kunt u de statusbalk verbergen en die adresweergave naar de adresbalk in Firefox verplaatsen.

Browsen veiliger maken voor kinderen in Google Chrome

Als u zich zorgen maakt over de websites die uw kinderen per ongeluk kunnen bezoeken tijdens het browsen, dan wilt u misschien eens kijken naar de Kid Safe – LinkExtend-extensie voor Google Chrome.

Hoe u uw eigen professionele blog start met WordPress

Wil je een eigen blog of website beginnen? Met een gratis WordPress-account is het gratis en gemakkelijk om aan de slag te gaan met het maken van uw eigen blogsite van professionele kwaliteit.

Microsoft Core-lettertypen toevoegen aan Ubuntu

Heeft u ooit de standaard Microsoft-lettertypen zoals Times New Roman op uw Ubuntu-computer nodig gehad? Hier leest u hoe u eenvoudig de belangrijkste Microsoft-lettertypen aan Ubuntu kunt toevoegen.

Problemen oplossen bij het upgraden van Office 2010 Beta naar RTM (definitieve) release

Er zijn verschillende scenario's waarin u problemen kunt ondervinden bij het verwijderen van de bètaversie van 2010 en het proberen om de RTM (definitieve) release te installeren. Vandaag bespreken we de problemen die we tegenkwamen en hoe we ze kunnen oplossen.

Een diavoorstelling maken in Windows 7 Media Center

Bent u op zoek naar een leuke manier om een ​​diavoorstelling uit uw fotocollectie te maken en weer te geven? Vandaag laten we u zien hoe u een diavoorstelling maakt, er muziek aan toevoegt en deze vanuit uw luie stoel bekijkt in Windows 7 Media Center.