'Super Mario Run' verdiende Nintendo $ 53 miljoen

Reuters/Kim Kyung-Hoon

Hoe goed is Nintendo's eerste experiment op het gebied van mobiel gamen tot nu toe gelukt? Best goed... hoewel het niet genoeg is voor de smaak van het bedrijf. De gaminggigant heeft onthuld dat Super Mario Run sinds de lancering in december meer dan ¥ 6 miljard ($ 53 miljoen) aan inkomsten heeft binnengehaald. Dat is niet veel voor een bedrijf dat gewend is veel duurdere games te verkopen, maar het is heel gezond voor een mobiele titel die nog geen twee maanden oud is. En Nintendo is beter dan de meesten in het veranderen van gebruikers in betalende klanten. Van de 78 miljoen totale downloads, nam meer dan 5 procent het geld over om alles te ontgrendelen. Games-consulent Serkan Toto vertelt de Wall Street Journal dat dit 'geweldig' is voor een game met één in-app-aankoop van $ 10. De meeste rivalen kunnen zelfs met aankopen van $ 1 of $ 2 geen 5 procent halen.

Nintendo is echter nog steeds teleurgesteld, omdat het had gehoopt op een conversieratio met dubbele cijfers. En als je bedenkt hoe sommige van de toegewijde makers van mobiele games het doen, is het gemakkelijk in te zien waarom er enige teleurstelling zou zijn. Zo heeft Clash of Clans-ontwikkelaar Supercell in 2015 bijna $ 1 miljard binnengehaald via drie games. Hoewel Super Mario Run slechts één spel is, heeft het het voordeel van een uiterst herkenbare merknaam en een hoger dan gebruikelijke in-app-aankoopprijs. Het zou idealiter op zichzelf een melkkoe zijn, ook al werd het aanvankelijk alleen op iOS gelanceerd.Je zou snel een verandering van fortuin kunnen zien. Super Mario Run komt in maart naar Android, en grote franchises zoals Animal Crossing en Fire Emblem zijn ook onderweg. Smartphone-gaming kan heel goed een belangrijke bron van inkomsten worden voor Nintendo - het kan even duren voordat het zover is.

Aanbevolen verhalen

Ontdekken wat de campagnes 'Doom' en 'Titanfall 2' deed kloppen

Een herinnering aan wat er kan gebeuren als een game de 'regels' negeert.

Super Mario Run: beoordelen of afwijzen?

Super Mario Run is het eerste mobiele telefoonspel dat ooit door Nintendo is uitgebracht. Op dit moment is het exclusief voor de iPhone, maar er zijn toekomstplannen om het uit te...

De verloren wereld van vroege Nintendo-consoles

Ontdek Nintendo's eerste stappen op het gebied van hardware voor videogames