Stuur snel een e-mail met de GmailThis! Bladwijzer

Soms moet je snel een e-mail sturen voor een project waar je aan werkt, iets heel belangrijks dat je je net herinnert, of misschien gewoon een briefje voor jezelf. Als je Gmail gebruikt en het graag simpel houdt, sluit je dan bij ons aan als we kijken naar de GmailThis! Bladwijzer.

GmailDit! in actie

Om in te stellen, hoeft u alleen maar de webpagina te bezoeken (link hieronder) en de bookmarklet naar uw bladwijzerwerkbalk te slepen.stuur-een-e-mail-snel-met-de-gmaildeze-bookmarklet foto 1

Voor ons voorbeeld hebben we besloten om voor de persoonlijke notitiebenadering te gaan. Zoals je hier kunt zien, hebben we een deel van de tekst geselecteerd/gemarkeerd en vervolgens op onze nieuwe bookmarklet geklikt.

stuur-een-e-mail-snel-met-de-gmaildeze-bookmarklet foto 2

De bookmarklet kopieert en plakt automatisch de naam van de webpagina, de URL en alle tekst die u hebt geselecteerd/gemarkeerd in de nieuwe e-mail. Een leuke functie die we leuk vonden, was dat het in een nieuw tijdelijk venster werd geopend om ons te helpen focussen op het opstellen van onze brief.

stuur-een-e-mail-snel-met-de-gmaildeze-bookmarklet foto 3

Dit zie je als je je brief af hebt en op Verzenden hebt geklikt. Het raam sluit zichzelf na enkele seconden automatisch zodat je er achteraf geen omkijken meer naar hebt.

stuur-een-e-mail-snel-met-de-gmaildeze-bookmarklet foto 4

Als we naar onze Inbox kijken, ziet onze nieuwe e-mail er o zo leuk uit.

stuur-een-e-mail-snel-met-de-gmaildeze-bookmarklet foto 5

Conclusie

Als u snel een e-mail moet verzenden met uw Gmail-account, dan maakt deze bookmarklet het zo snel en eenvoudig mogelijk. Dit is er zeker een om toe te voegen aan je verzameling bookmarklets.

Links

Download de GmailThis! Bookmarklet voor uw browser (Lifehacker)

Meer verhalen

Speel een webpagina Display Prank in Google Chrome

Ben je op zoek naar een leuke maar onschuldige grap om te spelen met iemand die graag Google Chrome gebruikt? Als dat het geval is, wilt u misschien de Upside Down-extensie voor Chrome nader bekijken.

Een zwevende afbeeldingswerkbalk toevoegen aan Firefox

Wanneer u in Firefox met webpagina-afbeeldingen werkt, moet u normaal gesproken het contextmenu gebruiken om er iets mee te doen. De Image Toolbar-extensie biedt een extra werkbalk die u kunt gebruiken wanneer u uw muisaanwijzer over webpagina-afbeeldingen beweegt.

Vraag de lezers: welk besturingssysteem gebruikt u?

De drie meest populaire keuzes die er zijn als het gaat om computerbesturingssystemen, zijn Windows, Mac OS X en Linux. Wat we willen weten is ... welk besturingssysteem gebruikt u?

Krijg snel toegang tot de cache in Firefox

Bent u op zoek naar een snelle en eenvoudige manier om de inhoud van de cache in Firefox te bekijken? Dan wil je zeker weten hoe gemakkelijk het kan zijn om de CacheViewer-extensie te gebruiken.

Gebruik uw iPhone of iPod Touch als Boxee-afstandsbediening

Bent u een Boxee-gebruiker en zoekt u een oplossing voor afstandsbediening? Nou, je hoeft misschien niet verder te kijken dan je portemonnee. De gratis Boxee Remote App maakt van uw iPhone of iPod Touch een eenvoudige en gebruiksvriendelijke Boxee-afstandsbediening.

Multitasken als een professional met AquaSnap

Ben je het beu om heen en weer te schuiven tussen vensters? Hier is een handige app waarmee u al uw vensters georganiseerd en toegankelijk kunt houden.

Abonneer u met één klik op RSS-feeds in Chrome

Heb je een Google Reader-account en heb je een snelle, eenvoudige manier nodig om je te abonneren op nieuwe RSS-feeds terwijl je surft? Dan wil je zeker eens kijken naar de Chrome Reader extensie voor Chrome.

Een Opera Style-statusbalk toevoegen aan Firefox

Iedereen die Opera heeft gebruikt, is bekend met de informatie die wordt gepresenteerd voor de webpagina die momenteel in de browser wordt geladen (d.w.z. het aantal geladen afbeeldingen). Als u dezelfde functionaliteit in Firefox wilt hebben, sluit u dan bij ons aan als we kijken naar de Extended Statusbar-extensie.

Aan de slag met Media Browser voor Windows Media Center

Als u een Windows Media Center-gebruiker bent, wilt u Media Browser echt eens bekijken. De Media Browser plug-in voor Windows Media Center neemt uw digitale mediabestanden en geeft ze weer in een visueel aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke interface, compleet met afbeeldingen en metadata.

Test Drive Windows 7 Online met Virtual Labs

Heb je de openbare bèta van Windows 7 gemist en wil je deze uitproberen voordat je daadwerkelijk de sprong maakt en upgradet? Misschien wil je leren hoe je nieuwe features implementeert in een zakelijke omgeving. Hier leest u hoe u Windows 7 rechtstreeks vanuit uw browser kunt testen.