Studie: $ 5K is een zelfrijdende auto Sweet Spot

Soms is het moeilijk om de mengelmoes van technologieën te begrijpen die momenteel het modewoord 'zelfrijdende auto' beschrijven, van waarschuwingssystemen voor het verlaten van rijstroken tot Tesla Autopilot, om nog maar te zwijgen van vakjargon als 'Automatisering van niveau 5'.

Dus waarom zouden we technologieën voor autonoom rijden niet organiseren op basis van hoeveel mensen denken dat ze waard zijn? Dat is wat een groep economen en ingenieurs probeerden te doen in een paper die in maart werd gepubliceerd, meldt CNET. Het model suggereert dat Amerikanen gemiddeld bereid zijn een premie van $ 3.500 te betalen voor een gedeeltelijk geautomatiseerde auto en een premie van $ 4.900 voor een volledig geautomatiseerde auto.Ter vergelijking: $ 4.900 voor volledige automatisering lijkt erg op wat Tesla rekent voor zijn meest geavanceerde Autopilot, die iets meer dan $ 5.000 kost.

Het model van de onderzoekers is gebaseerd op interviews met 27 potentiële autokopers in New York City en de staat New York. Zoals je zou verwachten, reden slechts vier van de inwoners van New York City elke dag een auto, terwijl alle 15 upstate New Yorkers dagelijks met de auto reisden. De twee groepen zagen vergelijkbare voordelen van zelfrijdende auto's, van verhoogde productiviteit en veiligheid tot gemakkelijker en sneller parkeren.

Verwant

  • De beste hightech-auto's van 2017De beste hightech-auto's van 2017

Na het analyseren van de cijfers, vonden de onderzoekers een redelijk gelijkmatige segmentatie van de vraag naar automatisering: ongeveer een derde van de mensen is zeer geïnteresseerd en bereid om $ 10.000 of meer te betalen voor zelfrijdende functies, een derde is ambivalent en de rest is niet bereid te betalen voor automatisering tegen elke prijs.

Zoals de onderzoekers echter opmerken, is een van de belangrijkste problemen met een dergelijk onderzoek dat het gebaseerd is op een hypothetisch aankoopscenario: hun studiedeelnemers kochten niet echt een auto, en zelfs als ze dat wel waren, zijn er maar heel weinig modellen op de markt die komen met volledige automatisering op het niveau van de Tesla Autopilot.

Toch is het goed om in dit vroege stadium van de ontwikkeling een peer-reviewed benchmark vast te stellen voor hoeveel zelfrijdende technologie zou moeten kosten. Als het het steeds goedkoper wordende patroon van de meeste andere technologie volgt (en de regering blijft aandringen op het gebruik ervan in nieuwe auto's), kun je op een dag misschien yoga doen in je Toyota Corolla op de snelweg voor veel minder dan $ 5.000.

Aanbevolen verhalen

Uber breidt onderzoek naar zelfrijdende auto's uit naar Canada vanwege Amerikaanse problemen

Ondanks problemen in Pittsburgh en de Waymo-rechtszaak opent Uber een nieuw zelfrijdend centrum in Toronto.

Samsung test technologie voor zelfrijdende auto's in Zuid-Korea

Samsung bouwt misschien geen eigen auto, maar wil wel een aandeel hebben in de zelfrijdende markt.

The Candy Cloud: Microsoft Azure is zoet voor Hershey

Ontdek hoe Microsoft The Hershey Company heeft geholpen om enorme hoeveelheden verspilde drop te verminderen (en daarmee onze dag verpest).