Studie onthult dat China stilzwijgend WeChat-berichten censureert

De Chinese overheid staat erom bekend dat ze strikte controle houdt over wat zowel de media als individuen in het openbaar kunnen zeggen. Monitoring en censuur zijn wijdverbreid, maar een recent onderzoek uitgevoerd door het Citizen Lab van de universiteit of Toronto, onthult dat censuur in realtime plaatsvindt zonder enige kennis van Chinese gebruikers die online met elkaar chatten.

Het onderzoek van het Citizen Lab was gericht op de instant messaging-service WeChat. WeChat is geclassificeerd als een instant messaging-service, maar het biedt ook spraakberichten, videoconferenties, de mogelijkheid om mediabestanden te delen en een ingebouwde webclient om op internet te surfen. Het is enorm populair, met meer dan 800 miljoen actieve gebruikers, waarvan de meeste zich in China bevinden.WeChat is, net als elke andere online service in China, gecensureerd en is dat al jaren. Gebruikers zijn gewend om waarschuwingsberichten te zien die hen informeren dat een bericht dat ze probeerden te verzenden, was geblokkeerd vanwege beperkt woordgebruik. Die censuur gebeurt nu echter zonder waarschuwing, en dus zonder medeweten van de gebruiker.

Censuur uitgevoerd op WeChat vindt plaats aan de serverzijde. Dus een gebruiker stuurt een chatbericht en ziet het in de WeChat-client verschijnen alsof het is ontvangen. Ondertussen gaat het bericht door een server waar het wordt gecontroleerd op beperkte woorden. Als er een wordt gevonden, wordt het bericht niet doorgestuurd naar de gebruiker en wordt geen van beide partijen geïnformeerd.

Verwant

  • China censureert online videostreamingChina censureert online videostreaming

Het Citizen Lab moest een reeks testscenario's uitvoeren om te bevestigen dat dit gebeurde, aangezien er geen directe toegang tot WeChat-servers is. De resultaten laten zien dat WeChat-accounts die zijn geregistreerd op telefoonnummers van het vasteland van China, de stille filtering van berichten ondervonden. Internationale accounts kunnen worden gecensureerd, maar lang niet zoveel als accounts op het vasteland. Groepschats worden ook zwaarder gecensureerd dan één-op-één chats. Dit wordt verondersteld te zijn omdat groepschats meer invloed mogelijk maken omdat een groot aantal mensen bij de discussie betrokken is.

Ook de filtering bleek dynamisch te zijn. Dus op bepaalde dagen of voor bepaalde tijdsperioden kunnen nieuwe beperkte woorden of zinsdelen worden toegevoegd of verwijderd. Hierdoor kan de censuur zich snel aanpassen en bijvoorbeeld moeilijk breaking news aanpakken. Over hoeveel inhoud wordt geblokkeerd, vond het Citizen Lab 174 trefwoorden, waarvan een volledige lijst te vinden is op GitHub.

Deze laatste studie bouwt voort op eerder werk van het Citizen Lab vorig jaar, toen het ontdekte dat WeChat-censuur zich sterk richtte op politiek en geruchtendiscussies. Nu lijkt het erop dat alles en nog wat het doelwit is, en niemand behalve de censuur van de regering weet wanneer het gebeurt.

Meer verhalen

Zuid-Korea maakt gamehacken illegaal

Het verspreiden van programma's om tijdens het spelen wijzigingen aan te brengen of er voordeel uit te halen, kan leiden tot boetes tot $ 43.000 of 5 jaar gevangenisstraf.

Cybercrimenetwerk 'Avalanche' stilgelegd in wereldwijde steek

Meer dan 830.000 kromme webdomeinen zijn offline gehaald.

4 gadgets die gegarandeerd indruk zullen maken op de reiziger op uw boodschappenlijstje

Fotocredit: kodomut Ik spreek namens veel reizigers als ik zeg: 'We houden van gadgets.' Alles wat in mijn handbagage past en het reizen makkelijker of m...

Voor- en nadelen: ons snelle oordeel over de nieuwe MacBook Pro

Het is niet minder ontworpen rond de manier waarop mensen werken, en meer rond de manier waarop Apple wil dat je werkt.

Elektrische Nikola One markeert 'einde van dieselmotoren'

Nikola Motor Company heeft deze week 's werelds zuinigste trekkeroplegger onthuld.

53 titels ondersteunen Oculus Touch bij lancering

U hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van de controllers van $ 199, alleen om te zien hoe ze stof verzamelen.

Hoe u uw Amazon-account kunt verwijderen

Het verwijderen van je Amazon-account is de enige manier om je aankoopgeschiedenis volledig te wissen. Als je je account voorgoed wilt verwijderen, kun je jezelf als volgt een schone lei geven.

De House Science Committee retweet slechte wetenschap

'Waar ben je gepromoveerd? Trump-universiteit?'

Facebook besteedt $ 20 miljoen aan betaalbare huisvesting in Californië

Meer betaalbare woningen zijn cruciaal voor de levensvatbaarheid van Silicon Valley op lange termijn, zegt Facebook.

De beste DSLR-camera's van 2016

Je bent afgestudeerd van je point-and-shoot, dus wat nu? Van DSLR's op instapniveau tot meer geavanceerde opties, hier zijn de top 10 camera's die we hebben getest.