Stop met iedereen een ondernemer te noemen - dat zijn ze niet

We hebben ons een beetje laten meeslepen door het ondernemerslabel. Hou op. Zoveel zakenmensen worden nu als ondernemers beschouwd dat het nu gemakkelijker is om erachter te komen wie wie is als we de niet-ondernemers hun hand laten opsteken.

Te vaak zie ik mensen ondernemers verwarren met eigenaren van kleine bedrijven. Veel meer mensen zijn gekwalificeerd om een ​​Jamba Juice te leiden dan bedrijven vanaf het begin, via markttractie, financiering, groei en uiteindelijke IPO of exit te nemen.

Als iemand die een aantal startups heeft opgericht en succesvolle overnames heeft gedaan, ben ik een ondernemer. Onze kenmerken zijn gedocumenteerd, geanalyseerd, eindeloos opgesomd en meestal slaat het allemaal de plank mis. We moeten de verschillen tussen de twee begrijpen.Deze fundamentele definities en een begrip van hun rol zullen de toekomstige economie met meer kracht vormgeven dan we misschien beseffen.

De ondernemers die ik ken...

De vrucht van het werk van een ondernemer is de onverzadigbare behoefte aan meer, meer en meer. We kunnen niet stoppen, en we zijn niet hyperbolisch als we dat zeggen.

Ondanks de aanname van leveranciers zijn ondernemers verre van onverschrokken. In feite worden ondernemers minder gedreven door een morele autoriteit of economische beloning en meer door de verlammende faalangst en de angst voor gemiste kansen. De echte angst is het niet waarmaken van wat de ondernemer echt gelooft dat de maximale kans is. Deze angst om te falen is erger dan het falen zelf. Types in Silicon Valley vieren geen mislukking, omdat ze vol van zichzelf zijn; ze vieren het omdat het te moeilijk is om naar zichzelf in de spiegel te kijken als ze falen. Het concept van falen of je niet hard genoeg pushen als je niet faalt, zijn allemaal mantra's die sommige ondernemers te blij maken om gewoon door te gaan met spoelen en de levenscyclus van de onderneming te herhalen.

Desalniettemin stroomt de VC-financiering binnen en blijft het aantal ondernemers groeien. Er is geen tekort aan incubators, versnellers en gratis infrastructuur (die tussen 2008 en 2014 jaarlijks met gemiddeld 50% stijgt) om onze inspanningen te ondersteunen en onze inspanningen te voeden.

X (voorheen Google X) zegt dat in plaats van slechts 10 procent winst, een moonshot streeft naar een verbetering van 10x ten opzichte van wat momenteel bestaat. De combinatie van een enorm probleem, een radicale oplossing voor dat probleem en de baanbrekende technologie die die oplossing misschien wel mogelijk maakt, is de essentie van een moonshot. Wat hier ontbreekt, is het feit dat de draconische dorst van een ondernemer nodig is om 10x de ambitie toe te voegen zonder vooraf bepaald pad, een gezonde hoeveelheid geld van iemand anders en het vermogen om anderen te overtuigen om met hen mee te gaan op de gekke reis.

Dat zijn de ondernemers die ik ken. En als er niets anders is, is die beschrijving nauwkeuriger dan wat we het afgelopen decennium hebben gehoord. Ondernemers durven niet anders te zijn, ze zijn anders.

U bent misschien een kleine ondernemer als...

Eigenaren van kleine bedrijven daarentegen bouwen bedrijven stapsgewijs op, beetje bij beetje. Ze lossen vaak kleinere, lokale problemen met hun bedrijf op en zijn niet van plan de naald radicaal te verplaatsen. Ze zijn om deze reden de brede basis van werkgelegenheid in Amerika - ze bestrijken een groot oppervlak, maar verstoren de status-quo niet, creëren geen hele nieuwe velden of versnellen een hele markt vooruit.

Eigenaren van kleine bedrijven zoeken een lager risico - als het een moonshot is, is het per ongeluk. Het gaat allemaal terug naar een tijdlijn die veel verder gaat dan die van ondernemers. Kleine bedrijven worden opgericht met als doel de eigenaren en hun werknemers in hun levensonderhoud te voorzien. Er is niets speciaals of serieel aan hen. Dit zijn de mensen die je in een sollicitatiegesprek zou moeten vragen naar de balans tussen werk en privé.

Bovendien bevinden hun producten en diensten zich vaak in het rijk van bekende en gevestigde aanbiedingen. Ze leven en opereren in de eerste plaats in hun lokale gemeenschap. De plaatselijke autowinkel verderop in de straat die er al 50 jaar zit? Degene die zich net heeft opengesteld, die zal er nog 50 zijn? Dat zijn beide eigenaren van kleine bedrijven, tekenen van hun gemeenschap wiens definitie van winnen neerkomt op het vertrouwen dat ze morgen hun deuren zullen openen. Hun gebroken definitie van winnen gaat eigenlijk over overleven en relatief bloeien, maar niet echt winnen.

De VC's zijn er niet om hen of hun groeimodellen van 15 procent te ondersteunen, hun mars naar winstgevendheid is een gestage cadans van tactische stappen in een gedefinieerde richting met een laag risico met een nog lager rendement. Hoewel die richting kan veranderen, is het niet aan de grillen van de markt of de druk van beleggers. Er is ook weinig bijsturing of koerscorrectie omdat eigenaren van kleine bedrijven niet op zoek zijn naar een nieuwe wereld, maar gewoon blij zijn met het bewandelen van het gevestigde pad.

Interessant is dat groter niet altijd beter voor hen is. Het is het enige facet van hun bedrijf dat door de jaren heen blijvende waarde heeft behouden bij klanten. Door klein en lokaal te denken en te brandmerken, hebben kleine bedrijven al tien jaar lang de concurrentie van grote winkelketens en franchises het hoofd geboden. Volgens de Amerikaanse Small Business Administration maken kleine bedrijven momenteel 48 procent uit van de Amerikaanse werknemers. Ze vormen ook 99,7 procent van de Amerikaanse bedrijven.

Als ondernemers de moonshots van onze economie zijn, zijn eigenaren van kleine bedrijven de zwaartekracht die ons systeem geaard houdt.

Ontkoppelen is de enige manier

Hoewel zowel ondernemers als eigenaren van kleine bedrijven een aantal vergelijkbare ondernemersgenen in hun kern hebben, kunnen we de verschillen tussen de twee die uiteindelijk hun rol in onze economie bepalen, niet negeren. We moeten niet boos zijn dat niet iedereen ondernemer is, maar het vieren. De wereld en economie hebben balans nodig.

Ondernemers zijn in wezen zeldzaam, transformerend en riskant. Ze gaan de samenleving vooruit stuwen met grote sprongen van creatieve ontwrichting. Eigenaren van kleine bedrijven geven ons een stabiele basis die de risico's van de moonshots vermindert en ons beschermt tegen de gevolgen van mislukkingen.

Ik vraag je niet om een ​​waardeoordeel te vellen over de een boven de ander, maar denk eens na: we moedigen mensen al tientallen jaren aan om ondernemer te worden en het mislukkingspercentage van startups heeft 90 procent bereikt.

We moeten niet willen dat iedereen ondernemer wordt. Het gaat er ook niet om de professionals van de amateurs te scheiden. Het gaat over verantwoorde benaderingen van economische groei en maatschappelijke verandering.

Laat de veranderingsagenten de verandering doen - echte ondernemers zijn zeer geschikt om de toekomst vorm te geven. We hebben eigenaren van kleine bedrijven nodig om ons heden te verankeren, en te veel van hen worden weggelokt van dat belangrijke werk door een niet-authentieke, hopeloos misplaatste perceptie van wat het betekent om ondernemer te zijn.

We moeten de juiste balans tussen die twee vinden, en dat begint met vocabulaire en percepties. Stel je voor dat alle bedrijven een mislukkingspercentage van 90 procent hadden? Wat als geen enkel bedrijf gigantische doorbraken zou maken? Wanneer de balans tussen kleine zakenmensen en ondernemers uit balans raakt, kunnen we opmerkelijke schade aanrichten.

De beste manier om dat te voorkomen, is door te stoppen met doen alsof je iets bent wat je niet bent.

Ben Lamm

Ben is de mede-oprichter en CEO van Conversable, een platform voor gespreksintelligentie. Voorheen was hij de oprichter en CEO van Chaotic Moon Studios, een wereldwijde creatieve technologie-krachtpatser (overgenomen door Accenture), waar hij het voortouw nam...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Intel stopt met het innen van royalty's om Thunderbolt te verspreiden

Verwacht Thunderbolt-poorten op veel meer computers, randapparatuur en zelfs VR-headsets te zien zodra Intel volgend jaar zijn royaltyprogramma beëindigt.

Warby Parker heeft een app die thuis je ogen controleert

De nieuwe app van Warby Parker helpt je een nieuwe bril te krijgen met een geldig voorschrift zonder de deur uit te hoeven.

5 tips voor personal branding die elke ondernemer moet weten om het groot te maken

Soms is de beste manier om uw bedrijf te promoten, uzelf te promoten.

10 stappen die iedereen moet nemen om rijk te worden

Deze bewegingen zullen uw basis vormen voor het vaststellen van positieve financiële gewoonten die u dichter bij uw doel brengen.

Signal's versleutelde videogesprekken zijn nu voor iedereen beschikbaar

Er is nog een veilige optie wanneer spraak of chat niet werkt.