Stop alsjeblieft met 108 tegen Siri te zeggen

Misschien heb je onlangs mensen op sociale media gezien die anderen aanmoedigden om 'Hey Siri, 108' in hun iPhones te zeggen. Doe het niet.

Wetshandhavingsinstanties dringen er bij gebruikers op aan niet in de virale grap te trappen. Blijkt dat 108 het equivalent van India is voor 9-1-1. Als je dat nummer tegen Siri zegt, zal de spraakgestuurde persoonlijke assistent denken dat je een noodoproep probeert te maken en je doorverbinden met de hulpdiensten in je omgeving.Het Harris Country Sherrif's Office in Texas drong deze week op Facebook aan om iPhone-gebruikers aan te sporen om te stoppen met het zeggen van 108 tegen Siri. 'Het commando zal Siri in feite instrueren om de hulpdiensten te bellen, wat mogelijk de noodlijnen kan blokkeren', schreven ze.

Ondertussen heeft de politie van Denton, Texas hier ook een waarschuwing over afgegeven op Twitter, waarin wordt gezegd dat het een 'schijnbare ongevaarlijke grap is, maar een die je in veel problemen kan brengen... of de toegang tot hulpdiensten kan vertragen voor iemand in nood'.

De grap circuleert al zo'n twee weken op Twitter. Gebruikers hebben anderen overgehaald om 108 tegen Siri te zeggen met allerlei leugens. Sommigen zeggen dat de virtuele assistent een grappige reactie heeft, terwijl anderen beweren dat Siri boos wordt, tegen je gaat schreeuwen of je een verhaal vertelt. Een persoon beweerde zelfs dat Siri zal reageren door 'Baby' van Justin Bieber te zingen.

In werkelijkheid wacht Siri vijf seconden en start dan een noodoproep.

Het is waar dat Siri soms brutaal en komisch reageert, maar dat is in deze situatie niet het geval. Er is niets grappigs aan het verspillen van de tijd van de hulpdiensten.

Aanbevolen verhalen

Samsung onthult Bixby, zijn Siri-concurrent

De virtuele assistent wordt een kernfunctie voor de Galaxy S8.

De Amerikaanse marine wil dat gamers de opkomst van de machines stoppen

Marineonderzoekers zullen een 'MMOWG' gebruiken om het op te nemen tegen een AI-generaal.

Een oproep aan iedereen: stop alsjeblieft met het verkeerd uitspreken van Pokémon

Pokémon, een van de meest populaire franchises voor videogames aller tijden, is de laatste tijd nog populairder geworden met de release van Pokémon Go. Maar hoeveel mensen dit alomtegenwoordige spel spelen, zovelen lijken nog steeds niet te weten hoe ze de naam moeten uitspreken, inclusief de CEO van het bedrijf dat het maakt.

Waarom Windows 10 zegt dat uw locatie onlangs is geopend

Toepassingen kunnen de locatieservices van Windows 10 gebruiken om uw fysieke locatie te bekijken. U ziet een systeemvakpictogram met de tekst Uw locatie is onlangs geopend of Uw locatie is momenteel in gebruik wanneer dit gebeurt, en het kan een beetje vervelend worden.