Een stomme zin van drie woorden die je geloofwaardigheid meteen ruïneert

Ik heb je net ontmoet. U wilt een product of dienst kopen die ik verkoop. Ik zie dat je behoefte hebt. Je stelt vragen. Ik beantwoord ze. Dingen gaan mee. Ik denk dat je een goede klant zult zijn. Maar dan zeg je drie woorden. En nu kan ik je niet zo vertrouwen. Je geloofwaardigheid is geruïneerd.

Geld speelt geen rol, zegt u.

Geld speelt geen rol? De drie domste woorden die iemand kan zeggen tijdens een onderhandeling. Ik hoor mensen deze woorden de hele tijd tegen me zeggen. Ik heb deze nieuwe software nodig voor mijn bedrijf... en geld speelt geen rol.Ik ben op zoek naar de beste controller die er is ... en geld speelt geen rol.

Er is net een bestelling van een klant binnengekomen en ik moet zo snel mogelijk materialen kopen ... geld speelt geen rol.

Wie zegt dit? Domme mensen zeggen dit. Dom omdat het niet waar is. Dom omdat het de geloofwaardigheid aantast. Echt? Geld is geen object? Geld is altijd een object.

Voorbeeld: wat zou er gebeuren als ik diezelfde man die net zei dat geld geen bezwaar heeft, zou vragen dat de prijs van mijn product is gestegen van $ 99 naar een miljoen dollar? Hij zou geschokt zijn! Een miljoen dollar? hij zou sputteren. Je maakt een grapje, toch? Ik dacht dat dat ding voor $ 99 wordt verkocht, toch?

Ja, het verkoopt voor $ 99, maar jij, dwaze man, vertelde me net dat geld geen rol speelt? Dus kunnen we het er nu allemaal over eens zijn: geld is toch echt een object?

Waarom zeggen mensen zoiets? Ik heb erover nagedacht en ik denk dat ik het heb begrepen. De personen in mijn leven die me hebben verteld dat geld geen object is, hebben allemaal dezelfde drie kenmerken: een gebrek aan zelfvertrouwen, een ontkenning van de realiteit en kleine genitaliën. Ik vermoed alleen het laatste deel van deze theorie, maar over de eerste twee ben ik erg positief. Dit zijn verkopers. Het zijn promotors. Het zijn artiesten. Het zijn onderhandelaars. Dit zijn mensen die de overhand willen hebben in een gesprek. Ze willen laten zien dat ze het type persoon zijn dat alleen het beste wil, ongeacht of ze het zich kunnen veroorloven of niet. Ze hebben te veel YouTube-video's van Conor McGregor en te veel afleveringen van The Sopranos bekeken.

Ben jij een van deze mensen? Stop er dan mee. Zit je tegenover een van deze jongens aan tafel? Dan is hier mijn advies: hoe eerder in het gesprek iemand tegen je zegt dat geld geen rol speelt, hoe belangrijker geld is. Als geld geen bezwaar is voor iemand, dan is het onderwerp ervan onbelangrijk voor die persoon en zou daarom helemaal niet ter sprake moeten komen - tenminste totdat het tijd is om te betalen en dan betaalt de persoon gewoon wat u citeert, want onthoud, geld is geen voorwerp. Maar als je man geld ophaalt zodra je gaat zitten en je verzekert dat geld geen rol speelt, dan heeft hij geen zelfvertrouwen over je transactie. Hij ontkent de realiteit. Hij heeft kleine genitaliën.

Hef uw antenne op wanneer u deze woorden hoort. Het is niet nodig om hem erop aan te spreken. Maak er niet eens grappen over. Geld is duidelijk een object. Een groot voorwerp. Wanneer iemand dit in een onderhandeling zegt, is dat een waarschuwingssignaal voor u om heel licht over het onderwerp geld te gaan en uw best te doen om aan te tonen dat de waarde van wat uw product of dienst biedt, veel hoger zal zijn dan de prijs die u op het punt staat te citeren . En maak je klaar om te onderhandelen, want hoewel geld geen rol speelt, zal de man die vandaag tegenover je zit je er meer dan waarschijnlijk aan herinneren dat hij niet gisteren is geboren, of dat hij de waarde van een dollar of dergelijke onzin waardeert. Wat hij eigenlijk zegt, is dat je prijs hoger is dan hij wil betalen en dat geld zeker een object is. Wees bereid om een ​​tegenbod te doen.

Voor sommigen is geld echt geen object. Maar voor de overgrote meerderheid van de mensen die je tegenkomt, is dat altijd zo. De mensen die deze drie dwaze woorden zeggen, missen zelfvertrouwen, realiteitszin en hebben kleine genitaliën. Ik heb genoeg zelfvertrouwen en realiteitszin om deze woorden nooit te zeggen. Wat betreft het andere, tja….

Gene Marks

Gene Marks is president van The Marks Group, een tienkoppig adviesbureau in Philadelphia dat gespecialiseerd is in verkoop- en marketingtechnologieën. Gene is de auteur van zes boeken, meest recentelijk, The Manufacturer's Book Of List (CreateSpace - oktober...

Lees verder

Ontspan een stomme zin van drie woorden die je geloofwaardigheidsverhalen meteen verpest

De 24 beste podcasts voor ondernemers in 2017

Podcasts zijn het beste na een lang gesprek met de mensen die het meest te leren hebben.

Hoe een obsessieve filmbezoeker het favoriete eten van het theater opnieuw uitvond

Deze ondernemer maakte van zijn popcornprobleem een ​​winstgevende onderneming.

Waarom moet je ongevraagd bellen?

Succes vereist wel dat je je comfortzone verlaat. Begin met het ongevraagd bellen van potentiële klanten.

8 krachtige manieren om uw bedrijf op de markt te brengen met een beperkt budget

Als het geld krap is, denk dan buiten de gebaande paden.

De 7 zakelijke lessen die u voor 30 jaar moet leren

Begin met het inzicht dat 'de juiste mensen alles waard zijn'.

Hoe Tai Lopez sociale media overnam

Lopez' ongelukkige oorsprong en stapsgewijze opkomst tot enorm succes is een inspirerend verhaal dat ondernemers enthousiast maakt.

Steve Wozniak biedt 4 adviezen voor startende ondernemers

Wozniak plaatste Apple voor zijn ego, wat ertoe leidde dat hij een hand had bij het ontwikkelen van enkele van 's werelds meest legendarische producten.

De meest over het hoofd geziene verkooptechniek ter wereld

Gebruik de 'zwembeweging' om je techniek te transformeren en je doelen te verpletteren.

10 ondernemers delen hun geheimen om gefocust te blijven

Hier leest u hoe u zich kunt concentreren in een wereld vol afleidingen.

101 bedrijven die u volgende maand $ 500 extra opleveren

Moe van je 9-tot-5? Hier zijn enkele ideeën om toe te voegen aan uw inkomen.

Onderhandelingstactieken voor FBI-gijzelen die u elke dag kunt gebruiken

Een 24-jarige veteraan van het Bureau deelt de 'Jedi Mind Trick' die elke keer werkt.