Stomme geektrucs: meet hoe ver uw muis is bewogen

Heb je je ooit afgevraagd hoe ver je je muis hebt verplaatst? Het zal je misschien verbazen dat het niet lang duurt voordat je muis daadwerkelijk een paar kilometer is verplaatst.

Met dank aan forumlid ScottW, onze eigen Microsoft MVP, voor het idee voor dit artikel.

Gebruik Mousotron om de muisafstand te meten

Mousotron is een kleine applicatie die niet alleen meet hoe ver u uw muis hebt verplaatst, maar ook uw toetsaanslagen, muisklikken en zelfs het gebruik van het scrollwiel. Het leeft in het systeemvak, maar het heeft ook een widget die op het bureaublad wordt weergegeven.

Het enige probleem is dat de standaardconfiguratie echt behoorlijk lelijk is ...

domme-geek-trucs-meten-hoe-ver-je-muis-is-bewogen foto 1

Als je naar de setup gaat, kun je de Oriëntatie wijzigen in Verticaal en de Achtergrond in Geen kleuren. U wilt de juiste maat van uw monitor kiezen als u ook nauwkeurige metingen wilt.

domme-geek-trucs-meten-hoe-ver-je-muis-is-bewogen foto 2

Als je die instellingen eenmaal hebt gewijzigd, is het venster veel prettiger om mee om te gaan.

domme-geek-trucs-meten-hoe-ver-je-muis-is-bewogen foto 3

En natuurlijk minimaliseert het hoe dan ook rechtstreeks naar het systeemvak, dus het is niet nodig om het altijd actief te hebben.

Download Mousotron van blacksunsoftware.com

KeyCounter gebruiken voor het tellen van specifieke toetsaanslagen

Heb je je ooit afgevraagd hoe vaak je op een bepaalde toets op het toetsenbord drukt? Een eenvoudige kleine applicatie genaamd KeyCounter zal precies controleren welke toetsen u gebruikt en hoe vaak u ze allemaal gebruikt.

domme-geek-trucs-meten-hoe-ver-je-muis-is-bewogen foto 4

Wanneer u de applicatie voor het eerst opstart, verschijnt er niets in het linkerdeelvenster. U moet ofwel een enkele toets kiezen om te controleren, of gewoon het keuzerondje Alle bovenstaande toetsen en de knop Sleutels toevoegen aan lijst kiezen.

Download KeyCounter van donatiecoder.com

Dus... hoe vaak heb je vandaag geek getypt?

Meer verhalen

Friday Fun: Desktop Tower Defense Pro

Voor de Friday Fun van deze week bekijken we wat misschien wel de coolste tower defense-game ooit is. Hier bij How-To Geek zijn we grote fans van Desktop Tower Defense, nu kijken we naar de nieuwe en verbeterde Pro-versie.

Snelle en gemakkelijke toegang tot uw favoriete Google-services met GButts

Ben je dol op al die Google-goedheid, maar wil je niet meerdere startpagina's bij het opstarten of afhankelijk zijn van meerdere bladwijzers om toegang te krijgen tot je favoriete services? Nu heb je gemakkelijk toegang tot al die Google-goedheid met GButts.

Een hyperlink naar een ander document maken in een Excel-werkblad

Soms wilt u misschien informatie uit andere documenten delen in Microsoft Excel. Hier laten we u zien hoe u een hyperlink naar een ander document maakt.

Profiteer van snelle en eenvoudige eenheidsconversie met Convert voor Windows

Heeft u ooit een snelle ombouw van een unit nodig en wenst u een oplossing die gemakkelijk toegankelijk is? Nu kunt u unit-conversie goedheid hebben op uw thuiscomputer en als een draagbare app met Convert voor Windows.

Bekijk websitedomeinnamen duidelijk met Locationbar2

Heb je een snelle en gemakkelijke manier nodig om de domeinnaam van een website te laten opvallen om spoofpogingen te voorkomen? Dat kan nu met Locationbar2 voor Firefox.

Activeer de opnieuw ontworpen nieuwe tabbladinterface in Google Chrome

Heb je gehoord over de nieuw ontworpen (en aanpasbare) interface voor nieuwe tabbladen in Google Chrome? Nu kunt u ook genieten van al die vernieuwde goedheid van nieuwe tabbladen met een simpele aanpassing.

Pandora One is een waardevolle upgrade voor uw huidige Pandora-account

Pandora is al lang een van de coolste gratis streaming muziekdiensten op het net. Ze bieden nu een premium-account aan met de naam Pandora One met nieuwe functies, geen advertenties en een betere muziekkwaliteit.

Pas op! Google Reader Notifier voor Firefox is nu crapware

Iedereen die de zeer populaire Google Reader Notifier-extensie voor Firefox gebruikt, zou deze waarschijnlijk onmiddellijk moeten verwijderen, omdat deze nu uw browsen bijhoudt en advertenties in uw statusbalk weergeeft zonder uw toestemming. Verachtelijk.

Ontdek de werkelijke locatie van een website met Flagfox

Heb je een website bezocht en je afgevraagd waar deze echt stond? Nu kunt u met Flagfox de echte locatie weten, ongeacht het adres dat in de adresbalk wordt weergegeven.

Synchroniseer uw Outlook en Google Agenda met Google Agenda Sync

Als u voor sommige taken afhankelijk bent van uw Outlook-agenda en voor andere van Google Agenda, kan het vervelend zijn om tussen beide te moeten schakelen. Vandaag kijken we naar de bètaversie van Google Agenda Sync waarmee we evenementen tussen de twee kunnen delen voor een eenvoudigere organisatie.