Stomme geektrucs: 7-Zip gebruiken als een razendsnelle bestandsbrowser

Een van de meest irritante dingen in Windows is het bladeren door bestanden... het is traag, bevat fouten en wil nooit in de detailmodus blijven. Als je het geweldige 7-Zip-hulpprogramma al gebruikt, heb je een krachtige alternatieve bestandsbeheerder tot je beschikking.

Voor het geval je je afvraagt, 7-Zip is hier ons favoriete hulpprogramma voor bestandsarchivering. Het is geweldig.

7-Zip Bestandsbeheer gebruikenU kunt de 7-Zip File Manager snel vinden onder het startmenu door 7 in het zoekvak te typen.

domme-geek-trucs-gebruiken-7zip-als-een-snelle-bestand-browser foto 1

De standaardweergave is een eenvoudige detailweergave, die niet elke keer dat u naar een andere map bladert, uit de toon valt. Het werkt gewoon. U kunt zelfs naar elk archiefbestand (zip, rar, iso, enz.) bladeren alsof het een map is.

domme-geek-trucs-gebruiken-7zip-als-een-snelle-bestand-browser foto 2

Met behulp van het menu Beeld kunt u een modus met twee vensters inschakelen, zodat u bestanden heen en weer kunt slepen en neerzetten tussen de vensters.

domme-geek-trucs-gebruiken-7zip-als-een-snelle-bestand-browser foto 3

Om snel toegang te krijgen tot mappen, kunt u favorieten instellen waaraan zelfs sneltoetsen zijn gekoppeld ... maakt het vinden van die diep geneste map een fluitje van een cent.

domme-geek-trucs-gebruiken-7zip-als-een-snelle-bestand-browser foto 4

In het optiepaneel bevinden zich een aantal echt handige opties die standaard niet zijn ingeschakeld: u kunt de echte bestandspictogrammen op dezelfde manier weergeven als Explorer, het normale verkennersysteemmenu inschakelen en volledige rijselectie instellen.

domme-geek-trucs-gebruiken-7zip-als-een-snelle-bestand-browser foto 5

Blader ooit naar een map, maar vergeet dan welke het was? Met behulp van de sneltoets Alt+F12 (of via het menu Beeld) kunt u het dialoogvenster Mappengeschiedenis openen, dat overal opslaat waar u hebt gebladerd. Zeer handig!

domme-geek-trucs-gebruiken-7zip-als-een-snelle-bestand-browser foto 6

Het contextmenu voor bestanden heeft al krachtige ingebouwde mogelijkheden ... we hebben al een hack om de opties Kopiëren naar / Verplaatsen naar toe te voegen aan Explorer, maar het is iets dat er in de eerste plaats gewoon zou moeten zijn.

domme-geek-trucs-gebruiken-7zip-als-een-snelle-bestand-browser foto 7

Je zult in de schermafbeelding zien dat er ook een zeer handige optie is om een ​​nieuwe map met een sneltoets te maken ... iets wat je alleen in Explorer kunt doen met een plug-in.

Maak een snelkoppeling om een ​​specifieke map te openen in 7-Zip

U kunt ook een pictogram instellen om 7-Zip te openen die al is ingesteld op een specifieke map. Klik gewoon ergens met de rechtermuisknop en kies Nieuw Snelkoppeling in het menu.

domme-geek-trucs-gebruiken-7zip-als-een-snelle-bestand-browser foto 8

Gebruik de knop Bladeren om naar het volgende pad te navigeren (aanpassen als u ergens anders hebt geïnstalleerd).

C:Program Files7-Zip7zFM.exe

domme-geek-trucs-gebruiken-7zip-als-een-snelle-bestand-browser foto 9

Zorg ervoor dat u het volledige pad tussen aanhalingstekens opneemt en geef vervolgens het pad dat u wilt openen door als parameter (met een spatie ertussen). In het bovenstaande voorbeeld opent de snelkoppeling de map C:.

Nu zou u een pictogram moeten hebben waarmee 7-Zip rechtstreeks naar de C:-schijf wordt geopend.

domme-geek-trucs-gebruiken-7zip-als-een-snelle-bestand-browser foto 10

Het is eenvoudig, gemakkelijk en nuttig ... het is een domme geektruc. Heb je zelf trucjes? Deel ze in de reacties.

Download 7-Zip van z-zip.org

Meer verhalen

Zet uw Pidgin-vriendenlijst in de Windows Vista-zijbalk

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je Instant Messenger-contacten in de Vista Sidebar kunt krijgen? Natuurlijk kun je de eerder genoemde AOL Instant Messenger (AIM) Gadget voor Vista Sidebar gebruiken, maar wat als je in plaats daarvan een fan bent van de Pidgin-client met meerdere protocollen?

Vraag de lezers: welke onderwerpen moeten we in 2009 behandelen?

Aan het eind van elk jaar kijken we graag terug en bedenken we wat we volgend jaar beter kunnen doen. Terwijl we dit deden, merkten we dat bijna al onze meest populaire artikelen in 2008 eigenlijk in 2007 zijn geschreven, waardoor ik tot de conclusie kwam dat er ergens een probleem is.

Goede voornemens voor het nieuwe jaar: gebruik uw computer op een gemakkelijke manier als wekker

Iedereen die mij kent, weet dat ik niet bepaald een ochtendmens ben... zelfs met de geweldige Tassimo-koffiemachine die ik dit jaar voor Kerstmis heb gekregen, wil ik nog steeds niet uit bed komen. Maar nu kan ik de luidsprekers van mijn computer gebruiken om me gemakkelijk wakker te maken.

Tweede jaar How-To Geek: groeipijnen en geleerde lessen

Het is het einde van het jaar, wanneer je alle Best of 200x-berichten op bijna elke site moet doorstaan ​​... en dit artikel is geen uitzondering. Vandaag zullen we praten over onze successen, mislukkingen en lessen die we het afgelopen jaar hebben geleerd.

Eenvoudig formaat van foto's wijzigen in Windows Vista of XP

Nu de cadeautjes zijn geopend, grote diners zijn genuttigd en familieleden (goed of slecht) hebben bezocht, is het tijd om al die digitale afbeeldingen te nemen en ze te ordenen. De digitale camera's van tegenwoordig maken geweldige, gedetailleerde foto's, maar de afbeeldingen zijn vaak te groot om gemakkelijk te verzenden.

Kerstplezier: ontstress de feestdagen met online flashgames

De feestdagen kunnen een stressvolle tijd zijn, vooral nu de economie dit jaar sterft en het moeilijk wordt om cadeaus te betalen. We raden je aan wat tijd te verspillen met het spelen van flash-games met vakantiethema om je in de stemming te brengen, vooral als je de dag voor Kerstmis vastzit op je werk!

Maak uw last-minute kerstkaarten met Microsoft Word

Dus de cadeautjes zijn ingepakt, maar al je familieleden komen over een paar dagen langs en je hebt geen mooie kaarten uitgekozen... maar wees niet bang, je kunt Microsoft Word tevoorschijn halen en indruk maken op de familieleden met een aangepaste kaart voor elke persoon , of ga gewoon met de generieke stand-by voor iedereen.

Verkrijg Vista Explorer-stijl Volledige rijselectie en selectievakjes in Windows XP

Als je nog steeds Windows XP gebruikt en jaloers bent op de optionele maar echt nuttige selectievakjes in Vista, of de volledige rijselectie in de detailmodus, dan is er een nieuwe oplossing voor je waar een van onze lezers gisteren over schreef.

Een onjuiste of dubbele vermelding in het XP-opstartmenu verwijderen, wijzigen of uitschakelen

Hebt u ooit een computer geërfd met meer dan één vermelding in het opstartmenu van Windows XP? Meestal werkt een van de items niet eens in de eerste plaats, en dan moet je elke keer op een toets drukken of 30 seconden wachten.

Oplossen van 'Event Viewer kan het gebeurtenislogboek niet openen' bij het bekijken van systeemlogboeken

Zoals elke nerd weet, is een van de eerste dingen die u doet bij het oplossen van een Windows-probleem, kijken naar de toepassings- of systeemlogboeken van Event Viewer, die doorgaans veel informatie bevatten over wat het probleem is. Maar wat als het gebeurtenislogboek zelf beschadigd is?