Stomme geektrucs: hoe Mac OS X raar te laten worden

stomme-geek-trucs-hoe-ma-mac-os-x-raar-foto-maken

Hier is een heel stomme nerdtruc voor Mac-gebruikers die er zijn: je kunt OS X gek maken door een venster te minimaliseren met wat snelle timing en een terminalopdracht.

Deze truc werd me een paar dagen geleden voor het eerst getoond door onze eigen Mac-goeroe-schrijver, Alex Layne, maar ik ben er eindelijk toe gekomen om het voor de rest van jullie op te schrijven. Genieten van!Laat OS X raar worden

De truc om dit te laten werken, is door eerst een Terminal-venster te openen en vervolgens killall Dock in te typen, maar niet op enter te drukken en ervoor te zorgen dat u een hoofdletter gebruikt, aangezien deze opdracht hoofdlettergevoelig is.

stomme-geek-trucs-hoe-ma-mac-os-x-raar-foto-maken 2

Ga nu naar een ander venster, houd de Shift-toets ingedrukt en klik op de minimaliseerknop. Merk op dat dit alleen werkt als je het Genie-effect hebt ingeschakeld voor het minimaliseren van het Dock.

stomme-geek-trucs-hoe-ma-mac-os-x-raar-foto-maken 3

U moet snel Cmd + Tab teruggaan naar het Terminal-venster en vervolgens op de enter-toets drukken. Hierdoor stopt het venster halverwege met minimaliseren.

stomme-geek-trucs-hoe-ma-mac-os-x-raar-foto-maken 4

Het echt gekke is dat je kunt blijven communiceren met het venster, zelfs kunt bladeren, of iets kunt doen wat je normaal zou doen.

stomme-geek-trucs-hoe-ma-mac-os-x-raar-foto-maken 5

Zet het terug naar normaal

Om het venster weer normaal te maken, schakelt u ernaar over en gebruikt u vervolgens de opdracht Minimaliseren in het menu. Het venster wordt normaal geminimaliseerd en vervolgens kunt u het opnieuw herstellen.

stomme-geek-trucs-hoe-ma-mac-os-x-raar-foto-maken 6

De beste manier om deze truc te gebruiken, is natuurlijk wanneer iemand anders zijn Mac onbeheerd achterlaat - ze zullen denken dat hun computer gek is geworden.

Meer verhalen

Antivirus vertraagt ​​uw pc? Misschien moet u uitsluitingen gebruiken

Het beschermen van uw computer met een antivirusoplossing is vanzelfsprekend als u met een Windows-pc werkt, maar helaas vertraagt ​​het u tegelijkertijd. Hier leest u hoe u uw prestaties kunt verbeteren, in ieder geval een klein beetje.

Een VPN-server instellen met behulp van een DD-WRT-router

We hebben eerder besproken hoe u een PPTP VPN-server kunt instellen met Debian Linux hier op Sysadmin Geek, maar als u al een op DD-WRT-firmware gebaseerde router in uw netwerk gebruikt, kunt u uw router eenvoudig configureren om als de PPTP VPN-server te fungeren .

Doe een complete make-over van uw PowerPoint-dia's met Pptplex

In het artikel van vandaag bespreken we de basisprincipes van het gebruik van pptPlex, hoe je het kunt gebruiken om onze dia's te ordenen, en we hebben zelfs een kleine PowerPoint-presentatie gemaakt die we hebben gemaakt om je op weg te helpen om je dia's interessanter te maken.

Week in Geek: privacyproblemen met editie van locatiegebaseerde services

Deze week hebben we geleerd om specifieke bestanden te herstellen van een Windows-systeemimage, aangepaste grafieken te maken voor betere Excel-spreadsheets, vertrouwd te raken met de basismenu's in Photoshop, de miniaturen op de nieuwe tabbladpagina van Google Chrome te vernieuwen, aan de slag te gaan met het bewerken van foto's in Photoshop , en

Desktop Fun: Life in the Coral Reefs Wallpaper Collection Series 1

Kijk je graag naar het vredige oceaanlandschap en de wonderlijke wezens die daar leven? Breng dan de schoonheid van de wereld onder de golven naar je bureaublad met de eerste in onze serie Life in the Coral Reefs Wallpaper-collecties.

Clipnotities naar uw Google Docs-account met Webclip

Bent u op zoek naar een manier om notities rechtstreeks van internet naar uw Google Docs-account te knippen? Dan wil je zeker eens kijken naar de Webclip extensie voor Google Chrome.

Hoe de rootgebruiker in Mac OS X in te schakelen

Als je OS X gebruikt, is soms alleen beheerderstoegang niet genoeg - als je meer toegang nodig hebt, wil je de rootgebruiker zijn, wat vergelijkbaar is met het gebruik van het sudo-commando in de Terminal, maar voor het hele besturingssysteem.

Hoe u scrollen in Macbook-stijl met twee vingers op Windows-laptops kunt inschakelen

Nadat ik mijn nieuwe Macbook Air de afgelopen week heb gebruikt, is het bijna pijnlijk om terug te schakelen naar mijn pc-laptop - scrollen met twee vingers is een tweede natuur geworden. Hier leest u hoe u dezelfde functie op (de meeste) Windows-laptops kunt krijgen.

De handleiding voor geeks om Photoshop te leren, deel 5: fotobewerking voor beginners

Photoshop heet niet voor niets Photoshop; het is voor het bewerken van foto's. Bekijk enkele basistechnieken voor fotobewerking en leer hoe u uw eigen familiefoto's kunt verbeteren.

Vrijdagpret: Winnaar

Na een lange week is het tijd om al die opgekropte stress te verlichten! Vandaag mag je beginnen aan een heerschappij van vernietiging terwijl je een reeks kastelen aanvalt en vernietigt, de schat bemachtigt en onderweg gevangenen bevrijdt.