Stomme geektrucs: vind de geheime berichten in websiteheaders

De stomme nerdtruc van vandaag neemt ons mee naar de onzichtbare technische wereld onder de oppervlakte van je favoriete websites en laat ons zien hoe echte nerds geheime berichten verbergen in de HTTP-protocolheaders. We hebben het hier over Serious geek cred.

Waar heb je het over?Wat u zich waarschijnlijk niet realiseert, is dat uw webbrowser achter de schermen een verzoek naar de webserver stuurt met behulp van het HTTP-protocol, dat niets meer is dan een vooraf gedefinieerde set opdrachten in tekstformaat, zodat de browser en webserver kan communiceren.

... maar dat is echt saai. Dat is de reden waarom de nerds die verschillende websites runnen besloten om berichten in die headers te verbergen, gewoon om te zien of iemand het zou opmerken. En sommige zijn best leuk.

Hoe de verborgen headers te zien

Er zijn een aantal manieren om toegang te krijgen tot deze headers, het gemakkelijkst voor echte geeks is om de opdrachtprompt te openen en het curl-hulpprogramma te gebruiken, beschikbaar op Linux, Mac OS X of zelfs Windows - als u het niet erg vindt om een ​​extra hulpprogramma te downloaden .

De andere manier om ze te bekijken is met de Live HTTP Headers-add-on voor Firefox.

Als u de curl-methode gebruikt, kunt u eenvoudig de volgende opdracht typen (dat is een streepje en hoofdletter i, geen L)

curl –I sitenaam.com

Als je bijvoorbeeld curl –I slashdot.org typt, zul je zien dat ze willekeurige aanhalingstekens van Futurama in de headers insluiten:

domme-geek-trucs-vind-de-geheime-berichten-in-website-headers foto 2

Het blogplatform WordPress gebruikt de header voor een nuttig doel: ze raden aan om contact met hen op te nemen over een baan als je de headers hebt kunnen vinden:

curl –ik wordpress.com

domme-geek-trucs-vind-de-geheime-berichten-in-website-headers foto 3

Mijn vriend Ross bij SimpleHelp.net drukt zijn muzieksmaak uit in zijn kop... ik weet nu zeker dat je de opdracht kunt achterhalen.

domme-geek-trucs-vind-de-geheime-berichten-in-website-headers foto 4

Op de Online Tech Tips-site hebben ze een heel belangrijke tip voor je:

domme-geek-trucs-vind-de-geheime-berichten-in-website-headers foto 5

De CybernetNews-blog vertelt ons dat u uw duimen aan uw handen moet plakken. Ik bedoel, iedereen doet het!

domme-geek-trucs-vind-de-geheime-berichten-in-website-headers foto 6

Mattias Geniar wil dat iedereen weet wie rockt. Het blijkt dat hij het is!

domme-geek-trucs-vind-de-geheime-berichten-in-website-headers foto 7

De Tux Games-site maakt gebruik van subliminale advertenties. KOOP MEER SPELLEN!

domme-geek-trucs-vind-de-geheime-berichten-in-website-headers foto 8

Een verborgen bericht toevoegen aan uw eigen website

Voor degenen onder u die een blog op een Apache-webserver rocken en een .htaccess-bestand gebruiken, u kunt uw eigen geheime verborgen bericht aan uw eigen HTTP-headers toevoegen.

Open gewoon uw .htaccess-bestand en voeg de volgende regel toe (bij het begin voor het beste effect).

Headerset X-Nerd Something Here

Je kunt alles wat na de X komt veranderen in alles wat je wilt, zoals X-Yay of X-SecretStuff, en je kunt ook elk bericht dat je wilt tussen de aanhalingstekens zetten, hoewel ik het leuk en kort zou houden.

Toegevoegde bonus: trek een willekeurig Futurama-citaat van Slashdot

Dus nu hebben we ontdekt hoe we de aanhalingstekens kunnen zien - met wat meer magie op de commandoregel kun je een script maken dat een willekeurig citaat van de Slashdot-servers haalt. Ja, dit script is behoorlijk nutteloos, maar het is leuk!

curl -sI slashdot.org | grep -E X-(B|L|F)

domme-geek-trucs-vind-de-geheime-berichten-in-website-headers foto 9

Er zijn veel andere sites met verborgen berichten in de headers...

Meer verhalen

Maak en schrijf dvd's in Windows 7

Als je overstapt van XP naar Windows 7, vraag je je misschien af ​​welke app je moet krijgen voor het maken van dvd's. Windows DVD Maker is al inbegrepen en stelt u in staat snel een dvd te maken met aangepaste menu's, scèneselecties of uw digitale foto's met muziek toe te voegen.

Sloot de RealPlayer Bloat met Real Alternative

Het gebeurt tegenwoordig niet veel, maar soms kom je een website tegen waarvoor je Real Player nodig hebt om media-inhoud op een pagina af te spelen. Vandaag kijken we naar Real Alternative, waarmee je de media-inhoud kunt bekijken zonder de irritante bloat te installeren.

Toon of verberg de menubalk in Firefox op de gemakkelijke manier

Heeft u slechts af en toe gemakkelijke toegang tot de menubalk in Firefox nodig, maar wilt u deze de rest van de tijd verborgen houden? Dan kunt u genieten van het beste van twee werelden met de Hide Menubar-extensie voor Firefox.

Snelle tip: weergave van zoekgeschiedenis uitschakelen in Windows 7

De nieuwe zoekfunctie in Windows 7 is aanzienlijk verbeterd in deze versie van Windows en slaat standaard recente zoekopdrachten op. Als u zich hieraan ergert en het wilt uitschakelen, laten we u zien hoe u de Groepsbeleid-editor gebruikt.

Zorg dat systeemherstel minder schijfruimte gebruikt in Windows 7

Moe van de systeemherstelfunctie in Windows 7 die veel te veel schijfruimte in beslag neemt? Je kunt het gemakkelijk aanpassen met een eenvoudige schuifbalk, je hoeft alleen maar te weten waar je moet kijken.

Tekstgebieden in webformulieren in Firefox uitvouwen

Ben je de kleine tekstgebieden in webformulieren beu en zou je ze gewoon groter willen maken? Zeg vaarwel tegen die kleine tekstgebieden met de Textarea++-extensie voor Firefox.

Snelle tip: Markering van nieuwe programma's uitschakelen in Windows 7, Vista en XP

Een ergernis die je misschien niet leuk vindt aan Windows, is wanneer het nieuw geïnstalleerde programma's markeert die standaard zijn ingeschakeld in XP, Vista en Windows 7. Vandaag zullen we kijken naar het uitschakelen ervan in alle drie de versies van Windows.

Maak een systeemherstelschijf in Windows 7

De nieuwe versie van Windows lijkt veel stabieler dan eerdere releases, maar je weet maar nooit wanneer er een storing kan optreden. Vandaag bekijken we een optie in Windows 7 waarmee u een systeemherstelschijf kunt maken voor het geval u er vanaf moet opstarten om uw besturingssysteem te herstellen.

Hoe u Windows Update vastzet op de taakbalk in Windows 7

Een item dat lijkt alsof je gemakkelijk naar de taakbalk in Windows 7 zou moeten kunnen vastzetten, is Windows Update, maar dat is het helaas niet. Met een beetje werk kunnen we het echter vastzetten op de taakbalk of het startmenu en hier laten we u zien hoe.

Gespecialiseerde werkbalkknoppen toevoegen aan Firefox op de gemakkelijke manier

Wilt u nieuwe werkbalkknoppen toevoegen die niet in de standaardset zijn opgenomen? Dan zult u zeker genieten van de verscheidenheid aan knoppen die beschikbaar zijn met de Toolbar Buttons-extensie voor Firefox.