Prototype Roborace onderhandelt over straten van Parijs

Roborace's eerste volledig autonome raceauto ging afgelopen weekend de straten van Parijs op voor een testrit, de nieuwste mijlpaal voor de startup die uiteindelijk wil dat autonoom racen een vast onderdeel van de autosport wordt.

Het ontwerp van Roborace lijkt op veel andere auto's die je misschien gewend bent in Formule-races, behalve de opvallende afwezigheid van de cockpit van de bestuurder. Het prototype voertuig, dat in februari werd onthuld, pronkt op Formule E-evenementen over de hele wereld, waaronder de recente Formula ePrix in Parijs.Hoewel hij niet deelnam aan de race, baande hij zich met succes een weg rond 14 bochten van het 1,2-mijls circuit. Binnenin voerden vijf lidar-detectoren, twee radars, 18 ultrasone sensoren, twee optische snelheidssensoren en zes camera's gegevens terug naar de kunstmatige-intelligentiecomputers aan boord, die worden aangedreven door Nvidia's Drive PX2-platform. Drive PX2 is in wezen een verkleinde versie van een met GPU uitgeruste supercomputer, waarmee sensorgegevens aan boord kunnen worden verwerkt voor prototypen van zelfrijdende auto's.

Verwant

  • Roborace Courts-ontwikkelaars met zelfrijdende racer-prototypeRoborace Courts-ontwikkelaars met zelfrijdende racer-prototype

Iets meer dan een jaar geleden had Roborace een idee, een concepttekening en een rudimentair voertuig, een DevBot genaamd, dat gegevens over autonoom rijden kon verzamelen, maar nog steeds door een mens moest worden bestuurd. Uiteindelijk wil het bedrijf dat teams bestaande uit softwareontwikkelaars met identieke Roborace-auto's racen, met als enige mogelijke voordelen software-tweaks.

''We hebben besloten om [de Roborace] 100 procent software te maken'', legde Dennis Sverdlov, CEO van het bedrijf, uit toen hij het initiatief in april 2016 lanceerde. 'Het is niet mogelijk om concurrentievoordeel te behalen op basis van hoeveel geld je in hardware steekt. Onze helden zijn geen chauffeurs. Onze helden zijn ingenieurs.'

Het Roborace-prototype zal de rest van het seizoen Formule E-locaties blijven bezoeken, hoewel het bedrijf geen update heeft gegeven over wanneer het van plan is te beginnen met autonoom racen.

Aanbevolen verhalen

Een school in Parijs gebruikt AI om afgeleide leerlingen in de gaten te houden

Een school in Parijs gebruikt een bot die je gezicht, ogen en telefoon volgt op tekenen van verveling.

Hoe Roborace raceauto's zonder bestuurder bouwt

De druk van één bedrijf om een ​​startgrid te vullen met robots.

Lenovo pronkt met VR-opschalingsfunctie met zijn prototype-headset

De mogelijkheid om niet-VR-games achteraf uit te rusten met virtual reality-functies zou gamers een reden kunnen geven om in 2017 het geld op een headset te laten vallen.