Stel een video in als bureaubladachtergrond met VLC

Ben je de statische bureaubladachtergronden beu en wil je iets leukers? Vandaag zullen we kijken naar het instellen van een video als achtergrond in de VLC-mediaspeler.

Download en installeer VLC-speler. U vindt de downloadlink hieronder. Open VLC en selecteer Extra > Voorkeuren.

set-a-video-as-your-desktop-wallpaper-met-vlc foto 1Selecteer in het voorkeurenvenster de videoknop aan de linkerkant.

set-a-video-as-your-desktop-wallpaper-met-vlc foto 2

Selecteer onder Video-instellingen DirectX-video-uitvoer in de vervolgkeuzelijst Uitvoer.

set-a-video-as-your-desktop-wallpaper-met-vlc foto 3

Klik op Opslaan voordat u afsluit en start VLC opnieuw.

set-a-video-as-your-desktop-wallpaper-met-vlc foto 4

Selecteer vervolgens een video en begin deze af te spelen met VLC. Klik met de rechtermuisknop op het scherm, selecteer Video en vervolgens DirectX-achtergrond.

U kunt hetzelfde resultaat bereiken door Video te selecteren in het menu en op DirectX Wallpaper te klikken.

Als u Windows Aero-thema's gebruikt, krijgt u mogelijk het onderstaande waarschuwingsbericht en schakelt uw thema automatisch over naar een basisthema.

set-a-video-as-your-desktop-wallpaper-met-vlc foto 7

Nadat de achtergrond is ingeschakeld, minimaliseert u de VLC-speler en geniet u van de show terwijl u werkt.

Wanneer u klaar bent om terug te schakelen naar uw normale achtergrond, klikt u op Video en sluit u VLC af.

set-a-video-as-your-desktop-wallpaper-met-vlc foto 9

Af en toe moesten we onze achtergrond handmatig weer normaal maken. U kunt dat doen door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en uw thema te selecteren.

stel-een-video-als-je-bureaublad-achtergrond-met-vlc-foto in 10

Conclusie

Dit is misschien niet de meest productieve desktopomgeving, maar het is best cool. Het is zeker niet hetzelfde oude saaie behang!

VLC downloaden

Meer verhalen

Maak aangepaste afspeellijsten in Windows Media Player 12

Een afspeellijst is een groep nummers of mediabestanden die zijn gegroepeerd op basis van een thema. Vandaag bekijken we hoe u uw eigen aangepaste afspeellijsten kunt maken in Windows Media Player 12.

Controleer uw spelling, grammatica en stijl in Firefox en Chrome

Ben je het zat om simpele schrijffouten te maken die de spellingcontrole van je browser te boven gaan? Hier leest u hoe u geavanceerde grammaticacontrole en meer kunt krijgen in Firefox en Chrome met After the Deadline.

Verplaats bestanden van een defecte pc met een Ubuntu Live-cd

U hebt de Ubuntu Live-cd geladen om bestanden van een defect systeem te redden, maar waar slaat u de herstelde bestanden op? We laten u zien hoe u ze op externe schijven, schijven op dezelfde pc, een Windows-thuisnetwerk en andere locaties kunt opslaan.

Vrijdagpret: Omega Crisis

Het is weer vrijdag en het is tijd om een ​​leuke flashgame te spelen tijdens de bedrijfstijd. Vandaag bekijken we de ruimteschieter Omega Crisis.

Maak en maak een back-up van meerdere profielen in Google Chrome

Met andere browsers zoals Firefox en SeaMonkey kun je meerdere profielen hebben, maar Chrome niet ... althans niet tot nu toe. Als u meerdere profielen wilt gebruiken en er back-ups voor wilt maken, sluit u dan bij ons aan als we kijken naar Google Chrome Backup.

Verwijder het slotpictogram uit een map in Windows 7, 8 of 10

Als je hebt gespeeld met het delen van mappen of beveiligingsopties, dan heb je misschien een lelijk slotpictogram op een map gekregen. We laten u zien hoe u van dat pictogram af kunt komen zonder het te veel te delen.

Afspelen verbeteren met verbeteringen in Windows Media Player 12

Bent u op zoek naar manieren om het afspelen van uw media in Windows Media Player 12 te verbeteren? We laten u zien hoe u dat kunt doen met behulp van de verbeteringen in WMP 12.

Voorbeeld voordat u plakt met Live voorbeeld in Office 2010

Vind je jezelf vaak gefrustreerd dat de inhoud die je zojuist hebt gekopieerd en geplakt niet is geworden zoals je had verwacht? Met de nieuwe Live Preview in Office 2010 kunt u een voorbeeld bekijken van hoe gekopieerde inhoud eruit zal zien wanneer deze zelfs tussen Office-toepassingen wordt geplakt.

Xobni Free activeert de zoekfunctie en contacten van Outlook

Wilt u meer weten over uw contacten, e-mailtrends ontdekken en zelfs Yahoo! e-mailaccounts in Outlook? Hier leest u hoe u dit en meer kunt doen met Xobni Free.

Monitor en beheer geheugengebruik in Google Chrome

Wil je weten hoeveel geheugen Google Chrome en eventueel geïnstalleerde extensies op een bepaald moment gebruiken? Met slechts een paar klikken kunt u precies zien wat er onder de motorkap van uw browser gebeurt.