Gmail instellen als standaard e-mailclient in Ubuntu

Elke Geek gebruikt Gmail ... het is vrijwel vereist. En nu kun je Gmail instellen als de standaardclient in Ubuntu zonder extra software.(Windows vereist dat de Gmail-notifier is geïnstalleerd)

Ga gewoon naar Systeem Voorkeuren Voorkeurstoepassingen

stel-gmail-als-default-mail-client-in-ubuntu foto 1Selecteer onder Mail Reader Aangepast en plaats dit vervolgens in het opdrachtvenster, waarbij u geek verandert in uw gebruikersnaam.

/home/geek/open_mailto.sh %s

Vervolgens moet u dit shellscript opslaan in uw gebruikersmap ( /home/gebruikersnaam ). [Downloaden]

Voor de nieuwsgierigen, hier is de inhoud van het script:

#! / bin / sh

firefox https://mail.google.com/mail?view=cm&tf=0&to=`echo $1 | sed ‘s/mailto://’`

Als u het script een nieuw tabblad in een bestaand Firefox-venster wilt laten openen, kunt u de Firefox-regel in het script vervangen door het volgende:

firefox -remote openurl(https://mail.google.com/mail?view=cm&tf=0&to=`echo $1 | sed ‘s/mailto://’`,nieuw-tabblad)

Update: als u het scriptbestand standaard verborgen wilt maken, kunt u het hernoemen met een . aan het begin van het bestand als volgt: .open_mailto.sh. Je moet natuurlijk het pad in de voorkeuren wijzigen.

Open een terminal en typ de volgende opdracht om het script uitvoerbaar te maken:

chmod u+x ~/open_mailto.sh

Nu zou het moeten werken.

Om het uit te testen... Ik klikte op de contactlink op mijn pagina... en het werd onmiddellijk geopend in Gmail.

stel-gmail-als-default-mail-client-in-ubuntu foto 2

Houd er rekening mee dat als u niet bent aangemeld bij Gmail, u wordt gevraagd om u aan te melden bij Gmail ... en dat u opnieuw op de e-maillink moet klikken. Het lijkt erop dat de login-redirector van Gmail de pagina voor het verzenden van e-mail niet opent. Maar nogmaals ... waarom ben je niet aangemeld bij Gmail?

Update: gewijzigd om naar een script te verwijzen, zodat de tag mailto: zou worden verwijderd. Heel erg bedankt aan de heer Linux voor het niet alleen opmerken, maar het geven van het werkende script.

Meer verhalen

Browsen met tabbladen uitschakelen in Internet Explorer 7

Waarom u browsen met tabbladen wilt uitschakelen, is mij een raadsel, maar ik heb een verzoek ontvangen voor een registerhack om IE7 te dwingen geen tabbladen te gebruiken. Ik kan alleen maar aannemen dat het te maken heeft met het voorkomen dat gebruikers te veel verwarring krijgen bij het upgraden van IE6.

Maak Windows Vista-afsluitservices sneller

Hoe meer toepassingen u in Windows installeert, hoe langer het duurt om de computer uit te schakelen. Dit geldt met name voor toepassingen die een service installeren die wordt uitgevoerd wanneer de computer opstart, en nog meer voor services die weigeren snel af te sluiten of een time-out hebben wanneer ze worden afgesloten.

Schakel het paneel met favoriete koppelingen uit in Windows Vista Verkenner

Als u het nieuwe paneel Favoriete koppelingen in het Windows Vista Verkenner-paneel niet leuk vindt, realiseert u zich misschien niet dat het echt het navigatiedeelvenster wordt genoemd en dat het uiterst eenvoudig uit te schakelen is.

Start het zoekvak van uw startmenu in Windows Vista

Vista Start Menu Gezondheid Zonder Start++

Wijzig de standaard feedlezer in Firefox

Als u de standaard feedreader voor Firefox heeft ingesteld, heeft u niet langer de optie om een ​​voorbeeld van een feed te bekijken voordat u deze toevoegt aan uw feedreader naar keuze. Dit kan een beetje frustrerend zijn als je snel naar een feed wilt kijken zonder deze daadwerkelijk toe te voegen.

Toon aantal processors op Linux

Als je net je Linux-box hebt geüpgraded, of als je je afvraagt ​​hoeveel processors een externe server heeft, is er een snelle en vuile opdracht die je kunt gebruiken om het aantal processors weer te geven.

Bestanden ouder dan x dagen verwijderen op Linux

Het find-hulpprogramma op linux stelt je in staat een aantal interessante argumenten door te geven, waaronder een om een ​​ander commando op elk bestand uit te voeren. We zullen dit gebruiken om erachter te komen welke bestanden ouder zijn dan een bepaald aantal dagen en vervolgens de opdracht rm gebruiken om ze te verwijderen.

Gebruikersaccountbeheer uitschakelen (UAC) Alleen voor beheerders

Als u de prompts van Gebruikersaccountbeheer niet kunt uitstaan, maar u toch een klein beetje beveiliging wilt behouden, kunt u dit alleen voor beheerdersaccounts uitschakelen. Wat we gaan doen, is in feite Windows Vista wijzigen om het privilegeniveau voor beheerders automatisch te verhogen zonder te vragen.

Wijzig de aan/uit-knoppen van Windows 7 of Vista in Afsluiten/Slaapstand/Sluimerstand

De standaardactie voor de aan / uit-knop in het startmenu in Windows 7 is afsluiten en in Vista is Slaapstand, wat niet per se voor iedereen nuttig is, dus we zullen hier uitleggen hoe u dit kunt wijzigen.

Slow-Motion Aero-animaties inschakelen in Windows Vista

Deze tip is niet echt handig, maar het is een interessante hack om je vrienden te laten zien. U kunt een Slow Motion-animatie inschakelen die alleen wordt geactiveerd als u de Shift-toets ingedrukt houdt terwijl u een venster minimaliseert/herstelt/sluit/opent.