De Steam Summer Sale is hier

Pak je portemonnee en bereid je voor om de komende weken van ramen te leven, gamers: de Steam Summer Sale is begonnen.

De 13-daagse uitverkoop is vandaag van start gegaan en biedt 'enorme besparingen voor de hele catalogus'. Pak wat je kunt tot 5 juli om 10.00 uur PT, tenzij anders aangegeven.Tot die tijd vind je kortingen op 'duizenden producten, waaronder games, video's en software, evenals de exclusieve Summer Sale-ruilkaarten en stickerboek', schreef Valve.

Gamers waren zo enthousiast over de verkoop dat ze donderdag de Steam Store afspuiten. Natuurlijk klaagden mensen op Twitter.

PCMag Senior Editor Matthew Humphries klaagde dat er 'geen excuus' was om de winkel te sluiten.

Ondertussen omvatten de gemarkeerde deals van vandaag de helft van Torment: Tides of Numenera (nu $ 22,49), Grim Dawn ($ 12,49), Aragami ($ 9,99), Tiranny ($ 22,49) en Hyper Light Drifter ($ 9,99). Valve biedt ook 70 procent korting op 2017 BAFTA Game Awards-genomineerde ABZÛ (nu slechts $ 5,99), 80 procent korting op Middle-earth: Shadow of Mordor ($ 14,99) en 63 procent korting op Mafia III ($ 14,79).

Dat is nog maar het topje van de ijsberg, dus zorg ervoor dat je regelmatig naar de Steam Store gaat om alle kortingen te bekijken.

Ondertussen bood Valve eerder deze maand nieuwe details aan over het nieuwe verificatieproces voor ontwikkelaars, Steam Direct genaamd. Met Direct moet een ontwikkelaar papierwerk indienen en aanmeldingskosten betalen om zijn game op Steam te publiceren. Er waren berichten dat die vergoeding zou kunnen oplopen tot $ 5.000, maar Valve heeft bevestigd dat het $ 100 per spel in rekening zal brengen.

Aanbevolen verhalen

Epic's langverwachte 'Fortnite' komt op 25 juli naar consoles en Steam

Zes jaar is echter een lange tijd om te wachten op Epic's nieuwe fortbouwende monsterverdedigingstitel.

Sony: 1 miljoen PSVR verkocht, elke vijfde PS4-verkoop is een voordeel

Het aantal geïnstalleerde gebruikers voor PS4 staat op het punt 60 miljoen te bereiken, waarbij PS4 2-op-1 verkoopt tegen Xbox in Noord-Amerika, 3-op-1 in heel Europa.

Maak kennis met Sanbot, de door Watson aangedreven droid, hier om te dienen

Deze kleine humanoïde robot is ontworpen voor de horeca en dankzij IBM Watson is ze behoorlijk intelligent.

Kom in vorm voor de zomer met smartphone-apps en wearables

Met de komst van de zomerzon die net begint te schijnen, is het tijd om die hardloopschoenen uit de kast te halen en je in het zweet te werken. Dit is onze gids voor alle apps en uitrusting waarmee we graag kilo's kwijtraken.