Start een inzamelingsactie via Facebook Safety Check

Met nieuwe updates voor Safety Check maakt Facebook het voor mensen gemakkelijker om na een crisis om hulp te vragen of belangrijke informatie op het sociale netwerk te krijgen.

Om te beginnen kun je nu een inzamelingsactie starten vanuit Safety Check, waarmee mensen gemakkelijker liefdadigheidsdonaties kunnen werven of financiële hulp kunnen bieden aan mensen in nood. 'Fondsenwerving biedt een manier voor mensen die zich ook buiten het crisisgebied bevinden om hulp te bieden', schreef Facebook's VP van Social Good, Naomi Gleit, in een blogpost.Deze functie voor persoonlijke inzamelingsacties, die in feite een replica is van GoFundMe, werd voor het eerst geïntroduceerd in maart. Nu maakt Facebook het toegankelijker door mensen rechtstreeks vanuit Safety Check een inzamelingsactie te laten maken of eraan te doneren. Kijk of het 'in de komende weken' in de VS wordt uitgerold, schreef Gleit.

Ondertussen kunnen mensen die zichzelf veilig markeren via Safety Check nu een persoonlijke notitie delen om vrienden en familie meer informatie te geven over de crisis. Facebook voegt ook beschrijvingen van het evenement van het wereldwijde crisisrapportagebureau NC4 toe aan Safety Check-berichten.

'Als mensen Safety Check-meldingen ontvangen, hebben ze mogelijk beperkte informatie over de crisis', schreef Gleit. Met de nieuwe persoonlijke notities en NC4-beschrijvingen hebben mensen een beter idee van wat er is gebeurd zonder de crisis te hoeven Googlen.

Ten slotte breidt Facebook de in februari gelanceerde Community Help-functie uit naar de desktop. De functie, waarmee mensen dingen als onderdak, eten en voorraden kunnen vragen of aanbieden in het geval van een natuurramp of crisis, was voorheen alleen beschikbaar op iOS en Android.

Verwant

  • Doneer aan een goed doel via Apple PayDoneer aan een goed doel via Apple Pay

'We zijn geïnspireerd door de aanbiedingen en verzoeken om hulp die door de community worden gegenereerd en willen ervoor zorgen dat mensen in nood via elk platform toegang hebben tot Community Help', schreef Gleit.

Safety Check ontstond in de nasleep van de aardbeving en tsunami in Japan in 2011, maar formeel gelanceerd in 2014 voor gebruik tijdens natuurrampen - noodgevallen zoals orkanen en tornado's.

Het sociale netwerk kreeg kritiek nadat het de functie had geactiveerd voor de terroristische aanslagen van 2015 in Parijs, maar niet voor soortgelijke bomaanslagen in het Midden-Oosten. Als reactie hierop kondigde Mark Zuckerberg aan dat de functie voor alle grote rampen zou worden uitgerold. Het werd voor het eerst in de VS gebruikt na de schietpartij vorig jaar in de nachtclub Pulse in Orlando, Flordia.

Aanbevolen verhalen

Uw Facebook Messenger AI-therapeut ziet u nu

Als je je somber voelt, lijkt Woebot in Facebook Messenger wat troost te bieden.

Problemen in Windows oplossen via Event Viewer

Windows Event Viewer is niet de meest gebruiksvriendelijke tool; hier leest u hoe u het voor u kunt laten werken.

Een bedrijf voor gazonverzorging of landschapsarchitectuur starten?

Het gras maaien is niet meer voor tieners. Zet uw vaardigheden op het gebied van landschapsarchitectuur en gazononderhoud aan het werk door een lucratief bedrijf te starten.

Snapchat beschuldigd van het persen van een wapenveiligheidsgroep voor geld

'Mic' meldt dat een medewerker suggereerde dat hij pro-NRA-advertenties zou weergeven naast berichten over wapenbeheersing.