'Star Wars Battlefront II' maakt het normaal om de slechterik te zijn

Toen Disney Electronic Arts de exclusieve gamerechten op Star Wars gaf, nam het bedrijf het merk bijna letterlijk. EA's eerste kijk op de Battlefront-franchise was niet meer dan een oorlog tussen de sterren - gevuld met de bezienswaardigheden, geluiden en personages van de iconische ruimteopera van George Lucas, maar volledig verstoken van verhaal. Het eindresultaat was een prachtige titel die een beetje onvolledig aanvoelde. Met Star Wars: Battlefront II brengt EA daar verandering in. Dit keer staat het verhaal centraal.

Dat wisten we al toen EA Battlefront II onthulde tijdens de Star Wars-viering in april. De teaser-trailer van de game toonde Iden Versio, een keizerlijke piloot, die op de bosmaan van Endor stond en de tweede Death Star zag exploderen aan het einde van Return of the Jedi. Het had een donkere toon en onthulde het verhaal van een schurk die vastbesloten is wraak te nemen, maar zo voelt het spelen van het spel niet. Ik zat achter Versio's ogen tijdens de E3-demo van de game, ik voelde me geen imperialist die de vrijheid van een gerechtvaardigde rebellie onderdrukte, ik voelde me een held in oorlog met een bende laffe terroristen.

Het is een vreemd gevoel. Decennia lang hebben Star Wars-fans te horen gekregen dat het Galactic Empire gezichtsloos en objectief slecht is - maar de campagne van de game is opgebouwd rond decorstukken en personages die het het gevoel van avontuur geven dat je zou verwachten van een heldenreis.Onze gameplay-demo zag Versio in een Tie-jager klimmen om haar schip te verdedigen en haar vrienden te beschermen; brullend de leegte in om X-Wings uit te schakelen in een chaotisch, episch ruimtegevecht. Na het redden van een paar wingmen, vindt de speler zijn weg naar de landingsbaai van een Calamari Cruiser, maakt het dek vrij met een paar schoten van blaster en landt om het vijandelijke schip te infiltreren.

-and-039;star-wars-battlefront-ii-and-039;-laat-de-slechterik-zijn-normaal voelen foto 1

Onderweg wisselen Versio en haar team tactische informatie uit, chatten en roepen ze om hulp, waardoor het verhaal vooruitgaat terwijl de strijd zich rondom de speler ontvouwt. Deze leuke, spannende verhaalgestuurde campagne leidt ook af. Ik weet dat het rijk de slechteriken zijn, maar op geen enkel moment in mijn demo had ik het gevoel dat het moreel verkeerd was om een ​​vijandelijke groep rebellen uit te schakelen. Ik was niet de slechterik, ik was een patriot die mijn manier van leven verdedigde. Als Star Wars-fan die altijd trots was op zijn zelfverklaarde loyaliteit aan 'de lichte kant', was het een gevoel dat me verraste.

Dat betekent niet dat ik een bekeerling ben (weg met het rijk!), maar het vermogen van de korte demo om me te laten meevoelen met een ander gezichtspunt was indrukwekkend. Buiten de tunnelvisie van het hoofdpersonage weet ik persoonlijk dat ze aan de verkeerde kant van de oorlog staat -- maar de game vertelt het verhaal van een persoon die is opgegroeid met een heel specifiek dogma. Vanuit haar oogpunt doet ze het juiste. Ze is een goed mens -- en de E3-demo van de game heeft de speler uitstekend dat perspectief gegeven.

-and-039;star-wars-battlefront-ii-en-039;-maakt-dat-de-slechterik-zijn-normaal voelt foto 2

Uiteindelijk was mijn tijd met het spel erg kort, maar het liet een sterke indruk achter. Naast het gebruik van een smal verhaal om de speler te helpen sympathiseren met de 'slechteriken' van de franchise, diende de verhaalmodus van de game als een naadloze rondleiding door de gamemodi van Battlefront II - en onthulde een campagne voor één speler die de speler soepel overzet van grondgevechten naar diepe ruimte hondengevechten zonder erbij na te denken.

Dat alleen al was leuk en opwindend, maar het is het haakje van het verhaal van de game dat me enthousiast maakt voor Battlefront II. Niemand beschouwt zichzelf als 'de slechterik' in zijn eigen levensverhaal. Ik kan niet wachten om de held te zien waarin Versio zichzelf ziet als de volledige game in november in de winkels ligt.

Aanbevolen verhalen

'Star Wars Battlefront II' is een vriendelijker 'Battlefield'

De volgende 'Star Wars Battlefront'-game wil makkelijk op te pikken zijn, maar diep genoeg voor 'core' gamers.

De terugkeer van Arcade Sports-titels maakt videogames weer geweldig

Sportgames in arcade-stijl waren overal, maar toen de zevende generatie consoles arriveerde, waren ze er niet meer. Toen kwam Rocket League.