Wijzig de standaard opslagmap voor Windows 7-bibliotheken in iets anders (zoals uw Dropbox)

Is het je ooit opgevallen dat wanneer je een bestand opslaat in een Windows 7-bibliotheek via het algemene dialoogvenster Opslaan als, het in slechts een van de mappen terechtkomt waaruit die bibliotheek bestaat? Hier leest u hoe u de standaardopslaglocatie voor elke bibliotheek kunt aanpassen.

Als u bijvoorbeeld een Word-document zou opslaan met behulp van het dialoogvenster Opslaan als, zou het standaard in uw map Mijn documenten terechtkomen. Maar wat als u liever wilt dat de bestanden ergens anders worden opgeslagen? Zoals bijvoorbeeld een van je Dropbox-mappen?

verander-de-standaard-opslaan-map-voor-windows-7-bibliotheken-naar-iets-anders-zoals-je-dropbox foto 1Standaard opslaglocatie wijzigen: Methode 1

U kunt eenvoudig op de Bevat 3 locaties in het dialoogvenster Openen/Opslaan klikken om naar het venster met snelle eigenschappen te gaan.

verander-de-standaard-opslaan-map-voor-windows-7-bibliotheken-naar-iets-anders-zoals-je-dropbox foto 3

Vanaf hier kunt u eenvoudig bibliotheeklocaties toevoegen of verwijderen, en als u met de rechtermuisknop op een van hen klikt, kunt u Instellen als standaardopslaglocatie kiezen. Bruikbaar!

verander-de-standaard-opslaan-map-voor-windows-7-bibliotheken-naar-iets-anders-zoals-je-dropbox foto 4

Standaard opslaglocatie wijzigen: methode 2

U kunt ook in Windows Verkenner naar het gedeelte Bibliotheken gaan, met de rechtermuisknop op een van de bibliotheken klikken en Eigenschappen kiezen.

verander-de-standaard-opslaan-map-voor-windows-7-bibliotheken-naar-iets-anders-zoals-je-dropbox-foto 5

Hiermee gaat u naar het venster met uitgebreide bibliotheekeigenschappen, waar u locaties kunt toevoegen of verwijderen, en kunt u op Opslaan instellen klikken om de standaard in te stellen.

verander-de-standaard-opslaan-map-voor-windows-7-bibliotheken-in-iets-anders-zoals-je-dropbox foto 6

Je zult in de bovenstaande schermafbeeldingen zien dat ik mijn Dropbox-documentenmap heb toegevoegd - dit is echt een geweldige manier om je Dropbox-mappen in de standaardbibliotheken op te nemen en de standaardlocatie in te stellen als je Dropbox in plaats van de gewone mappen.

Opmerking: hoewel we hier Documentenbibliotheek als voorbeeld hebben gebruikt, zou dit voor alle bibliotheken moeten werken.

Meer verhalen

Complete gids om uw oude pc of laptop nieuw leven in te blazen

Heb je een oudere pc of laptop liggen die alleen maar stof staat te verzamelen en weet je niet wat je ermee moet doen? Je zou het kunnen verkopen, maar er niet veel voor krijgen. Hier brengen we u een gids over hoe u het weer tot leven kunt brengen.

Schakel de Mini-werkbalk en Live Preview uit in Word 2010 of 2007

Een aantal verbeteringen in Word 2010 & 2007 zijn de functies Mini Toolbar en Live Preview. Hoewel deze verbeteringen door sommigen welkom zijn, kunnen andere gebruikers ze vervelend vinden. Hier leest u hoe u beide functies kunt uitschakelen.

RescueTime laat per ongeluk hun domein verlopen, geeft GoDaddy de schuld

Tijdregistratiesoftwaremaker RescueTime heeft vandaag geleerd dat u uw domein voor ten minste 9 jaar per keer moet registreren als u een bedrijf heeft - toen GoDaddy hun domein uitschakelde omdat het niet kon worden verlengd.

Week in Geek: privé browsen verlaat nog steeds de gegevenseditie

Deze week hebben we geleerd hoe je de batterijduur van de Android-telefoon kunt maximaliseren, Dropbox kunt gebruiken met een Android-telefoon, een map kunt delen van OS X naar Windows, Evernote-notities kunt exporteren in html- of mht-indeling, een geheel nieuw Windows 7-themapakket kunt maken en meer. Dus leun achterover en ontspan terwijl u geniet van de batch van deze week

Google reageerde op Oracle-rechtszaak door ze te verbannen uit Zoeken? Wacht…

Op vrijdag begon een nieuwsbericht de ronde te doen dat beweerde dat Google reageerde op de Oracle-rechtszaak door hen uit hun zoekmachine te weren. Er is alleen één probleem: het is nooit gebeurd.

Aankondiging van How-To Geek ETC, de Random Geeky News/Links-bron waarop u zich moet abonneren

Het leven gaat niet alleen over how-to-artikelen, interessante downloads en Friday Fun. De nieuwe How-To Geek ETC-sectie is hier om je al het andere te bieden: geeky nieuwsitems en willekeurige links die we hebben gevonden tijdens het browsen op de interwebs.

Bureaubladplezier: Harry Potter-achtergrondcollectie

De Harry Potter-films zijn echt betoverend en hebben ervoor gezorgd dat veel mensen wensten dat ze naar Hogwarts konden gaan en deel konden uitmaken van de Wizardry World. Hoewel dit misschien niet zo leuk is als een studiebeurs voor Zweinstein, hopen we dat je zult genieten van onze Harry Potter-behangcollectie.

Bewerk uw tekst in stijl met Bend

Wilt u een nieuwe Notepad-vervanging die de nieuwste technologieën bevat en toch slank en snel blijft? Teksteditors zijn meestal saaie, saaie programma's, maar hier is een nieuwe waarmee je tekst prachtig tot leven komt.

Hoe de Reader-modus te gebruiken en aan te passen in Safari

Wil je online artikelen makkelijker leesbaar maken zonder dat je heen en weer moet scrollen of tussen meerdere pagina's hoeft te bladeren? Hier leest u hoe u van uw browser een boek kunt maken met Safari Reader.

De naam van bibliotheken, computers en favorieten wijzigen in het navigatiedeelvenster van Windows 7 Explorer

Op de Tweaking with Vishal-site heeft hij een handleiding gepost voor het gebruik van een registerhack om de naam Computer, Netwerk, Bibliotheken en de rest van de items in het navigatievenster van Windows 7 Verkenner te hernoemen.