Het standaardkleurenschema wijzigen in Office 2007

Het kleurenschema van Microsoft Office 2007 past zeker in Windows Vista, maar gelukkig voor degenen onder ons die niet tevreden zijn met zoveel lichtblauw, kan het kleurenschema worden gewijzigd.

Deze tip werkt hetzelfde, of u nu Access, Word, Excel of PowerPoint gebruikt - als u de kleur in één verandert, verandert de kleur in alle Microsoft Office-toepassingen. Omdat de stappen hetzelfde zijn, gebruiken we Word als voorbeeld.

Klik op de Microsoft Office-knop en klik vervolgens op Word-opties.verander-de-standaard-kleurenschema-in-office-2007 foto 1

Klik op Populair en gebruik vervolgens de vervolgkeuzepijl Kleurenschema om te kiezen tussen Blauw, Zilver of Zwart en klik vervolgens op OK.

verander-de-standaard-kleurenschema-in-office-2007 foto 2

Hiervoor heb ik voor Zwart gekozen, je kunt zelf kiezen welke kleur je wilt (zilver ziet er best goed uit). Als u nu Access, Word, Excel of PowerPoint opent, wordt de kleur ook gewijzigd. Maar hoe zit het met Outlook? Blijf lezen!

verander-de-standaard-kleurenschema-in-office-2007 foto 3

Vreemd genoeg moet je een nieuwe e-mail openen in Outlook 2007 om de Microsoft Office-knop te zien. Als je daar bent, kun je op Editor-opties klikken en dezelfde stappen volgen als hierboven.

verander-de-standaard-kleurenschema-in-office-2007 foto 4

Meer verhalen

Optionele updates uitschakelen of verbergen in Windows Vista

Een van de dingen die me gek maken op Windows Vista zijn alle optionele updates die in de Windows Update-lijst verschijnen. Ik wil naar Windows Update kijken en zien dat er geen updates zijn, niet zien dat er een lijst is met 14 taalpakketten die ik niet echt nodig heb

Browsen met tabbladen uitschakelen in Internet Explorer 7

Waarom u browsen met tabbladen wilt uitschakelen, is mij een raadsel, maar ik heb een verzoek ontvangen voor een registerhack om IE7 te dwingen geen tabbladen te gebruiken. Ik kan alleen maar aannemen dat het te maken heeft met het voorkomen dat gebruikers te veel verwarring krijgen bij het upgraden van IE6.

Maak Windows Vista-afsluitservices sneller

Hoe meer toepassingen u in Windows installeert, hoe langer het duurt om de computer uit te schakelen. Dit geldt met name voor toepassingen die een service installeren die wordt uitgevoerd wanneer de computer opstart, en nog meer voor services die weigeren snel af te sluiten of een time-out hebben wanneer ze worden afgesloten.

Schakel het paneel met favoriete koppelingen uit in Windows Vista Verkenner

Als u het nieuwe paneel Favoriete koppelingen in het Windows Vista Verkenner-paneel niet leuk vindt, realiseert u zich misschien niet dat het echt het navigatiedeelvenster wordt genoemd en dat het uiterst eenvoudig uit te schakelen is.

Start het zoekvak van uw startmenu in Windows Vista

Vista Start Menu Gezondheid Zonder Start++

Wijzig de standaard feedlezer in Firefox

Als u de standaard feedreader voor Firefox heeft ingesteld, heeft u niet langer de optie om een ​​voorbeeld van een feed te bekijken voordat u deze toevoegt aan uw feedreader naar keuze. Dit kan een beetje frustrerend zijn als je snel naar een feed wilt kijken zonder deze daadwerkelijk toe te voegen.

Toon aantal processors op Linux

Als je net je Linux-box hebt geüpgraded, of als je je afvraagt ​​hoeveel processors een externe server heeft, is er een snelle en vuile opdracht die je kunt gebruiken om het aantal processors weer te geven.

Bestanden ouder dan x dagen verwijderen op Linux

Het find-hulpprogramma op linux stelt je in staat een aantal interessante argumenten door te geven, waaronder een om een ​​ander commando op elk bestand uit te voeren. We zullen dit gebruiken om erachter te komen welke bestanden ouder zijn dan een bepaald aantal dagen en vervolgens de opdracht rm gebruiken om ze te verwijderen.

Gebruikersaccountbeheer uitschakelen (UAC) Alleen voor beheerders

Als u de prompts van Gebruikersaccountbeheer niet kunt uitstaan, maar u toch een klein beetje beveiliging wilt behouden, kunt u dit alleen voor beheerdersaccounts uitschakelen. Wat we gaan doen, is in feite Windows Vista wijzigen om het privilegeniveau voor beheerders automatisch te verhogen zonder te vragen.

Wijzig de aan/uit-knoppen van Windows 7 of Vista in Afsluiten/Slaapstand/Sluimerstand

De standaardactie voor de aan / uit-knop in het startmenu in Windows 7 is afsluiten en in Vista is Slaapstand, wat niet per se voor iedereen nuttig is, dus we zullen hier uitleggen hoe u dit kunt wijzigen.