Wijzig de standaard feedlezer in Firefox

Als u de standaard feedreader voor Firefox heeft ingesteld, heeft u niet langer de optie om een ​​voorbeeld van een feed te bekijken voordat u deze toevoegt aan uw feedreader naar keuze. Dit kan een beetje frustrerend zijn als je snel naar een feed wilt kijken zonder deze daadwerkelijk toe te voegen.

Voor degenen onder u die niet bekend zijn met de manier waarop RSS werkt in Firefox, let op het oranje RSS-pictogram in de adresbalk

change-default-feed-reader-in-firefox foto 1Wanneer u op dat pictogram klikt, gaat u naar een pagina met een voorbeeld van de feed. Misschien wil je opmerken dat deze voorbeeldpagina niet de volledige feed toont, alleen voorbeelden van elk bericht.

U ziet het selectievakje voor Altijd Google Reader gebruiken om u te abonneren op feeds. Firefox ondersteunt ook bloglijnen en ook Yahoo.

verander-standaard-feed-lezer-in-firefox foto 2

U kunt dit selectievakje inschakelen om de standaardfeedlezer voor de eerste keer in te stellen. Als u dit later wilt wijzigen, moet u Extra Opties openen en op het tabblad Feeds klikken.

change-default-feed-reader-in-firefox foto 3

U kunt de standaardtoepassing hier instellen om feeds te verwerken. Als u de standaardwaarden wilt herstellen, kunt u het keuzerondje wijzigen in Toon mij een voorbeeld en mij vragen welke feedlezer ik moet gebruiken.

Opmerking: als u een serieuze RSS-gebruiker bent, moet u Google Reader gebruiken.

Meer verhalen

Een nieuw bestandstype toevoegen aan indexeren in Windows Vista

Windows Vista heeft een nieuwe ingebouwde zoekmachine die volledig in het besturingssysteem is geïntegreerd, maar niet alle bestanden worden geïndexeerd. Om een ​​nieuw te indexeren bestandstype toe te voegen, hoeft u slechts een paar stappen te volgen.

De nieuwe netwerkverbindingspictogrammen van Vista begrijpen

De netwerkpictogrammen van Windows Vista die zich in het systeemvak bevinden, hebben een nieuwe functie: ze laten u weten of u verbonden bent met internet of alleen met uw lokale netwerk. Deze nieuwe pictogrammen zijn vooral handig wanneer u bent verbonden met een draadloos netwerk.

Visuele aanwijzingen bij het kopiëren of verplaatsen van bestanden in Vista

Ik kan me nooit herinneren welke toets ik ingedrukt moet houden om een ​​bestand te kopiëren of te verplaatsen wanneer ik een bestand van de ene naar de andere locatie sleep. Vista komt te hulp met visuele aanwijzingen wanneer je een bestand sleept.

Selecteer bestanden met behulp van selectievakjes in Windows Vista

Windows Vista heeft een nieuwe functie in Windows Verkenner die erg handig is.. selectievakjes! In plaats van de Ctrl-toets ingedrukt te houden en op een aantal verschillende bestanden te klikken om ze te selecteren, kunt u gewoon op de selectievakjes klikken ... niet meer per ongeluk de bestanden kopiëren of helemaal onderaan gaan en de

Versnel uw Windows Vista-computer met ReadyBoost

Windows Vista bevat een nieuwe functie genaamd ReadyBoost waarmee u een flashgeheugenstick of SD-kaart kunt aansluiten om veelgebruikte bestanden op te slaan voor snellere toegang dan vanaf de harde schijf.

Installeer Samba Server op Ubuntu

Als u bestanden wilt delen tussen uw Ubuntu- en Windows-computers, kunt u het beste Samba-bestandsdeling gebruiken.

Deel Ubuntu-thuismappen met Samba

Met Samba Server kunt u de thuismappen van gebruikers automatisch delen. Dit kan handig zijn, zodat u niet voor elke gebruiker handmatig elke share hoeft aan te maken.

Maak een Samba-gebruiker op Ubuntu

Als u Samba Server op uw netwerk gebruikt, wilt u gebruikers maken die toegang hebben om het te gebruiken. Er is een heel eenvoudige commandostructuur om dit te doen.

Stel Windows in als standaard besturingssysteem bij Dual Booting Ubuntu

Wanneer u een dual-boot van Ubuntu installeert, is een van de frustrerende dingen die u meteen zult opvallen, dat Ubuntu nu is ingesteld als het standaardbesturingssysteem in de Grub-lader. Er is een eenvoudige manier om terug te schakelen naar het standaardgebruik van Windows.

Voorkomen dat een toepassing wordt uitgevoerd bij het opstarten in Windows Vista

Vroeger waren er veel plaatsen waar een applicatie zichzelf kon vasthaken om bij het opstarten te worden uitgevoerd. U moest het register op meer dan één plaats controleren, evenals uw startmenu. Met Windows Vista is er een ingebouwd paneel dat dat allemaal voor u afhandelt.