Stedenbouwkundigen kunnen nu Uber-ritten analyseren

Omdat het het bedrijfsmodel van taxi's op zijn kop zette en de gemeentelijke regelgeving over de hele wereld negeerde, creëerde Uber een imperium dat enorme hoeveelheden gegevens verzamelt over zijn berijders, gegevens die het bedrijf nu bereid is aan te bieden aan stadsbesturen.

Het bedrijf wil stadsplanners helpen bij het oplossen van vervoersproblemen door onder meer te delen hoe lang het duurt voordat Uber-voertuigen door steden rijden. De gegevens komen in de vorm van een nieuw product genaamd Movement, dat Uber zondag lanceerde. Het is momenteel alleen beschikbaar voor stadsfunctionarissen, planners en beleidsmakers, maar het bedrijf zei dat het van plan is de gegevens in de toekomst voor het publiek open te stellen.'Uber-ritten vinden overal in steden plaats, dus door veel reizen in de tijd te analyseren, kunnen we betrouwbaar inschatten hoe lang het duurt om van het ene gebied naar het andere te komen', schreef Andrew Salzberg, hoofd transportbeleid van Uber, in een blogpost. 'Omdat Uber 24/7 beschikbaar is, kunnen we de reisvoorwaarden vergelijken op verschillende tijdstippen van de dag, dagen van de week of maanden van het jaar - en hoe reistijden worden beïnvloed door grote evenementen, wegafsluitingen of andere dingen die in een stad gebeuren .'

Verwant

  • MIT: Uber, Lyft Vital in het verminderen van congestieMIT: Uber, Lyft Vital in het verminderen van congestie

Het bedrijf zegt dat het alle gegevens anonimiseert en verzamelt om de privacy van rijders en chauffeurs te beschermen. De gegevens worden vervolgens geordend in categorieën zoals volkstellingen en verkeersanalysezones om overeen te komen met de statistieken waarmee planners gewoonlijk werken.

Het olijftakaanbod van Uber aan stadsbesturen volgt op verschillende spraakmakende incidenten die kritiek hebben gekregen van zowel passagiers als toezichthouders. Het bedrijf onthulde in december dat zijn smartphone-app nu de locatiegegevens van rijders bijhoudt tot vijf minuten na het einde van een rit. Hoewel de locatietoestemming van de app volledig kan worden ingetrokken, zegt Uber in zijn privacybeleid dat het afsnijden van de toegang 'je vermogen om bepaalde functies te gebruiken zal beperken'.

Ondertussen waren de zelfrijdende auto's van Uber in strijd met de Californische regelgeving, slechts enkele dagen nadat ze in december door de straten van San Francisco begonnen te zwerven. Nadat Uber weigerde een vergunning aan te vragen om zelfrijdende auto's te testen, dreigde het State Department of Motor Vehicles met juridische stappen en schorste de registraties van de auto's. Als reactie daarop trok Uber de auto's van de straat en stuurde ze naar Arizona om het testen te hervatten.

Aanbevolen verhalen

Een spelletje 'Whac-a-Mole' kan zien of je een hersenschudding hebt

Reflexion Edge is ontworpen om te worden gebruikt door sportteams van middelbare scholen die zich geen dure hersenschuddinguitrusting kunnen veroorloven.

NVIDIA's GeForce laat me nu 'The Witcher 3' spelen op een MacBook Air

Het werkt goed, maar de hoge prijs kan een probleem zijn.

Deze wearable gebruikt kleine naalden om de glucosespiegels te analyseren

K'Track-apparaten bewaken glucose en melkzuur met een sensor die huidvloeistof verzamelt en analyseert.

Gnome is een slim tuinsysteem voor stadstuinders

Denk aan meer zonnesensoren en radiosignalen, en minder standbeelden van kleine bebaarde mannen.

Geek Trivia: om te helpen bij onderhoud Stedenbouwkundigen in Melbourne, Australië hebben e-mailadressen toegewezen aan welke stadsfunctie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!