St. Louis krijgt controle over 700 pc's in 17 bibliotheken

Klanten van de St. Louis Public Library mogen opnieuw materiaal van alle 17 locaties bekijken na de ransomware-aanval van vorige week.

Op 19 januari braken hackers in op het SLPL-netwerk, installeerden malware op zo'n 700 computers en eisten een niet nader genoemde betaling voor de verwijdering ervan.Met de hulp van de FBI kreeg het technologiepersoneel van de bibliotheek in het weekend weer toegang tot de getroffen servers; vanaf maandag werd de service hersteld naar reserveerbare computers in elk filiaal. Toch drong Waller McGuire, uitvoerend directeur van SLPL, de klanten aan om 'vooraf te bellen en ervoor te zorgen dat er een computer beschikbaar is'.

'We hopen binnenkort alle openbare computers en mobiel printen beschikbaar te maken', voegde hij eraan toe.

Volgens The Guardian eisten hackers $ 35.000 aan Bitcoins in ruil voor een code om de machines te ontgrendelen. De gemeente heeft echter geen losgeld betaald.

Bezoekers van de St. Louis Public Library kunnen erop vertrouwen dat SLPL geen persoonlijke of financiële informatie op zijn servers opslaat, dus bij de aanval van vorige week zijn er geen gegevens gehackt.

Verwant

  • Wilt u een Ransomware-uitbetaling? Doelbedrijven, geen consumentenWilt u een ransomware-uitbetaling? Doelbedrijven, geen consumenten

'De echte slachtoffers van deze criminele aanval zijn de klanten van de bibliotheek', zei McGuire, zich verontschuldigend voor het eventuele ongemak dat het incident veroorzaakte.

'SLPL heeft hard gewerkt om een ​​veilige maar algemeen beschikbare digitale wereld te openen voor de inwoners van St. Louis, en het spijt me dat het werd onderbroken', vervolgde hij. 'Een poging om informatie en toegang tot de wereld vast te houden voor losgeld is zeer beangstigend en beledigend voor elke openbare bibliotheek, en we zullen er alles aan doen om die wereld beschikbaar te houden voor onze klanten.'

Ransomware is een steeds populairdere vorm van cyberaanval geworden: volgens een in augustus gepubliceerde studie werd in het afgelopen jaar bijna 40 procent van de ondernemingen getroffen door ransomware. Bijna 35 procent van de doelwitten verloor geld en 20 procent moest daardoor de winkel sluiten.

Aanbevolen verhalen

Bepalen welke websites Flash in elke browser kunnen gebruiken

Flash click-to-play maken is een goed idee, maar browsers gaan verder. Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari en Microsoft Edge zullen binnenkort allemaal Flash standaard uitschakelen, zodat u het alleen kunt inschakelen op websites die het nodig hebben.

Geek Trivia: De traditie van het verven van de Chicago River Green voor St. Patrick's Day is begonnen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!