Square Enix verkoopt Hitman Studio IO Interactive

Fans van de Hitman-gamereeks zullen het bedrijf IO Interactive goed kennen. De Deense ontwikkelaar van videogames bouwde zijn reputatie op met Hitman-games, nadat hij zes titels in de serie had uitgebracht. Onderweg werd de studio overgenomen door Eidos Interactive, dat vervolgens onderdeel werd van Square Enix. Maar het lijkt erop dat de game klaar is voor IO, aangezien Square nu probeert de studio te verkopen.

De aankondiging werd gedaan door Square Enix om samen te vallen met de publicatie van de financiële resultaten van het Japanse bedrijf. In het document 'Notice of Booking of Extraordinary Loss' wordt uitgelegd dat Square Enix 'onze middelen en energie richt op belangrijke franchises en studio's'. Als dat het geval is, wordt IO Interactive teruggetrokken uit en een verlies van 4.898 miljoen yen (ongeveer $ 42,1 miljoen) genoteerd 'inclusief vervreemding van de contentproductierekening met betrekking tot het bedrijf en bijzondere waardevermindering van immateriële activa.'Verwant

  • Dragon Quest XI krijgt een zeer ongebruikelijke PS4-controllerDragon Quest XI krijgt een zeer ongebruikelijke PS4-controller

Er worden nu nieuwe investeerders benaderd om IO Interactive over te nemen, maar er is geen garantie dat de studio het zal overleven. Hoewel IO een zeer ervaren team is, lijkt het waarschijnlijk dat Square Enix de intellectuele eigendomsrechten van Hitman zal behouden zodra de studio is verkocht. Dus elke belegger zou een team aannemen zonder een gevestigde IP, waardoor het veel moeilijker te verkopen is.

Het is moeilijk te begrijpen waarom Square Enix ervoor zou kiezen om deze actie te ondernemen voor een studio die regelmatig ervaringen van hoge kwaliteit heeft geleverd, te beginnen met de originele Hitman: Codename 47 in 2000 tot aan de laatste Hitman-game in 2016. IO ontwikkelde ook Freedom Fighters, Kane & Lynch: Dead Men en Mini Ninja's. In schril contrast hiermee heeft Square Enix net meer dan tien jaar geprobeerd om één game te voltooien in de vorm van Final Fantasy XV.

Aanbevolen verhalen

Facebook begint zijn goedkope wifi-programma in India te verkopen

Express WiFi brengt 20.000 hotspots naar landelijke Indiase gemeenschappen

App verandert Surface Studio in het perfecte DJ-station

De Algoriddim djay Pro Windows 10-app maakt gebruik van Surface Studio en Surface Dial om dj's ongekende controle en flexibiliteit te geven. Het maakt ook gebruik van Spotify.

Geek Trivia: Het plein waar Julius Caesar werd vermoord, is nu A?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!