Sprint 'Magic Box' verhoogt de dekking binnenshuis

Als je gefrustreerd bent over dekking binnenshuis op Sprint, heeft de koerier een antwoord: een 'magic box' die het signaal van Sprint in je huis versterkt, zonder dat je een eigen breedbandverbinding nodig hebt.

De Magic Box is een meer geavanceerde vorm van een cellulaire repeater. Als je hem voor een raam of net buiten je huis plaatst, vangt hij Sprint-signalen van de dichtstbijzijnde toren op, versterkt ze en zendt ze uit naar je huis. Dat verbetert de dekking in uw huis. Het zal ook, gelukkig voor Sprint, de dekking in je blok ook verbeteren. Sprint zegt dat het 30.000 vierkante voet binnenshuis beslaat en een straal van 300 voet buitenshuis.De doos is anders dan een picocell, de 'netwerkverlengers' die vervoerders al jaren aan en uit verkopen. Die worden aangesloten op uw breedbandverbinding thuis en creëren een mobiel signaal. De box van Sprint heeft, net als de repeaters die door WeBoost worden verkocht, thuis geen breedband nodig.

Maar de box verschilt ook van WeBoost-repeaters omdat hij een speciaal kanaal gebruikt om verbinding te maken met zijn 'donor'-cel, zei Sprint CTO John Saw. In plaats van simpelweg te herhalen wat het op elk kanaal hoort - wat een rommelig, lawaaierig signaal kan veroorzaken - gebruikt het speciale, duidelijke kanalen naar de donorcel en om uit te zenden naar uw huis.

'Repeaters verhogen het geluidsniveau en verlagen de totale capaciteit van het systeem. De Magic Box werkt op zijn eigen kanaal, om het geluidsniveau te verlagen en de capaciteit van het totale systeem te vergroten', zegt Sprint technisch COO Guenther Ottendorfer.

Het bedrijf is al begonnen met het uitrollen van de box in Denver, San Francisco, Indianapolis, New York, Chicago en Houston, zei Saw in een blogpost.

De box heeft één grote beperking: in tegenstelling tot een echte picocell kan hij geen dekking creëren waar er voorheen geen was. Het moet nog steeds verbinding maken met een Sprint-toren buiten je huis; als je in een echte dode zone bent, zal het net zo dood zijn als de zone.

Waarom doet Sprint dit? De koerier heeft veel spectrum maar niet genoeg torens. Het grootste deel van het 4G LTE-spectrum van Sprint bevindt zich op de 2,5 GHz-band, die niet door muren heen gaat of lange afstanden goed overbrugt. Dus om grote gebieden goed te dekken, heeft Sprint veel torens nodig, relatief dicht bij elkaar. Dat kan echter een beetje een regelgevend mijnenveld zijn, dus Sprint wil de vensters van zijn klanten gebruiken als extra kleine cellen.

Verwant

  • Wat is 5G? Wat is 5G?

Sprint neemt ook een paar andere benaderingen om de dekking uit te breiden. Aan de telefoonkant hebben we gezien dat HPUE (high performance user equipment) de sprintsnelheden aan de rand van het dekkingsgebied in de Samsung Galaxy S8 en LG G6 drastisch heeft verbeterd. Aan de netwerkkant zal 'massive MIMO', waarbij veel kleine antennes worden gebruikt, ook helpen.

Na de 5G-aankondiging van T-Mobile gisteren is 5G echter het enige ontbrekende element in de dekkingsplannen van Sprint. 5G-technologieën hebben mogelijk een veel beter bereik dan LTE op de 2,5 GHz-frequentie van Sprint, dus 5G zou de snelle dekking van Sprint kunnen uitbreiden. Saw zei dat Sprint er nu op gericht is ervoor te zorgen dat partners 5G-apparatuur met 2,5 GHz kunnen ontwikkelen voordat ze verdere aankondigingen doen.

De Magic Box is gratis voor klanten die Sprint het nodig acht. Saw zei dat als je Sprint belt met een thuisdekkingsprobleem, ze het je zullen aanbieden. Je kunt je er ook voor aanmelden op sprint.com/getmagicbox.

Aanbevolen verhalen

Hoe indoor locatiesystemen de afgelopen 5 jaar zijn geëvolueerd

Hoe telefoons je kunnen begeleiden bij elke beweging, zowel binnen als buiten! Wil je tijdens een wandeling of een lange wandeling weten waar je aan toe bent, dan k...

Hughes verhoogt ISP-snelheden voor satellieten

Hughes verhoogt de snelheid van zijn internetverbindingen via satelliet, maar verwacht dat de datalimieten strak zullen blijven.

T-Mobile, Sprint zou Gigabit LTE '5G' kunnen noemen

Terwijl beide providers naar snellere, meer vloeiende LTE ploegen, vervagen de barrières tussen draadloze generaties.