Sprint pronkt met nieuwe Moto Phone, Gigabit LTE

Sprint toonde gisteravond verbazingwekkende snelheden van 700 Mbps op zijn live LTE-netwerk tijdens een basketbalwedstrijd in New Orleans, en plaagde een nieuwe high-end Motorola-telefoon die als een van de eersten toegang krijgt tot Sprint's snelste systeem.

De demo vond plaats in het belachelijk genaamde Smoothie King Center in New Orleans, waar duizenden basketbalfans hun avonden doorbrachten zonder te weten dat Sprint de capaciteit enorm had vergroot.'Veel meer klanten kunnen tegelijkertijd high-definition content ontvangen' met de systeemupgrade, zei Sprint technisch COO Guenther Ottendorfer.

Er moeten verschillende stukjes op hun plaats vallen voordat je deze snelheden zelf voelt. Ten eerste moet Sprint zijn basisstations upgraden met 3x carrier aggregation en een coderingsschema genaamd 256 QAM. 3xCA is al in 100 steden, zei Sprint CTO John Saw.

Maar je hebt ook een telefoon nodig met een gigabit-modem en acht antennes die zijn afgestemd op de 2,5 GHz-band van Sprint, en die bestaan ​​nog niet. Sprint zal aandringen om deze functies standaard te maken op grote wereldwijde en ontgrendelde telefoons, zei Sprint VP van productontwikkeling Ryan Sullivan, maar het klonk alsof het de rest van het jaar zou kunnen duren voordat het gemeengoed zou worden.

Volgens geruchten zal de 'geheime' Moto-telefoon, waarschijnlijk de volgende Moto Z, waarschijnlijk niet vóór juni arriveren. Als dit de eerste telefoon is die de nieuwe mogelijkheden ondersteunt, betekent dit dat de LG G6 en Samsung Galaxy S8 dit jaar niet op het gigabit-feestje zullen verschijnen. Alles wat we echt weten over de nieuwe Moto is dat hij een Qualcomm Snapdragon 835-processor en gigabit-mogelijkheden zal hebben.

(Voor wat het waard is: de G6 heeft geen gigabit-modem en hoewel de S8 dat wel heeft, heeft hij misschien niet de juiste antennes voor de maximale snelheden van Sprint.)

Sprint Vault naar de eerste plaats?

Deze Sprint-lancering zou het de snelste luchtvaartmaatschappij kunnen maken in steden waar het is geïmplementeerd. Kijkend naar gegevens van Ookla's Speedtest Intelligence-portal, zien we dat de gemiddelde LTE-snelheid van Sprint in de stad New Orleans steeg van 21,55 Mbps in februari naar 62,63 Mbps in maart. Die grote sprong in gemiddelde snelheden kan het gevolg zijn van die 700 Mbps-resultaten van gisteravond, omdat een paar hoge resultaten een gemiddelde kunnen vertekenen.

Maar Sprint-managers benadrukten dat de overstap naar gigabit niet echt om pieksnelheden gaat. Het gaat om capaciteit, waardoor Sprint een meer consistente service kan bieden. Gigabit zal worden gecombineerd met een andere nieuwe Sprint-technologie, HPUE, die al op de LG G6 is verschenen, om de prestaties aan de randen van notoir kleine 2,5GHz-cellen te verbeteren. Hierdoor voelt het systeem meer als een deken en minder als een hotspot.

Mediaan, in plaats van gemiddelde snelheden, kan de meest voorkomende ervaring weergeven. In maart schoot in New Orleans ook de mediane snelheid van Sprint omhoog, van 5,47 naar 16,16 Mbps. Dat is vergelijkbaar met Verizon, afkomstig van een resultaat in februari waar Sprint op een zeer zwakke vierde plaats stond.

'Het gaat niet zozeer om pieksnelheden. We weten dat we vanavond veel capaciteit zullen meenemen, en veel mensen met telefoons zullen een zeer goede ervaring hebben', zei CTO Saw.

Hoe zit het met T-Mobile?

T-Mobile heeft gezegd dat het de eerste zal zijn met gigabit LTE in de VS, maar op dit moment kijkt Sprint dichterbij. T-Mobile heeft geen vaste data gegeven voor de uitrol van gigabit LTE, maar zegt alleen dat het later dit jaar komt. Maar de Galaxy S8 is mogelijk compatibel met het systeem van T-Mobile vanwege de antenne-indeling.

Verwant

  • ZTE's 'Gigabit Phone' Bestaat, Is GigabitZTE's 'Gigabit Phone' Bestaat, Is Gigabit

Het pad naar gigabit is het gemakkelijkst voor Sprint omdat het een enorm stuk helder spectrum heeft in de 2,5 GHz-band. Andere providers moeten gigabitsnelheden bij elkaar brengen door ongelijksoortige spectrumstroken samen te voegen (en in sommige gevallen wifi-ethergolven te lenen). Sprint kan het gebruik van 2,5 GHz gewoon uitbreiden. Maar het is een beetje moeilijker voor Sprint om telefoons voor zijn netwerk te krijgen, omdat de spectrumband uniek is in Noord-Amerika. T-Mobile deelt een LTE-band met Verizon, AT&T en verschillende Canadese en Latijns-Amerikaanse providers.

Sprint blijft 3xCA en de andere gigabit-ready functies inschakelen in verschillende steden. LA en Phoenix kregen vandaag een upgrade, zei Saw. Grote high-end smartphones, waaronder de Galaxy S7 en LG G5, zullen voorlopig kunnen profiteren van hogere, zo niet gigabit-snelheden met de netwerkupgrades, en wanneer gigabit-telefoons komen, zal het netwerk op hen wachten, zei hij.

'Als de telefoons klaar zijn, denk ik dat het netwerk klaar zal zijn om deze mogelijkheden te ondersteunen', zei Saw.

Aanbevolen verhalen

Nintendo Switch: een nieuwe gameconsole aangekondigd door Nintendo

Courtesy: Nintendo Co., Ltd. Nintendo is helemaal klaar om de gaming-onderneming van 2017 te starten met zijn innovatieve apparaat dat wordt aangeboden. Het bedrijf introduceerde zijn nieuwe game...

Onderzoekers pronken met 'gedachtenlezen'-robot

Met behulp van een humanoïde robot die is aangesloten op een dop die de hersenafwijkingen van mensen meet, hebben onderzoekers een gedachtenlezende robot gemaakt.

Blue Origin laat zien hoe de 'New Glenn'-raket zal vliegen en landen

Het satellietlanceringsvaartuig zal heel erg werken als SpaceX's Falcon 9.

De nieuwe Moto G5's ruilen leuke kleuren in voor een volwassen uiterlijk

Toen Lenovo/Motorola vorig jaar voor het eerst de 4e generatie Moto G en Moto G Plus onthulde, deed het dat tijdens een verrassend geheim lanceringsevenement in India. Dat was p...

T-Mobile, Sprint zou Gigabit LTE '5G' kunnen noemen

Terwijl beide providers naar snellere, meer vloeiende LTE ploegen, vervagen de barrières tussen draadloze generaties.