Sprint gaat all-in op onbeperkt

De prijsoorlogen voor draadloze netwerken gaan door; deze week is het de beurt aan Sprint om de boel door elkaar te halen.

Vanaf 7 april begint Sprint met het geleidelijk afbouwen van plannen met datalimieten voor onbeperkte data-abonnementen. Om te beginnen betalen nieuwe Unlimited Freedom-klanten $ 50 voor één onbeperkte lijn, $ 80 voor twee, $ 100 voor drie en $ 120 voor vier, wat Sprint snel aangeeft, is momenteel minder dan u zou betalen voor onbeperkte gegevens op Verizon , AT&T en T-Mobile.Sprint probeerde dit voor het eerst uit in februari en bood één lijn onbeperkte service aan voor $ 50 en twee lijnen voor $ 90 tijdens een vierdaagse deal; degenen die zich hebben aangemeld, krijgen dat tarief tot 31 maart 2018. De optie van $ 50 keert nu terug voor nieuwe klanten, maar het voordeel is dat het alleen goed is tot en met 30 juni 2018. Daarna gaat de prijs van de service omhoog met $ 10 voor elke regel op de rekening.

Houd er ook rekening mee dat onbeperkt niet echt onbeperkt is: Sprint kan gebruikers beperken als ze meer dan 23 GB aan data per maand verbruiken. Concurreert AT&T en Verizon met gas na 22 GB; T-Mobile doet dat na 26GB. Gemiddelde smartphonegebruikers zullen die limieten waarschijnlijk niet halen, vooral niet als je thuis verbinding maakt met wifi. Sprint zegt dat 'meer dan 90 procent' van de klanten momenteel een onbeperkt abonnement heeft.

De keerzijde is dat Sprint een recente promotie verwijdert die vijf regels onbeperkte data biedt voor $ 90 per maand en een langdurige promotie die 50 procent korting biedt op de abonnementen van concurrenten voor degenen die overstappen.

Verwant

  • De beste sprinttelefoons van 2017De beste sprinttelefoons van 2017

In de aankondiging richtte Sprint zich specifiek op rivalen AT&T en Verizon. 'De afgelopen maanden hebben we gezien dat andere nationale draadloze providers onbeperkte abonnementen aanbieden, maar hun aanbiedingen komen niet overeen met de waarde die we bieden', schreef Sprint's Chief Marketing Officer Roger Solé in een blogpost. 'Binnen het eerste jaar zullen de onbeperkte abonnementen van Verizon en AT&T de consument minstens 50 procent meer kosten!'

AT&T heeft zijn onbeperkte abonnement deze week echter iets aantrekkelijker gemaakt met de toevoeging van gratis HBO.

De aankondiging van Sprint kwam op dezelfde dag dat Comcast een nieuwe draadloze service onthulde, Xfinity Mobile genaamd, die zal worden verkocht aan bestaande klanten voor $ 12/GB aan data of tot $ 65/lijn voor een 'onbeperkt' abonnement.

Aanbevolen verhalen

'Skylanders' leert wat Amiibo al die tijd wist: laat het portaal vallen

Nintendo Switch's NFC-controllers dwongen 'Skylanders' volwassen te worden

PSVR gaat op safari met natuurdocumentaire 'Virry VR'

Voorlopig is de app helaas alleen beschikbaar in Europa.

AT&T past zijn onbeperkte data-abonnementen aan om tethering aan te bieden

10 GB per lijn, plus incentives voor u om DirecTV te krijgen.

T-Mobile, Sprint zou Gigabit LTE '5G' kunnen noemen

Terwijl beide providers naar snellere, meer vloeiende LTE ploegen, vervagen de barrières tussen draadloze generaties.