Splits de cheque met Facebook Messenger

Onder millennials, vooral degenen die geobsedeerd zijn door creditcardbeloningen, houdt het betalen voor een groepsdiner vaak in dat wordt beslist wie de rekening van hun kaart mag afschrijven, terwijl alle anderen hun deel betalen met behulp van de Venmo mobiele betalingsservice.

Dat zou kunnen veranderen nu Facebook groepsbetalingen heeft uitgerold in zijn Messenger-app. Het idee is dat als je dinerplannen maakt met Messenger, waarom dan niet ook op die manier voor de maaltijd betalen?De nieuwe functie voegt een dollartekenpictogram toe aan groepsgesprekken. Als u erop tikt, kunt u kiezen van wie u geld wilt vragen: u kunt voor elke persoon afzonderlijke bedragen invoeren of een totaalbedrag om gelijk te verdelen. Messenger zal zelfs vragen of je jezelf in de berekening wilt betrekken. U geeft uw verzoek een naam en verzendt het, en vervolgens houdt de app bij wie heeft betaald via berichten die in de groepsthread verschijnen. U kunt ook toegang krijgen tot een gedetailleerd overzicht van de betalingsstatus.

Hoewel Venmo, eigendom van PayPal, al sinds 2009 bestaat, is Facebook een relatieve nieuwkomer op het gebied van mobiele betalingen tussen individuen. Messenger voegde in 2015 voor het eerst een betalingsmogelijkheid toe, beperkt tot het aanvragen en verzenden van geld van en naar individuen, niet naar groepen. De gratis functie is gekoppeld aan een bankrekening en overboekingen worden onmiddellijk gedaan, maar het kan tot drie werkdagen duren voordat het geld beschikbaar is.

Ondertussen is een van de kenmerkende kenmerken van Venmo de nauwe integratie met Facebook: hoewel je de app de contactenlijst van je telefoon kunt laten analyseren, is de voorkeursmethode om je Facebook-profiel te importeren om een ​​lijst met vrienden te genereren voor betalingen en kosten. Hoewel het ontwikkelaarsbeleid van Facebook waarschijnlijk zal voorkomen dat het de toegang van Venmo eenzijdig belemmert, is het duidelijk dat Facebook door zijn eigen betalingsservice te versterken, rechtstreeks wil concurreren met Venmo.

Aanbevolen verhalen

Deel uw 'live locatie' via Facebook Messenger

Zodra je je Live Locatie deelt, kan de persoon of mensen met wie je deze hebt gedeeld de komende 60 minuten zien waar je bent op een kaart.

Ga naar het winkelcentrum en...Koop een bank bij Amazon met VR?

We hebben al Amazon-boekwinkels, nu krijgen we misschien winkels met huishoudelijke artikelen en elektronicawinkels die wedijveren met Apple Stores.

Met de fiets naar het werk? Bekijk Google's Smart Jacket van $ 350

De samenwerking tussen Google en Levi brengt de term 'draagbaar' naar nieuwe hoogten (en prijskaartjes).

Facebook Messenger krijgt kunstzinnige nieuwe camera

Facebook wil de 'tekst' uit 'tekstberichten' verwijderen.

Gesplitst scherm inschakelen voor elke app in Android Nougat

Android Nougat brengt een groot aantal nieuwe wijzigingen in het mobiele besturingssysteem, waarbij het native gesplitste scherm een ​​van de meest prominente is. Het probleem is dat ontwikkelaars de functie moeten inschakelen voordat deze werkt, waardoor sommige (veel!) Apps incompatibel zijn. Maar zoals altijd met Android, is er een oplossing.