Sphero's nieuwe bedrijf wil intelligente robots in huis halen

sphero-en-039;s-nieuw-bedrijf-wil-intelligente-robots-in-uw-huis-brengen foto 1 Edgar Alvarez Engadget

Sphero staat vooral bekend om zijn aangesloten speelgoed, en natuurlijk Star Wars' BB-8 Droid (waarvan het ook een zeer populaire gadget werd). Maar het bedrijf heeft ook al die tijd aan grotere plannen gewerkt. Vandaag heeft Sphero aangekondigd dat het zijn geavanceerde robotica-divisie omzet in een nieuw bedrijf, Misty Robotics, dat zich zal richten op het brengen van intelligente persoonlijke robots in huizen en kantoren. Verrassend genoeg is het bedrijf van plan om volgend jaar zijn eerste product uit te brengen, meldt TechCrunch.

sphero-en-039;s-nieuw-bedrijf-wil-intelligente-robots-in-uw-huis-brengen foto 2Misty Robotics biedt nog niet veel details over zijn plannen, hoewel je in de bovenstaande afbeelding een glimp kunt opvangen van een van zijn prototype-apparaten. In een persbericht zegt het bedrijf dat de robots zullen worden 'gezien en behandeld als onze vrienden, onze teamgenoten en een deel van onze families'. Het gaat in feite voor de volledige science-fiction-aanpak, met robots voor ogen die ons zullen helpen met een verscheidenheid aan taken. Misty's CEO, Tim Enwall, denkt dat de wereld nog niet klaar is voor een echt persoonlijke robot. Maar hij ziet dat het bedrijf een rol speelt om ons daar te krijgen, te beginnen met producten die gericht zijn op hobbyisten.

'Zelfs de eerste generatie producten zal de principes belichamen die nodig zijn om een ​​robot in ieders huis en kantoor te plaatsen', vertelde Enwall aan TechCrunch. 'Deze eerste versie is alleen gericht op vernieuwers.'

Sphero bevindt zich op een unieke plek om de toekomst van robotica te verkennen. Het heeft veel hardware-ervaring gehad met zijn originele slimme bal, evenals projecten zoals zijn nieuwe Spider-Man-speelgoed. Anki, een andere aangesloten speelgoedmaker, is al bezig met robotica met de schattige Cozmo, hoewel dat verre van iets is dat je echt thuis zou kunnen helpen. Op basis van Misty's pitch klinkt het alsof het streeft naar een betere versie van ASUS' Zenbo, wat schattig is, maar niet bepaald de robotassistent waar we op hebben gewacht.

Aanbevolen verhalen

Heb je een hekel aan je baan? Google wil je helpen een nieuwe te vinden

U hoeft niet langer vijf verschillende sites te bezoeken om vacatures te zoeken: u kunt nu gewoon 'jobs bij mij in de buurt' typen in Google om te zien wat er beschikbaar is in uw regio.

3 tips voor het starten van een bedrijf in een onbekende branche

Een bedrijf starten binnen een branche waar u niets vanaf weet? (Zoals Elon Musk deed). Nee, je bent niet gek.

De kindvriendelijke codeer-app van Apple kan nu speelgoed tot leven brengen

Je kinderen kunnen nu robots en drones programmeren met Swift Playgrounds van Apple.