Speel Oregon Trail zoals je het je herinnert

play-oregon-trail-the-way-you-remember-it foto 1Ik ben een sucker voor nostalgische computerspelletjes. Oregon Trail was het eerste computerspel dat ik ooit op het Apple IIe-systeem heb gespeeld. Met behulp van de Enhanced Apple IIe Emulator en enkele virtuele diskettes kunnen we die gouden herinneringen op uw huidige pc opnieuw beleven. Ik speel dit op mijn Windows XP-box. Ik weet niet zeker of het werkt met Vista.

Het eerste dat u hoeft te doen, is AppleWin 1.14.0 downloaden. Dit is een zipbestand, dus ga uw gang en pak het uit waar u maar wilt. Ik heb het gewoon op mijn bureaublad gezet. Open de map en dubbelklik op het AppleWin.exe-pictogram om de emulator te starten. Om de virtuele machine te starten, klikt u op de Apple-knop in de rechterbovenhoek.

play-oregon-trail-the-way-you-remember-it foto 2Het volgende dat we nodig hebben om Oregon Trail te spelen, zijn de virtuele diskettes. Je kunt ze samen met tal van andere geweldige klassieke ROMS vinden @ jeff.greenfeld.net

Zodra u deze hebt gedownload en uitgepakt, klikt u op de Master Disk Drive aan de linkerkant. Sleep de Oregon Trail Floppy daarheen en dubbelklik om deze te laden.

play-oregon-trail-the-way-you-remember-it foto 3

Start nu de virtuele machine opnieuw op door nogmaals op de Apple-knop te drukken. Tijd om op pad te gaan!

play-oregon-trail-the-way-you-remember-it foto 4

Het volgende is slechts enkele van de schermafbeeldingen van Oregon Trail. Hier ben ik de spelers aan het opzetten.

play-oregon-trail-the-way-you-remember-it foto 5

Onderweg de rivieren verkennen.

play-oregon-trail-the-way-you-remember-it foto 6

Benodigdheden kopen in de winkel. Wie heeft de bankier niet gekozen?

play-oregon-trail-the-way-you-remember-it foto 7

Dit is een zeer stabiele emulator. Er zijn ook honderden virtuele toepassingen die u kunt vinden en laden om uw oude computergeheugens opnieuw te beleven.

Meer verhalen

Verberg schijven van uw computer in Windows 7 of Vista

Als u schijven in Deze computer hebt waar u nooit toegang toe hebt, zoals een USB-flashstation dat u uitsluitend voor ReadyBoost gebruikt, een diskettestation of een netwerkstation dat alleen voor een bepaald stuk software wordt gebruikt, wilt u misschien verberg eenvoudig de schijf van uw computer.

Klassieke VST-plug-ins voor thuisopname

Aangezien ik een gitarist ben en dol ben op computertechnologie, zou het niet goed zijn als ik geen enkele artikelen over thuisopname zou opnemen. Ik ben geenszins een expert op dit gebied. Muziek is een hobby voor mij en ik leer van de ervaringen van anderen en good old fashion trial and error.

Snelle tip: pas uw Excel 2007-werkbalk voor snelle toegang aan

Het nieuwe lint in Office 2007 kan even wennen zijn, dus de werkbalk Snelle toegang is een geweldige manier om uw meest gebruikte opdrachten op een enkele werkbalk te plaatsen terwijl u aan het lint went.

Automatiseer het toevoegen van bladwijzers aan del.icio.us

Ik gebruik del.icio.us om al mijn zelden gebruikte bladwijzers op te slaan, maar ik heb gemerkt dat browsen op tag gewoon niet erg efficiënt voor mij is. Ik gebruik altijd een volledige tekstzoekopdracht door mijn bladwijzers om te vinden wat ik zoek, dus waar ik echt naar op zoek ben, is een opslagoplossing met één klik vergelijkbaar met de

Omgaan met Windows Vista-tijdsynchronisatieproblemen

Veel mensen hebben problemen gemeld met het synchroniseren van hun klokken met de internettijdservers, vooral time.windows.com, dat een hoop problemen lijkt te hebben met de uptime. We zullen een paar tijdelijke oplossingen doornemen om dit probleem op te lossen.

Wijzig Outlook 2007 om de onderwerpregel boven de afzender weer te geven

Als u liever de onderwerpregel als de bovenste regel ziet wanneer u de verkorte weergave in Outlook gebruikt, kunt u een eenvoudige aanpassing maken om de onderwerpregel bovenaan en het van-adres onderaan weer te geven. Ik heb gemerkt dat dit helpt als je veel e-mails van dezelfde mensen ontvangt, omdat je kunt zien wat de

Bijlagen openen in Outlook 2007 via toetsenbord

Een lezer schreef een tijdje terug met de vraag of er een sneltoets was om bijlagen in Outlook te openen. Aangezien deze gedachte al een aantal keer eerder bij me was opgekomen, zocht ik naar een manier om het te doen. Blijkt dat het eigenlijk vrij eenvoudig is, en ik weet zeker dat velen van jullie zich al hebben gerealiseerd hoe dit te doen.

Automatisch afspelen uitschakelen in Windows Vista

De AutoPlay-opties van Windows Vista zijn een grote verbetering ten opzichte van Windows XP in termen van flexibiliteit, maar helaas zijn er zoveel opties dat het verwarrend kan zijn, vooral omdat er geen specifieke vermelding van USB-flashstations in de opties is.

Wizard Bureaublad opschonen uitschakelen in XP

Een van de irritantere standaardinstellingen in Windows XP is de Desktop Cleanup Wizard. Ik denk dat ik Windows niet nodig heb om me te vertellen wat ik wel of niet op mijn bureaublad moet hebben. Ook heb ik in de IT geconstateerd dat een medewerker een bepaald pictogram een ​​paar maanden niet mag gebruiken en wanneer ze dat pictogram moeten vinden

Systeeminfo voor Windows

Een freeware tool die ik vaak gebruik in de IT is Systeeminfo voor Windows. Dit kleine lichtgewicht hulpprogramma zit boordevol kracht. U hoeft niets op de lokale harde schijf te installeren ... voer het gewoon uit vanaf een springstation of zet het op een schijf. Als je details nodig hebt over een computer waar je aan werkt, SIW