Speel als een lieveheersbeestje of een verkeerskegel in 'Alles'

Double Fine Presents & David OReilly

Denk aan alles wat bestaat. Bijvoorbeeld een beer, een atoom, een sterrenstelsel, een klavertje drie, enzovoort. Dat is wat je kunt besturen in de game Everything, die vandaag net is uitgebracht voor de Playstation 4.

De game heeft doelen en taken die de speler moet voltooien zoals alle andere, maar de grootste aantrekkingskracht zit hem in de sandbox-elementen. Simpel gezegd, Everything geeft u totale controle over elk mogelijk element. Zoals maker en ontwikkelaar David OReilly in een blogpost schreef: 'Je kunt elk afzonderlijk object in het universum veranderen in paarden.' Over het algemeen heb je controle over elk object dat je in het spel kunt zien.In plaats van animaties te maken voor elk denkbaar ding, bewegen objecten door te rollen, te schuiven of rond te zweven. Het kan vergeven worden om die hoeken af ​​te snijden, aangezien dit spel van $ 15 is gemaakt door een team van drie personen. Dat kan ook worden bestempeld als een stilistische keuze, en bovendien is dat niet het punt van het spel. Alles draait om zijn. De parameters van het bestaan ​​kunnen naar believen worden gewijzigd, maar net als in de echte wereld zal het leven plaatsvinden ongeacht de input van de speler. Elk object heeft zijn eigen AI, en OReilly zei: 'Alles kan zichzelf wekenlang automatisch afspelen.'

Het is logisch dat een game als deze zo existentieel is geïnspireerd door filosoof Alan Watts. De game wordt zelfs verteld door opnames van de overleden Britse spreker. Zoals kunstzinnig gedemonstreerd in een gameplay-trailer van 10 minuten, helpen deze voice-overs de schaal van de game in perspectief te plaatsen. Ze zijn effectief omdat, zoals OReilly schreef, Watts 'een buitengewoon talent had om het onbeschrijfelijke te beschrijven'.

No Man's Sky liet zien dat super ambitieuze games met hoge doelen niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Dat gezegd hebbende, het idee van Everything is te intrigerend om te negeren. Alles is momenteel alleen beschikbaar op PS4, maar Mac- en pc-gebruikers kunnen het vanaf 21 april downloaden op Steam. Het spel is bizar en fascinerend, en we hopen dat het zijn grote beloften waarmaakt.

Aanbevolen verhalen

Netflix vervangt 5-sterrenbeoordelingen met duimen omhoog of omlaag

Je vond het leuk of niet; geen interne discussies meer over hoeveel of hoe weinig je van iets genoten hebt.

Je hoeft niet te betalen om 'Quake Champions' te spelen

Tenzij je dat wilt, tenminste.

Meer dan de helft van al het webverkeer nu versleuteld

Uit gegevens van Chrome en Firefox blijkt dat meer dan 50 procent van al het webverkeer nu HTTPS gebruikt.