Speel je favoriete DOS-games in XP, Vista en Windows 7

Wil je een trip down memory lane maken met old school DOS-games? Met D-Fend Reloaded kun je gemakkelijk je favoriete DOS-games rechtstreeks op XP, Vista en Windows 7 spelen.

D-Fend Reloaded is een geweldige frontend voor DOSBox, de populaire DOS-emulator. Hiermee kunt u veel DOS-games en -toepassingen rechtstreeks vanuit de interface installeren en uitvoeren zonder ooit een DOS-prompt aan te raken. Het werkt geweldig op XP, Vista en Windows 7 32 & 64-bit versies.

Aan de slagDownload D-Fend Reloaded (link hieronder) en installeer met de standaardinstellingen. U hoeft DOSBox niet te installeren, omdat D-Fend Reloaded automatisch alle componenten installeert die u nodig hebt om DOS-games op Windows uit te voeren.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 1

D-Fend Reloaded kan ook worden geïnstalleerd als een draagbare toepassing, dus u kunt het vanaf een flashstation op elke Windows-computer uitvoeren door Door de gebruiker gedefinieerde installatie te selecteren.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 2

Selecteer vervolgens Installatie in draagbare modus.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 3

Nadat D-Fend Reloaded is geïnstalleerd, kunt u doorgaan en het programma openen. Klik vervolgens op Alle instellingen accepteren om de standaardinstellingen toe te passen.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 4

D-Fend is nu klaar om al je favoriete DOS-games te spelen.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 5

DOS-spellen en -applicaties installeren:

Om een ​​DOS-spel of -toepassing te installeren, sleept u eenvoudig een zipbestand van de app naar het venster van D-Fend Reloaded. D-Fend Reloaded zal het programma automatisch uitpakken...

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 6

Vervolgens wordt u gevraagd om de toepassing een naam te geven en te kiezen waar u deze wilt opslaan - standaard gebruikt deze de naam van de DOS-app.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 7

Nu ziet u een nieuw item voor de app die u zojuist hebt geïnstalleerd. Dubbelklik eenvoudig om het uit te voeren.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 8

D-Fend herinnert u eraan dat u de modus voor volledig scherm kunt verlaten door op Alt+Enter te drukken, en dat u de DOS-toepassing ook kunt sluiten door op Ctrl+F9 te drukken. Druk op OK om het programma uit te voeren.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 9

Hier draaien we Ms. PacPC, een remake van het klassieke spel Ms. Pac-Man, in volledig scherm. Alle functies werken automatisch, inclusief geluid, en u hoeft nooit iets in te stellen vanaf de DOS-opdrachtregel - het werkt gewoon.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 10

Hier is het in de venstermodus op Windows 7.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 11

Houd er rekening mee dat uw kleurenschema tijdens het uitvoeren van DOS-toepassingen kan veranderen in Windows Basic.

U kunt de DOS-toepassing net zo gemakkelijk uitvoeren. Hier is Word 5.5 binnengekomen in DOSBox via D-Fend Reloaded...

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 13

Spelpakketten:

Wil je snel veel oude DOS-freeware en proefspellen installeren? D-Fend Reloaded biedt verschillende gamepacks waarmee je tientallen DOS-games kunt installeren met slechts vier klikken... download en voer het gamepack-installatieprogramma van je keuze uit (link hieronder).

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 14

Nu heb je een selectie van DOS-spellen om uit te kiezen.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 15

Hier loopt een groep arme lemmingen rond ... in Windows 7.

speel-je-favoriete-dos-games-in-xp-vista-and-windows-7 foto 16

Conclusie

D-Fend Reloaded biedt u een geweldige manier om uw favoriete DOS-games en -toepassingen rechtstreeks vanuit XP, Vista en Windows 7 uit te voeren. Probeer het eens en beleef uw DOS-dagen opnieuw vanuit het comfort van uw Windows-bureaublad.

Wat waren enkele van je favoriete DOS-games en -applicaties? Laat een reactie achter en laat het ons weten.

Links

Download D-Fend opnieuw geladen

Download DOS-gamepakketten voor D-Fend Reloaded

Download Ms. Pac-PC

Meer verhalen

Vrijdagpret: Mechanisch Commando 2

Het is vrijdag en je bent het zat dat de baas je vertelt over de TPS-rapporten die eraan komen. Tijd om wat plezier te hebben in de bedrijfstijd en het leuke flashspel Mechanical Commando 2 te spelen.

Opstartaanpassingen voor Media Center in Windows 7

Zou je willen dat je meteen in het afspelen van muziek kon springen als je Media Center opent? Of misschien gewoon die opstartanimatie overslaan? Vandaag laten we u verschillende opstartschakelaars zien waarmee u de manier kunt aanpassen waarop Media Center wordt geopend in Windows 7.

Schakel het toetsenbord uit met een sneltoets in Windows

Als je een huisdier of peuter hebt, weet je dat een onbewaakt toetsenbord een ramp is: verwijderde bestanden, verloren werk en moeilijk uit te leggen Facebook-statusupdates zijn nog maar het begin. In dit artikel laten we u zien hoe u uw toetsenbord met één druk op de knop kunt uitschakelen - en natuurlijk

Geek Fun: gevirtualiseerde old school Windows 3.11

Wat heeft een nerd te maken met VMware, extra ruimte op de harde schijf en RAM-geheugen? Waarom het vullen met alle besturingssystemen die hij kan! Voor de lol bekijken we het virtualiseren van een klassieke versie van Windows.

Voeg Google Dictionary Power toe aan Chrome

Wilt u een ingebouwde referentiefunctie voor hetzelfde tabblad in Google Chrome? Vandaag kijken we naar de Google Dictionary-extensie waarmee u gemakkelijk woorddefinities vanuit uw browser kunt vinden.

Gedeelde mappen toevoegen en beheren op Windows Home Server

Windows Home Server wordt standaard geleverd met enkele gedeelde mappen in verschillende categorieën, en de kans is groot dat u ook uw eigen mappen wilt maken. Vandaag laten we u zien hoe u uw eigen gedeelde mappen kunt maken, machtigingen kunt beheren, mapduplicatie kunt inschakelen en meer.

SPlayer is een kwaliteitsvideospeler die weinig bronnen gebruikt

Als u op zoek bent naar een nieuwe videospeler die een geweldige beeldkwaliteit biedt en weinig systeembronnen nodig heeft, kunt u SPlayer eens bekijken. SPlayer is uniek omdat het de GPU in je videokaart gebruikt en je CPU en RAM opslaat voor andere multitasking.

Ubuntu uitvoeren in Windows 7 met VMware Player

Wilt u Ubuntu Linux-programma's gebruiken, maar verkiest u het gemak van Windows 7? Met VMware Player kunt u een volledige kopie van Ubuntu installeren en gratis integreren met uw Windows 7-computer.

Items opslaan in vooraf gedefinieerde mappen in het contextmenu

Ben je de Opslaan als-routine in Firefox beu en zou je willen dat je gewoon kunt klikken en je bestanden rechtstreeks op een vooraf gedefinieerde locatie kunt opslaan? Kijk hoe eenvoudig het is met de extensie Bestand opslaan in Firefox.

Vraag de lezers: gebruik je een laptop, desktop of beide?

We hebben u, de lezers, de afgelopen jaren veel advies gegeven en nu is het uw beurt! We beginnen een nieuwe serie waarin we elke week een vraag stellen en hopen dat u uw ervaringen, opmerkingen en advies met betrekking tot het onderwerp deelt.