Speel Flac, Ogg en andere bestandsindelingen op de gemakkelijke manier in Windows 7 Media Player

Als je een muziekfan bent die van Flac- en Ogg-bestanden houdt, weet je dat WMP standaard niet wordt afgespeeld. Hier kijken we naar het installeren van een gratis klein bestand dat ondersteuning voor Flac, Ogg en meer zal toevoegen.

We hebben eerder gekeken naar de methode om Windows 7 Media Player en WMC FLAC-bestanden te laten afspelen, maar die methode duurt iets langer. Hier bekijken we Open Codecs, een gratis download waarmee je Flac en andere formaten in WMP gemakkelijker kunt spelen.

Windows 7 MediaspelerWindows Media Player biedt geen native ondersteuning voor Ogg, Flac en andere muziekbestandsindelingen. Als u een Flac- of Ogg-bestand in WMP probeert te openen, krijgt u dergelijke fouten.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 1

Ironisch genoeg, als je naar Web Help gaat... daar is helemaal niet veel hulp voor het vinden van de juiste codecs.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 2

Download en installeer Open Codecs

Open Codecs is een gratis download en stelt WMP in staat om Ogg Vorbis-, Speex-, Theora-, Flac- en WebM-muziekbestanden af ​​te spelen. Xiph.org heeft ook een QuickTime-component waarmee je Ogg-bestanden in iTunes kunt afspelen.

De installatie is eenvoudig, volg gewoon de standaardinstellingen in de installatiewizard.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 3

Als u WMP open had staan ​​tijdens het installeren van Open Codecs, moet u het opnieuw opstarten. Daarna kunt u meteen beginnen met het afspelen van Ogg- en Flac-bestanden in Media Player. U zult merken dat het xiph.org-pictogram de bestandsassociaties overneemt, maar de standaardspeler is WMP.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 4

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 5

Hier kun je zien dat we Flac-bestanden afspelen in onze Windows 7 Media Player-bibliotheek.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 6

Ogg- en Flac-bestanden afspelen

We hebben een cd naar Ogg-indeling geript met XRECODE II en toegevoegd aan de WMP-bibliotheek. De bestanden zouden prima worden afgespeeld, maar informatie over illustraties en nummers ontbrak. Om dat op te lossen, klikt u met de rechtermuisknop op het album en selecteert u Albuminfo zoeken.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 7

Werk vervolgens door de wizard die verschijnt om uw albuminfo te vinden ... voor dit album moesten we er handmatig naar zoeken.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 8

Daarna waren we in staat om de albuminformatie en albumhoezen bij te werken.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 9

Hier hebben we albuminformatie bijgewerkt voor onze CD die is geconverteerd naar Ogg-formaat.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 10

Er zijn een aantal dingen om in gedachten te houden bij het afspelen van Ogg-bestanden in WMP. Je kunt niet gebruiken om met Seek naar specifieke delen van een nummer te gaan. Maar je kunt naar verschillende nummers op het album navigeren.

Ook wordt de tracklengte niet weergegeven, wat handig is om te hebben.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 12

We hadden ook soortgelijke problemen met Flac-bestanden. Bij het toevoegen van Flac-geformatteerde albums van Windows Home Server die eerder waren geript... zouden ze verschijnen als Onbekend.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 13

Zoeken zou ook niet werken op sommige Flac-albums die rechtstreeks vanuit de WMP-bibliotheek worden afgespeeld. Als u echter afzonderlijke Ogg- of Flac-tracks rechtstreeks vanuit de muziekmap afspeelt, zou Seek werken.

Nogmaals, bij Flac-bestanden wordt de tracklengte niet weergegeven.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 15

SoftPointer Tag-ondersteuningsplug-in

Een ander hulpprogramma dat u misschien wilt installeren, is de SoftPointer Tag Support Plugin voor WMP. Hierdoor worden Flac- en Ogg-bestanden gemakkelijker herkend in WMP.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 16

Als je een grote bibliotheek hebt, kan het even duren voordat de plug-in alle album- en muziekgegevens heeft verzameld. Nadat we het werkten, werd het organiseren van Flac-bestanden in de WMP-bibliotheek eenvoudiger. Hier moesten we echter nog steeds de albuminformatie bijwerken om de albumillustraties te krijgen.

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 17

play-flac-ogg-en-andere-bestandsformaten-in-windows-7-media-player-the-easy-way foto 18

Conclusie

Over het algemeen leek het erop dat Ogg-bestanden vriendelijker speelden met WMP dan FLAC-bestanden. Ogg-bestanden waren gemakkelijker toe te voegen aan de bibliotheek en de huidige albuminformatie bij te werken. Na het installeren van de plug-in voor tagondersteuning was het beheren van de bestanden inderdaad eenvoudiger. Hoewel er nog geen perfecte oplossing is voor het afspelen van niet-ondersteunde bestandsindelingen in WMP, is dit voldoende als u Ogg- of Flac-bestanden wilt afspelen. Totdat er een betere oplossing beschikbaar komt, wil je misschien gewoon bij spelers zoals VLC of Foobar2000 blijven.

Als je suggesties of tips hebt over wat je gebruikt om niet-ondersteunde bestandsindelingen in WMP af te spelen, laat dan een reactie achter en laat het ons weten!

Download Open Codecs voor Windows

Meer verhalen

Volledige gids voor trefwoordsnelkoppelingen om sites te zoeken in Google Chrome

Wilt u efficiënter browsen in Chrome? Hier leest u hoe u sneltoetsen voor zoekwoorden kunt gebruiken om snel informatie te vinden op elke gewenste site.

Hoe u uw iPod kunt gebruiken met Foobar2000

Ben je een iPod-eigenaar, maar geen fan van het gebruik van iTunes om je muziekbibliotheek te synchroniseren? Vandaag bekijken we hoe u de volledig aanpasbare Foobar2000 kunt gebruiken om met uw iPod te werken.

Snelle tip: wis alle inhoud van uw Zune HD voordat u deze verkoopt

Voordat u uw Zune HD online of aan iemand anders verkoopt, wilt u waarschijnlijk alle inhoud wissen. Hier laten we u zien hoe u alle inhoud kunt wissen via de Zune Desktop Player.

Waarom openen nieuwe tabbladen van Internet Explorer zo langzaam? (en hoe los ik het op?)

Is het je ooit opgevallen hoe het openen van Internet Explorer op sommige pc's een eeuwigheid kan duren? Dat komt over het algemeen omdat uw add-ons het vertragen tot een crawl - en erger nog, ze hebben ook invloed op het maken van nieuwe tabbladen.

Het eenvoudige envelopsysteem voor het bijhouden van financiële gegevens

Foto door ollily

Verander uw iPhone of iPod Touch in een afstandsbediening voor uw pc

Bent u op zoek naar een manier om uw pc vanaf de andere kant van de kamer te bedienen? Vandaag bekijken we hoe je van je iPhone en iPod Touch een afstandsbediening kunt maken met HippoRemote Lite.

iTunes en andere Apple-software volledig van een Windows-computer verwijderen

Als je iTunes opgeeft voor een andere muziekspeler, kan het een heel gedoe zijn om het volledig te verwijderen. Hier laten we u zien hoe u alle sporen ervan volledig kunt verwijderen, inclusief QuickTime, iTunes Helper, Bonjour ... alles.

Hoe installeer ik Perl op IIS 7 voor Windows Server 2008

Perl is een zeer populaire scripttaal die wordt gebruikt om een ​​breed scala aan tools te ontwikkelen. Een van de bekende toepassingen zijn webgebaseerde CGI-toepassingen (Common Gateway Interface) waarmee Perl-scripts kunnen worden uitgevoerd vanaf een webserver. Met een beetje configuratie kunt u IIS 7 configureren op uw

Synchroniseer elke map met Dropbox met SyncToy

Wil je een map gesynchroniseerd houden met Dropbox zonder deze naar de Dropbox-map te verplaatsen? Hier leest u hoe u elke map op uw computer kunt synchroniseren met Dropbox.

Rubik's Cube iPhone-app lost je echte kubus op in 20 bewegingen

Voor het 30-jarig jubileum van de Rubik's Cube hebben ze besloten om het officieel digitaal te maken, met een nieuwe iPhone-app waarmee je op de telefoon kunt spelen of zelfs de camera kunt gebruiken om je echte kubus op te lossen.