Speel duizenden online radiostations met Shoutcast in VLC

Bent u op zoek naar meer variatie in uw radiostations? Vandaag bekijken we hoe u eenvoudig duizenden radiostations naar uw bureaublad kunt streamen met VLC-mediaspeler.

Noot van de redactie: op het moment dat dit artikel werd gepubliceerd, werkte Shoutcast met VLC. Voorlopig lijkt het echter niet te werken. We onderzoeken het probleem en zullen u op de hoogte houden wanneer we hier bevestiging van hebben.

Update: Volgens de VLC-forums... lijkt het alsof de ondersteuning van Shoutcast is stopgezet.Aan de slag

Selecteer Media in het menu, ga naar Services Discovery en klik op Shoutcast-radiolijsten.

speel-duizenden-online-radiostations-met-shoutcast-in-vlc foto 1

Selecteer vervolgens View in het menu en klik op Playlist.

speel-duizenden-online-radiostations-met-shoutcast-in-vlc foto 2

Of klik op de knop Afspeellijst weergeven

speel-duizenden-online-radiostations-met-shoutcast-in-vlc foto 3

Klik in het venster Afspeellijst op Shoutcast-radiolijsten in het linkerdeelvenster.

speel-duizenden-online-radiostations-met-shoutcast-in-vlc foto 4

U zou dan een zeer lange lijst met titels aan de rechterkant moeten zien. Blader door de lijst om een ​​muziekgenre of onderwerp te vinden dat u interesseert. Dubbelklik om de lijst met stationsopties uit te vouwen.

speel-duizenden-online-radiostations-met-shoutcast-in-vlc foto 5

Selecteer een van de zenderlijsten uit de lijst en dubbelklik om te beginnen met afspelen.

speel-duizenden-online-radiostations-met-shoutcast-in-vlc foto 6

Op zoek naar een specifiek station? Typ een zoekterm in het zoekfiltervak ​​om te zien of deze beschikbaar is.

speel-duizenden-online-radiostations-met-shoutcast-in-vlc foto 7

Dat is het. Leun achterover en luister naar uw favoriete internetradioprogramma's.

speel-duizenden-online-radiostations-met-shoutcast-in-vlc foto 8

Als je een muziek- of talkradio-fan bent, heb je waarschijnlijk niet zonder luisteropties in VLC.

Wilt u nog meer toepassingen voor VLC vinden? Bekijk onze artikelen over het kopiëren van een dvd, het converteren van videobestanden naar MP3 en het instellen van een video als bureaubladachtergrond.

VLC downloaden

Meer verhalen

Verwijder Ubuntu of XP uit het opstartmenu van Windows 7

Als je ooit een dual-boot-systeem hebt gebruikt en vervolgens een van de besturingssystemen hebt verwijderd, kan het nog steeds worden weergegeven in het opstartmenu van Windows 7. We laten u zien hoe u oude vermeldingen kunt verwijderen en het opstartproces kunt versnellen.

Eigen stuurprogramma's toevoegen aan Ubuntu 10.04

Heeft de hardware op uw Ubuntu-systeem eigen stuurprogramma's nodig die topprestaties leveren? Vandaag bekijken we hoe gemakkelijk versie 10.04 het maakt om ze te installeren.

Zet ongebruikte tabbladen in de wacht in Firefox

Als u veel webpagina's met veel inhoud hebt geopend in Firefox, leidt dit al snel tot geheugengebruik. De BarTab-extensie zet ongebruikte tabbladen in de wacht en houdt ze leeg totdat u klaar bent om ze te openen.

Bureaubladplezier: vakantie- en reispictogrampakketten

Heeft u een aanstaande vakantie, een plaats waar u naartoe zou willen reizen of een favoriete bestemming die u in het verleden heeft bezocht? Met een geschikte achtergrond kun je de sfeer voor je bureaublad bepalen met onze collectie Vakantie- en reispictogrampakketten.

Rommel verwijderen van de Opera-snelkiespagina

Wilt u de snelkiespagina in Opera opschonen zodat alleen de miniaturen zichtbaar zijn? Vandaag laten we je een paar tweaks zien die het mogelijk maken.

Hoe video's naar 3GP voor mobiele telefoons te converteren

Wil je video's afspelen op je telefoon, maar het toestel ondersteunt alleen 3GP-bestanden? We laten u zien hoe u populaire videobestanden converteert naar het 3GP-videoformaat voor mobiele telefoons met Pazera Free Video to 3GP Converter.

Ruim het nieuwe Ubuntu Grub2 opstartmenu op

Ubuntu heeft de nieuwe versie van de Grub-opstartmanager in versie 9.10 geadopteerd, waardoor het oude problematische menu.lst is verwijderd. Vandaag bekijken we hoe u de opstartmenu-opties in Grub2 kunt wijzigen.

Wijzig de taal van de gebruikersinterface in Ubuntu

Wilt u uw Ubuntu-computer in een andere taal gebruiken? Hier leest u hoe u eenvoudig uw interfacetaal in Ubuntu kunt wijzigen.

Vrijdagpret: Voertuigen

Vrijdag is eindelijk aangebroken en het is tijd om spreadsheets en TPS-rapporten te negeren en tijd te verspillen aan het spelen van een flashgame. Vandaag kijken we naar het leuke puzzelspel Vehicles.

Afbeeldingen en video's in 3D bekijken in Firefox

Verschillende websites hebben hun eigen formaat voor het bekijken van afbeeldingen en video's, maar zijn misschien niet zo leuk om te gebruiken. Met de Cooliris-extensie voor Firefox kun je diezelfde afbeeldingen en video's in een dynamisch 3D-formaat bekijken.