Speedrunners hebben 'Prey' al uit elkaar gescheurd

speedrunners-hebben-al-gescheurd--en-039;prooi-en-039;-uit elkaar foto 1 Bethesda

Bethesda's Prey-reboot is minder dan een week uit en spelers posten nu al een aantal echt krankzinnige speedruns. Misschien wel het beste is een 19:34 dash geplaatst door 'DraQu' op YouTube. Het is een betoverende playthrough die het GLOO-kanon gebruikt - een vroeg wapen dat vijanden kan vertragen en kleine platformblokken kan creëren - om toegang te krijgen tot gebieden die normaal gesproken uren nodig hebben om te ontgrendelen. Er komt wat bedrog bij kijken, het zorgvuldig plaatsen van schuimblokken om door de omgeving te knippen en delen van de ruimteschipontwikkelaar Arkane Studios te schalen die mensen nooit wilden zien. Toch valt het allemaal binnen de grenzen van het spel - technisch gezien bedriegt DraQu niet.

Sub-twintig minuten is een indrukwekkende, maar te verslaan tijd. DraQu struikelt op een paar plaatsen, verkeerde timing springt zowel binnen als buiten het station. Een mid-game sectie (10:30) blijkt bijzonder lastig, omdat hij probeert te springen tussen twee hangende Gloo-bubbels. Een paar keer herladen en af ​​en toe een krachtstoot -- dit zijn de momenten die speedrunners nachtmerries bezorgen. DraQu heeft nu misschien het wereldrecord, maar het is mogelijk, zo niet onvermijdelijk, dat iemand zijn route onthoudt en kostbare seconden scheert door de sprongen met een beetje extra precisie uit te voeren.Als je de speedrun wilt bekijken, wees dan gewaarschuwd: het bevat duidelijk een hoop spoilers. De game ziet er misschien ook een beetje kapot uit, maar het is de moeite waard om te benadrukken dat Prey een 'meeslepende sim' is, die spelers de vrijheid geeft om doelen naar eigen inzicht aan te pakken. De krachten en wapens zijn er in overvloed en kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd om de vijand uit te roeien of helemaal te vermijden. Het is een stijl die Arkane Studios langzaam heeft verfijnd via Dishonored en Dishonored 2, en een voortzetting van games zoals System Shock en Deus Ex. Een dergelijke flexibiliteit zal ongetwijfeld enkele baanbrekende manoeuvres opleveren - we hadden alleen niet verwacht dat ze zo snel ontdekt zouden worden.

Aanbevolen verhalen

2017 is al een ongelooflijk jaar voor videogames

Laten we een moment nemen om iets geweldigs te vieren.

De kleine, volledig draadloze AirPods van Apple worden minutieus afgebroken

Al dit werk voor dingen die je in je oren zult zitten en vergeet.

Hack een oud toetsenbord om een ​​aangepaste bedieningsinterface te maken

Of je nu op zoek bent naar een interface voor je nieuwe doe-het-zelf-arcadekast of een aangepast toetsenbord voor een toepassing wilt bouwen, deze gedetailleerde tutorial laat je zien hoe je een oud toetsenbord in een nieuwe interface kunt omzetten.