SpaceX is van plan in 2019 wereldwijd satellietinternet te leveren

Joe Raedle via Getty Images

Afgelopen november vroeg SpaceX de FCC om toestemming om 4.425 satellieten te lanceren om wereldwijd snel internet te leveren. Hoewel het huidige satellietinternet traag en met hoge latentie kan zijn, belooft het door Elon Musk opgerichte bedrijf dat de voorgestelde service veel beter zal zijn dankzij aangepaste satellieten die in een lage baan om de aarde worden ingezet. In een hoorzitting van de Senaat vandaag over de Amerikaanse breedbandinfrastructuur, legde Patricia Cooper, vice-president overheidszaken van SpaceX, het plan van het bedrijf uit, inclusief de intentie om in 2019 met de lanceringsactiviteiten te beginnen.

SpaceX hoopt voor het einde van dit jaar te beginnen met het testen van zijn satellieten en door te gaan tot de eerste maanden van 2018. Als dat lukt, is het bedrijf van plan om tussen 2019 en 2024 satellieten gefaseerd te lanceren, waarna het systeem op volle capaciteit zal werken. SpaceX is van plan het systeem te lanceren met zijn Falcon 9-raket, die met succes is gelanceerd en geland met het oog op herbruikbaarheid. Het hele systeem, zei Cooper, is bedoeld om een ​​groot volume aan breedbandcapaciteit te leveren met 'glasvezelachtige' snelheden over een groot gebied. Het bedrijf zegt dat het zijn systeem ook zo heeft ontworpen dat het zeer aanpasbaar is, met de mogelijkheid om 'dynamisch een grote pool van stralen te sturen om de capaciteit te focussen waar het nodig is'. Het bedrijf belooft ook dat zijn systeem kosteneffectief zal zijn.Cooper sloot haar opmerkingen af ​​met specifieke aanbevelingen voor huidige en toekomstige regelgeving, waaronder die welke vereisen dat NGSO-systemen binnen zes jaar na vergunningverlening worden gelanceerd. Deze voorschriften zijn meer dan 20 jaar geleden geschreven, stelt het bedrijf, en zouden niet van toepassing moeten zijn op moderne systemen zoals die door SpaceX worden voorgesteld. Het bedrijf zou ook graag meer van de landelijke financiering voor breedbandprojecten zien. Cooper vermeldde dat slechts 1,5 procent van alle middelen die voor breedbandinfrastructuur waren bestemd, was toegekend aan satellietsystemen. Daarnaast zou SpaceX willen dat de Senaat systemen beloont die efficiënt spectrumgebruik bevorderen, specifiek beleid rond het gebruik van satellietspecifieke spectrums herzien en het licentieproces daarvoor stroomlijnen. Oh, en 'moderniseer' de FAA-regels voor commerciële lancering, waardoor er meer lanceringen per jaar mogelijk zijn dan momenteel is toegestaan.

Het hebben van een heleboel satellieten dicht bij de aarde die breedbandinternet bieden aan iedereen, ongeacht de locatie, klinkt zeker fantastisch, en een solide stap voorwaarts voor een steeds meer internetafhankelijke bevolking. Maar zonder meer specifieke tijdlijnen en operationele details is het moeilijk om opgewonden te raken, ook al zijn we dat stiekem wel.

Aanbevolen verhalen

T-Mobile is van plan om tegen 2020 een nationaal 5G-netwerk te lanceren

T-Mobile verwacht in 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk te hebben.

Hoe Gorillaz een wereldwijd luisterfeest naar je telefoon bracht

Het is een live-streaming mixed-reality speurtocht en iedereen is uitgenodigd.

Infraroodlicht kan ooit supersnelle wifi leveren

Het proefschrift van een student stelt een snel systeem voor zonder interferentie.

HughesNet Viervoudige Satelliet ISP Data Caps

De lancering van een nieuwe satelliet betekent veel meer capaciteit en hogere datalimieten voor de satelliet-ISP.

Bekijk een SpaceX Falcon 9 die opstijgt vanaf het historische lanceerplatform van NASA

De Falcon 9-vlucht zal de autonome rendez-vousmodule van Raven naar het ISS vervoeren.