Sony stopt vier perspectieven in één VR-headset

sony-zet-vier-perspectieven-in-één-vr-headset foto 1 Sony CSL

Aan de achterkant van een koud grijs pakhuis in Austin, Texas, zette ik een koptelefoon op en ging achter drie vreemden aan in een spelletje tikkertje bij SXSW. Ik verwachtte een meeslepende VR-ervaring die ver verwijderd was van de realiteit, maar in plaats daarvan splitste het op het hoofd gemonteerde display mijn gezichtsveld in vier vierkanten die verschillende perspectieven van de kamer vertegenwoordigden. De linkerbovenhoek liet me zien waar ik naar aan het kijken was, terwijl aangrenzende blokken het zicht op de kamer binnenbrachten, gezien vanuit de ogen van de andere deelnemers.

Sony's computerwetenschappelijk laboratorium bracht dit jaar de tag-ervaring genaamd Superception naar de installatie van het bedrijf op SXSW. Volgens onderzoeker Shunichi Kasahara, die de ervaring voor meerdere personen heeft ontwikkeld, kan het vermogen om perspectieven in realtime te delen iemands visuele capaciteit vergroten en ook het empathie in een VR-omgeving vergroten. Door de visie van de gebruiker uit te breiden met andere gezichtspunten, gelooft hij dat zijn netwerk een soort 'superperceptie' creëert.

'Het kernidee erachter is om technologie te gebruiken om voorbij de beperkingen van ons menselijk perspectief te gaan', vertelde Kasahara me. 'Dit zou een nomadische VR-toepassing kunnen zijn waar we het in buitenspelomgevingen gebruiken.' In realtime samenwerken met andere spelers zorgde zeker voor een collaboratieve, veel minder isolerende ervaring. Maar de activiteit veroorzaakte een soortgelijk gevoel van misselijkheid dat vaak de ondergang is van bewegingen in VR.In het begin was het verwarrend, zelfs duizelingwekkend om deze verschillende gezichtspunten in het spel te zien. Mijn benen begonnen te trillen op het vlakke betonnen oppervlak, dat voortdurend veranderde afhankelijk van het visuele scherm waarop mijn ogen zich concentreerden. Hoewel de hoekweergave overeenkwam met mijn voetstappen, werden mijn hersenen vaak misleid om rekening te houden met alle perspectieven. Een paar minuten in het spel leerde ik echter mijn positie te relateren aan die van de anderen om een ​​beter idee van de ruimte te krijgen. In staat zijn om te zien waar ik heen ging in de context van de manier waarop anderen mijn bewegingen zagen, zorgde voor een chaotische maar opwindende interpersoonlijke ervaring.

Kasahara bouwde dit netwerk van onderling verbonden headsets, zodat hij mensen ertoe kon aanzetten hun fysieke en ruimtelijke ervaringen te relateren aan anderen om hen heen. Vorig jaar konden deelnemers aan een van zijn experimenten een schets maken van het Vrijheidsbeeld op basis van gelijktijdige input van elkaar. En deze week zag Superception een aantal mensen hun first-person perspectieven delen om elkaar te achtervolgen in een magazijn. Beide iteraties van zijn werk laten zien hoe iedereen de wereld anders bekijkt. Maar ze zijn ook indicatief voor de kracht van het begrijpen van die opvattingen om een ​​meer samenhangende ervaring op te bouwen.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van SXSW 2017.

Aanbevolen verhalen

Meerdere items in één keer kopiëren en plakken

Normaal gesproken kunt u in Windows slechts één item tegelijk kopiëren en plakken. Maar met een klembordhulpprogramma kunt u meerdere items na elkaar kopiëren en plakken.

Toyota zette een race op om de meest efficiënte coureurs te vinden

Er is meer nodig dan alleen een lichte voet om deze wedstrijd te winnen.

Welke Sony PlayStation VR-games moet ik kopen?

PlayStation VR heeft voor elk wat wils, dus lees verder om erachter te komen wat je opties zijn voordat je een headset gaat kopen.

YouTube maakt vier originele shows speciaal voor de Kids-app

Een serie 'Fruit Ninja' is nog maar het begin.