Sony: meer dan 60 miljoen PS4-consoles en 487 miljoen games verkocht

Het was pas vorige week dat Sony het bereiken van een miljoen verkochte PlayStation VR vierde en beweerde dat één op de vijf PS4-verkopen een PS4 Pro is. Nu is een belangrijke mijlpaal bereikt en perfect getimed om samen te vallen met E3. Er zijn nu meer dan 60 miljoen PS4-consoles die door consumenten over de hele wereld worden gebruikt.

Om precies te zijn, Sony heeft bevestigd dat 60,4 miljoen PS4-consoles zijn verkocht vanaf 11 juni. En waar console-verkopen zijn, zijn er ondersteunende game-verkopen, of een verbluffende 487,8 miljoen. Dat totaal omvat zowel fysieke kopieën als digitale downloads via PSN.Ook over PlayStation Plus is het nieuws positief. Er zijn nu 26,4 miljoen betalende abonnees. Sony telt 70 miljoen actieve gebruikers in het PlayStation-ecosysteem, dat ook PS3- en PS Vita-bezitters moet tellen. Specifiek voor PS4 besteden ze wekelijks meer dan 600 miljoen uur aan het gebruik van het platform.

Andrew House, President en Global CEO van Sony Interactive Entertainment, zegt: 'We zijn onze fans en partners over de hele wereld erg dankbaar voor hun steun aan PS4. Het PS4-platform bevindt zich op zijn hoogtepunt, met de beste line-up van exclusieve en partnertitels in de branche die dit jaar zal verschijnen, waarbij de kracht van het PS4-systeem ten volle wordt benut.'

Verwant

  • Xbox One X vs. PS4 Pro: welke 4K-console regeert Supreme? Xbox One X vs. PS4 Pro: welke 4K-console regeert Supreme?

Dit zijn allemaal enorme aantallen, en cijfers waar Microsoft waarschijnlijk jaloers naar kijkt. Volgens VGChartz moet de Xbox One de drempel van 30 miljoen verkopen nog doorbreken. De onthulling van de Xbox One X op zondag is waar Microsoft zijn hoop op vestigt, maar we wachten tot 7 november op een release, en hoeveel PS4 zal Sony nog hebben verkocht?

Met betrekking tot wat de toekomstige verkoop van de PS4 zal stimuleren, wijst Sony specifiek op enkele belangrijke games, waaronder Gundam Versus, Dragon Quest XI, Gran Turismo Sport en de nieuwe Everybody's Golf-titel. Verwacht ook dat PSVR-inhoud hard wordt gepusht in een poging van Sony om zichzelf te vestigen als het voorkeursplatform voor virtual reality-gaming.

Aanbevolen verhalen

Wat is er op tv: 'John Wick 2', 'Handmaid's Tale' en 'American Gods'

Ook: 'Motherboard' seizoensfinale, 'Arms' en 'Dawn of the Planet of the Apes.'

De volgende 'God of War' komt begin 2018 naar PS4

De volgende 'God of War' komt begin 2018 naar PS4.

Epic's langverwachte 'Fortnite' komt op 25 juli naar consoles en Steam

Zes jaar is echter een lange tijd om te wachten op Epic's nieuwe fortbouwende monsterverdedigingstitel.