Sony hoopt dat zijn A9 full-frame camera professionals DSLR's doet vergeten

Sony hield vandaag een evenement in New York City, waar het zijn nieuwe vlaggenschip full-frame camera, de A9, onthulde. Deze spiegelloze shooter, die door het bedrijf wordt bestempeld als een DSLR-killer, is gericht op professionele fotografen - vooral degenen die sport- en andere snelle omgevingen fotograferen. De A9 is voorzien van een 24,2-megapixel 35 mm-sensor, een nieuwe Bionz X-processor, een waanzinnig AF-systeem met 639 fasedetectiepunten (93 procent framedekking) en ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie. Gezien zijn doelgroep draait het bij de A9 natuurlijk allemaal om snelheid, dus je vindt een black-out-vrije, 20 fps continu-opnamemodus en 1/32.000 sluitertijd. Sony zegt dat het de snelste digitale camera tot nu toe is.

Qua video kan de A9 4K (3.840 x 2.160) opnemen met full-frame opname en 1080p met maximaal 120 fps, voor het geval je wat slow motion-beelden wilt opnemen. De body zelf lijkt op een aantal van Sony's nieuwste Alpha shooters, zoals de A7S II, A7R II en A7 II. Het uiterlijk lijkt er zo op dat een paar mensen tijdens het lanceringsevenement mijn A7 II probeerden te grijpen omdat ze dachten dat het de A9 was. Er zijn drie fysieke knoppen aan de bovenkant van de camera (belichtings-, scène- en opnamemodus), evenals twee SD-kaartsleuven en een Ethernet-poort. Ondertussen beweert Sony dat zijn nieuwe Z-batterij meer dan 500 opnamen meegaat.

sony-hopes-its-a9-fullframe-camera-maakt-pros-dslrs-vergeten foto 1Sony zegt dat zijn nieuwe vlaggenschip full-frame 'half zo groot en gewicht' is als de DSLR's die het wil onttronen, zoals Canon's 5D Mark IV of Nikon's D5. Als je ooit een van de andere bovengenoemde Alpha-shooters hebt vastgehouden, voel je je meteen thuis met de ergonomie van de A9. Wat dat betreft, heeft Sony vandaag onthuld dat het nu de nummer twee verkoper is van full-frame camera's met verwisselbare lenzen in de VS, grotendeels dankzij de A7S II en A7R II. Met de introductie van de A9 hoopt het bedrijf dat dit momentum doorzet.

Helaas, terwijl Sony ons kort liet fotograferen met de A9, mochten we onze eigen SD-kaarten niet gebruiken om te zien hoe de afbeeldingen op volledige resolutie eruit zagen. Dat gezegd hebbende, blijf op de hoogte, want we zullen meer tijd met de A9 doorbrengen voordat hij op 25 mei in de winkels ligt voor $ 4.500 (alleen body). En als je wilt dat de nieuwe G Master 100-400 mm telelens van $ 2.500 daarbij past, moet je wachten tot juli.

Galerij: hands-on met Sony's A9 vlaggenschip full-frame camera | 13 foto's

13

  • +9

Aanbevolen verhalen

Facebook beschrijft zijn plannen voor een brein-computerinterface

Onder leiding van het voormalige hoofd van DARPA en Google ATAP, Regina Dugan, heeft Building 8 een manier gecreëerd om met je hersenen tegen je computer te praten.

Sony's A9 is zijn nieuwe monster full-frame vlaggenschipcamera

Bij Sony's 24,2-megapixel 4K A9-camera draait alles om snelheid, schat, snelheid.

Comcast hoopt een NBC-gerichte streaming-tv-service te lanceren

Het zou een direct antwoord zijn op CBS en HBO.

De beste deals van de Wirecutter: een Sony 55-inch XBR 4K-tv daalt tot $ 1.290

Andere deals zijn een bonus van $ 60 met een GoPro Hero5 Black en grote besparingen op een DJI Phantom 3-drone.