'Sonic Mania' geeft zijn hoofdpersonage eindelijk een unieke special move

SEGA

Toen Sega me vorige maand achter gesloten deuren uitnodigde om Sonic Mania vroeg te zien op GDC, verwachtte ik niet veel. Ik had de trailers gezien en inderdaad, het zag eruit als een groots eerbetoon aan franchise, maar ik was verrast toen ik ontdekte dat de game meer is dan dat. Mania brengt spelers niet alleen terug naar het 16-bit-tijdperk met klassieke graphics en gameplay - het voegt er iets aan toe. Deze retro Sonic erfenis schenkt zijn mascotte nieuwe vaardigheden, nieuwe niveaus en ongelooflijk vloeiende pixelanimatie.

Zie Sonic Mania als een geëvolueerde benadering van hoe Christian Whitehead omging met de remasters van Sonic The Hedgehog, Sonic The Hedgehog 2 en Sonic CD HD. Het omarmt de geest van klassieke Sonic-games en verbetert op subtiele wijze bijna alles - te beginnen met het heroïsche blauwe knaagdier zelf. 'Staarten vliegen, Knuckles kunnen glijden en klimmen,' zei Aaron Webber van Sega tegen Engadget. 'Sonic had niets.' Op de een of andere manier werd het titulaire karakter van de game het minst veelzijdig. Sonic Mania lost dat op en geeft de blauwe egel een nieuwe 'drop dash'-beweging waarmee de speler van een sprong naar beneden kan vallen in een versnelde, controleerbare spin-dash-aanval. Eenmaal op de grond kunnen spelers direct van richting veranderen zonder uit de aanval te komen. Het is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke zet die Sonic eindelijk op hetzelfde niveau plaatst als zijn handlangers.-and-039;sonic-mania-and-039;-geeft-eindelijk-zijn-hoofdkarakter-een-unieke-special-move foto 2

Sonic Mania haalt ook het beste uit moderne hardware. Natuurlijk, het ziet er nog steeds uit als een spel dat uit de Sega Genesis-bibliotheek is geplukt, maar het is afgestemd op 60 frames per seconde. Dat klinkt misschien niet veel, maar het is het soort specificatieboost waarmee het team prachtige, vloeiende karakteranimatie kon proppen. Simpel gezegd, er zijn meer animatieframes in elke actie die Sonic en zijn vrienden uitvoeren, van de manier waarop de blauwe egel zijn nek rekt om op te kijken tot Tails' overwinningsdans op het eindniveau. Dit soepele karakterwerk schittert echt op het titelscherm van de game, waar Sonic een draai van 360 graden maakt binnen het kader van het logo van de game. 'Dat kostte de animator bijna twee weken,' zei Webber. 'Er zitten enorm veel frames in.' Inderdaad, het ziet er prachtig uit.

Ondanks deze gameplay en technische veranderingen voelt Sonic Mania nog steeds erg aan als een klassieke Sonic-titel. Dat komt waarschijnlijk omdat de meeste medewerkers die-hard Sonic-fans zijn met wortels in de fangemeenschap en ervaring met het maken van onofficiële egelgames. De passie komt tot uiting in de nauwgezette recreatie van de Green Hill Zone van de eerste game (een eerbetoon vol nieuwe geheimen en gebieden om te verkennen) en Studiopolis Zone, een nieuw niveau dat de flits van de klassieke Casino Night Zone combineert met een Hollywood-thema. Webber zegt dat het team 'probeerde een balans te vinden tussen 'We maken iets nieuws' en 'We maken iets dat niet ver verwijderd is van wat de originelen waren'.' later dit jaar, maar als mijn eerste indrukken iets bevestigen, heeft Sega het voor elkaar gekregen.

Aanbevolen verhalen

VSCO brengt GIF's naar de belangrijkste iPhone-app

De foto-app maakt het makkelijker om bewegende beelden vast te leggen.

Menstruatietracker geeft Iraanse vrouwen in het geheim toegang tot essentiële informatie

Het bevat informatie over anticonceptie, echtscheiding en huiselijk geweld.

Salesforce's Einstein AI is eindelijk hier

Kunstmatige intelligentie (AI) ontmoet het grootste staal van gebruikers van klantrelatiebeheer (CRM) ter wereld.