Snoer doorknippen: kan het kopen van afleveringen en online tv kijken goedkoper zijn dan kabel?

het-snoer-doorknippen-kan-afleveringen-kopen-en-tv-online-kijken-goedkoper-dan-kabel-foto 1

Kabeltelevisie is een achterhaald concept. U betaalt elke maand een steeds hogere rekening voor duizenden programma's die u nooit zult kijken. Als je toch wilt kijken, moet je je leven organiseren rond het tv-schema of je eigen DVR instellen.

Afleveringen kopen en tv-programma's online streamen kan goedkoper zijn dan die kabelrekening betalen. Het hangt allemaal af van wat je wilt kijken en hoeveel je betaalt voor kabel - we zullen je uitleggen wat je moet weten.Hoeveel kost kabel-tv?

Om deze cijfers echt te kraken, moet u weten hoeveel u daadwerkelijk voor kabel betaalt. Kabel-tv-rekeningen variëren op basis van het aantal kanalen waarvoor u betaalt, of u een bundel krijgt samen met internet en vaste telefonie, uw kabelaanbieder, waar u woont, enzovoort. De kabelrekening van iedereen zal een beetje anders zijn, dus als u begrijpt wat u betaalt, kunt u de berekening van uw eigen situatie maken.

Volgens de NPD Group bedroeg de gemiddelde maandelijkse rekening voor betaaltelevisie in de VS $ 86 in 2011. NPD voorspelt dat de gemiddelde maandelijkse rekening voor betaaltelevisie in de VS $ 123 zal bedragen in 2015 en $ 200 in 2020, dus kabeltelevisie wordt alleen maar duurder en duurder.

Kopen, betaald streamen en streamen met advertenties

Laten we eerst eens kijken naar alle op internet gebaseerde tv-opties die voor u beschikbaar zijn. Er zijn verschillende soorten tv-streamingservices waar u rekening mee moet houden:

  • Afleveringen en seizoenen kopen: u kunt afzonderlijke tv-afleveringen kopen van services zoals iTunes, Amazon of Google Play. U kunt ook hele seizoenen tegelijk inkopen, waardoor u een grote inkoopkorting krijgt. Standard definition (SD) videobestanden zijn over het algemeen goedkoper dan high-definition (HD) videobestanden. Het leuke van deze optie is dat je afleveringen over het algemeen kunt krijgen zodra ze op tv worden uitgezonden - als je een seizoen van tevoren koopt, heb je toegang tot ze zodra ze uitkomen, maar je hoeft geen commercials te kijken. Je mag deze video's ook voor altijd bewaren, zodat je ze over vijf jaar kunt bekijken. Het nadeel van deze oplossing in vergelijking met diensten zoals Netflix is ​​dat het over het algemeen duurder is om afleveringen te kopen in plaats van te wachten tot ze verschijnen in een onbeperkte streamingdienst.

  • All-you-can-watch-streaming: Netflix, Amazon Prime Instant Video en Hulu Plus bieden dit soort service. Voor een enkel maandelijks bedrag van $ 8 krijgt u bijvoorbeeld toegang tot de volledige catalogus met tv-programma's en films van Netflix en kunt u zoveel kijken als u wilt. Als je de volledige vijf seizoenen van Breaking Bad in één maand wilt bekijken, moet je $ 8 betalen voor Netflix of ongeveer $ 145 om de hele serie afleveringen op iTunes te kopen. Zelfs als je een jaar de tijd hebt genomen om Breaking Bad te kijken, hoef je maar $ 96 te betalen en heb je de mogelijkheid om te kijken wat je maar wilt op Netflix. Amazon Prime werkt op dezelfde manier als Netflix, maar met minder selectie, terwijl Hulu Plus je ook commercials laat zien, zelfs als je een maandelijks bedrag betaalt.

  • Gratis streaming met advertenties: Sommige tv-programma's kunnen direct nadat ze zijn uitgezonden online worden gestreamd en kunnen gratis worden bekeken. Het nadeel is dat de streams commercials hebben die je moet bekijken - maar nogmaals, je zou commercials moeten bekijken, zelfs als je voor tv zou betalen. Hulu heeft een aantal gratis shows met commercials. Andere shows zijn elders beschikbaar - volledige afleveringen van The Daily Show en The Colbert Report zijn bijvoorbeeld beschikbaar voor streaming op de officiële website van elke show. U kunt dergelijke afleveringen ook vinden op de website van elk tv-netwerk.

De prijs van een aflevering

Op iTunes kun je verwachten dat je ongeveer $ 2,99 tot $ 3,49 betaalt voor een HD-aflevering en $ 1,99 tot $ 2,49 voor een SD-aflevering. Je kunt ook seizoenspassen kopen om een ​​heel seizoen goedkoper te krijgen, en deze prijzen variëren afhankelijk van het aantal afleveringen dat je in een seizoen krijgt.

Sommige shows zijn alleen beschikbaar door afleveringen te kopen, zelfs jaren later. Je kunt bijvoorbeeld geen oude seizoenen van Game of Thrones op Netflix, Hulu of Amazon Prime Instant Video krijgen, maar je kunt wel afleveringen van Game of Thrones kopen op iTunes.

Dus, wanneer is het goedkoper?

Of dit goedkoper is dan kabel hangt af van hoeveel tv-programma's je kijkt en hoe nieuw ze zijn. Als u bijvoorbeeld iemand bent die elk nieuw tv-programma bekijkt op het moment dat het wordt uitgezonden, moet u bij de kabel blijven. Aan de andere kant, als je iemand bent die alleen oude shows bekijkt die beschikbaar zijn op Netflix, zou je veel geld besparen door de kabel te laten vallen en bij Netflix te blijven. Als je maar een handvol programma's per jaar hebt bekeken, zou je die programma's kunnen kopen - of ze nog goedkoper kunnen streamen als ze beschikbaar waren voor streaming - en geld besparen door de kabel te laten vallen.

Het afkappunt varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van de kosten van uw kabelrekening, het aantal shows dat u bekijkt en op welke services ze beschikbaar zijn. Als je geïnteresseerd bent, moet je een lijst maken met programma's die je wilt bekijken. Doe wat onderzoek om te zien op welke services ze beschikbaar zijn en hoeveel ze kosten. In plaats van elke show die je op iTunes bekijkt te kopen, is het een beter idee om een ​​dienst voor het kopen van afleveringen te combineren met streamingdiensten zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime. Dit kan u helpen meer geld te besparen.

Laten we zeggen dat u $ 86 per maand betaalt voor kabel. En laten we zeggen dat je seizoenen van tv-programma's koopt voor $ 40 per stuk op iTunes - sommige zullen goedkoper zijn. Je kunt dan twee volledige seizoenen per maand kopen - dat is vierentwintig seizoenen per jaar - en wat extra geld overhouden om Netflix te betalen. Dit is een heel ruw voorbeeld - om een ​​echte te krijgen, moet je je concentreren op de specifieke shows die je echt wilt bekijken.

Zoeken waar shows beschikbaar zijn

Kan ik het streamen? stelt u in staat om naar tv-programma's en films te zoeken en te zien waar ze beschikbaar zijn voor streaming of digitale aankoop. Zoeken op een website zoals deze is veel sneller en handiger dan het doorzoeken van elke afzonderlijke service.

Roku-streamingboxen hebben ook een universele zoekfunctie waarmee je op al je Roku-kanalen naar inhoud kunt zoeken en kunt zien waar een tv-programma of film beschikbaar is. Natuurlijk ondersteunt de Roku iTunes niet, dus niet elke service wordt hier weergegeven. Deze functie is ook alleen beschikbaar voor Roku-gebruikers in de VS en niet in Canada.

het-snoer-doorknippen-kan-afleveringen-kopen-en-tv-online-kijken-goedkoper-dan-kabel-foto 6


Met dank aan wilsontp op de forums voor het inspireren van dit artikel! We hopen dat we u voldoende informatie hebben gegeven, zodat u de cijfers kunt analyseren en kunt beslissen of het knippen van kabels financieel zinvol voor u is.

Afbeelding tegoed: Alyssa & Colin op Flickr

Meer verhalen

Hoe kan ik voorkomen dat de Windows-sleutel pc-games onderbreekt?

Videogamen op volledig scherm op Windows heeft enkele gevaren: tikken op de Windows-toets, het gebruik van een Windows-snelkoppeling zoals ALT + TAB, of zelfs klikken met de muis op de verkeerde plek als u meerdere monitoren gebruikt, kan uw spel crashen. Lees verder terwijl we oplossingen voor elk van deze problemen belichten.

Gmail-gids: gebruik uw Gmail-account om toegang te krijgen tot andere accounts

Nadat we u hebben laten zien hoe nuttig Gmail kan zijn, kunt u besluiten om al uw e-mailaccounts (Hotmail, Outlook, Yahoo Mail, enz.) in Gmail te controleren. Gelukkig kan Gmail fungeren als een e-mailclient en kunt u e-mail ontvangen van andere e-mailaccounts zolang ze POP-toegang ondersteunen.

Geek Trivia: De meest succesvolle handhavers van het verbodstijdperk maakten veel van hun arrestaties terwijl ze zich voordeden als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Heb ik een router nodig als ik maar één computer heb?

Er is een algemene misvatting dat als je een eenvoudige installatie hebt, zoals slechts één thuiscomputer, je geen router nodig hebt. Lees verder terwijl we uitleggen waarom zelfs een eenzame desktop een buddy nodig heeft.

Gmail-gids: meerdere accounts, sneltoetsen en afmelden op afstand

In deze How-To Geek School-les bespreken we hoe je meerdere accounts kunt gebruiken, op afstand uitlogt bij Gmail en hoe je Gmail kunt gebruiken met sneltoetsen - een van de functies die elke ervaren gebruiker moet kennen.

Wat is de snelste manier om de cache en cookies in Google Chrome te wissen?

Of je nu een ontwikkelaar bent of gewoon iemand die graag dingen opruimt, je hebt wel wat beters te doen dan al je tijd te besteden aan het opruimen van de cache en cookies op de 'harde manier'. Is er een snellere, gemakkelijkere manier om dit te doen?

Geek Trivia: welk klassiek bordspel was oorspronkelijk op papier gebaseerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

HTG beoordeelt de RAVPower Bolt: de alles-in-één oplader waar je naar verlangt

Als je genoeg hebt van het opladen van een hele stekkerdoos met opladers voor mobiele telefoons, tablets en gadgets, hebben we een ruimtebesparende oplossing voor je. Lees verder terwijl we de kleine maar krachtige bout eens proberen en onze apparaten opgeladen houden zonder de rommel.

Gmail-gids: Gmail gebruiken als takenlijst

Voor de les van vandaag gaan we bespreken hoe u Gmail als takenlijst kunt gebruiken. Gmail integreert een eenvoudige takenlijst in uw account. Met Google Taken kunt u lijsten met items maken, vervaldatums instellen en notities toevoegen. U kunt zelfs rechtstreeks vanuit Gmail-berichten taken maken.

Hoe Steam Family Sharing in te schakelen (en wat het doet)

Na maanden in bèta heeft Valve eindelijk Steam Family Sharing voor iedereen uitgebracht. Lees verder terwijl we je laten zien hoe je je gamebibliotheek kunt delen met vrienden en familie (en benadruk enkele van de beperkingen van het systeem in het proces).