Wijs een sneltoets toe om een ​​geopend toepassingsvenster op Linux te activeren

We hebben je al laten zien hoe je sneltoetsen in elke Linux-toepassing kunt aanpassen, maar voor de les van vandaag gaan we een stap verder - en wijzen we een sneltoets toe die een geopende toepassing verandert in het momenteel gefocuste venster.

Het idee is dat je in plaats van de muis te gebruiken of door een reeks vensters in de Alt+Tab-switcher te bladeren, snel een sneltoets aan je belangrijkste vensters kunt toewijzen en er met een enkele toetsaanslag naartoe kunt schakelen, wat jezelf een hoop tijd bespaart. Om deze taak op Linux uit te voeren, gebruiken we het uitstekende AutoKey-hulpprogramma.

Opmerking: als u dit op de Windows-manier wilt doen, kunt u de taak eenvoudig met AutoHotkey uitvoeren.Het scenario

Aangezien ik het meeste van mijn werk in Google Chrome doe, moet ik het zo snel mogelijk toegankelijk hebben en wijs ik over het algemeen de Alt+G-toetscombinatie toe om over te schakelen naar mijn geopende Chrome-venster.

AutoKey installeren

U wilt de Synaptic Package Manager openen en snel zoeken naar autokey, het vakje aanvinken en vervolgens het pakket installeren. Je zou het ook als volgt kunnen installeren met de opdracht apt-get:

sudo apt-get install autokey

wijs-een-sneltoets-om-een-open-toepassingsvenster-op-linux-foto 2 te activeren

Een sneltoets toewijzen aan een toepassingsvenster

Open het AutoKey-configuratiescherm via het systeemvakpictogram en maak vervolgens een Nieuw script vanuit het menu en plak de volgende code in:

window.activate(‘Google Chrome’)

U wilt de knop Set gebruiken naast de sneltoetsinstelling en uw voorkeurssneltoets toewijzen - de mijne is Alt + G, hoewel u ervoor moet zorgen dat u een kleine letter g gebruikt tijdens het instellen van de sneltoets - als u deze instelt met een hoofdletter zal het zich niet goed gedragen.

wijs-een-sneltoets-om-een-open-toepassingsvenster-op-linux-foto 3 te activeren

Nadat u de instelling hebt opgeslagen en het AutoKey-configuratiescherm hebt geminimaliseerd of gesloten, kunt u op elk gewenst moment op de sneltoetscombinatie Alt+G drukken als u naar het open venster wilt overschakelen.

Hoe werkt dit?

Wanneer u op de sneltoets drukt die u hebt toegewezen, voert AutoKey het script uit dat u hebt toegevoegd - in dit geval is het een eenvoudig Python-script dat de wmctrl-functies gebruikt om geopende vensters te besturen. Hier is de syntaxis voor de functie window.activate, die het opgegeven venster in het actieve venster verandert:

window.activate(‘gedeeltelijke venstertitel hier’)

In principe hoeft u alleen maar een deel van de venstertitel aan te passen, en in het geval van Google Chrome heeft de venstertitel altijd - Google Chrome aan het einde.

Meer verhalen

Documenten met tabbladen toevoegen aan Microsoft Word

Wilt u net als uw webbrowser kunnen schakelen tussen uw Word-documenten met tabbladen? Hier leest u hoe u van Word een documentinterface met tabbladen kunt maken, zodat u eenvoudig meerdere bestanden tegelijk kunt bewerken.

Ontvang gratis studentensoftware van Microsoft bij DreamSpark

Als je op de universiteit zit, is de kans groot dat je overweldigd wordt door stijgende collegegeld- en studiekosten. Hier leest u hoe u een kleine pauze kunt nemen met absoluut gratis ontwikkelings- en ontwerpsoftware van Microsoft via DreamSpark.

Transformeer alleen-installatie-applicaties in draagbare applicaties

Hoewel er een groot aantal nuttige toepassingen en hulpprogramma's beschikbaar zijn via draagbare distributies, blijven veel hulpprogramma's nog steeds in hun installatieformaat. Deze beperking mag u er echter niet van weerhouden om het betreffende programma als draagbare toepassing te gebruiken. Met een paar trucjes hebben we

Voicemail effectief gebruiken op het werk

Voicemail gebruiken om met collega's te communiceren is een noodzakelijk kwaad, maar voor veel mensen is het luisteren naar voicemail en het terugsturen van berichten tijdrovend en verbreekt het hun concentratie. De samenleving neigt steeds meer naar online communicatie, dus als je geen effectieve berichten achterlaat, zullen ze dat misschien nooit worden

10 geweldige skins die VLC Media Player er geweldig laten uitzien

VLC-mediaspeler is geweldig voor het afspelen van allerlei soorten mediabestanden op uw systeem, maar u geeft misschien niet om de native look. We hebben een geweldige verzameling skins om je op weg te helpen bij het verwijderen van de blah-factor en om VLC een stuk leuker te maken om naar te kijken.

Windows Media Player opnieuw installeren in Windows 7, 8 of 10 om problemen op te lossen

Als u problemen ondervindt met het afspelen van media op uw pc met Windows 7, Windows 8 of Windows 10 met behulp van Windows Media Player, of zelfs met andere toepassingen zoals Media Monkey, moet u Windows Media Player mogelijk opnieuw installeren. Maar hoe?

Een Google Talk instellen voor uw domeinaccount in Pidgin

Als je ooit hebt geprobeerd je Google Talk-account in te stellen voor je eigen domein in de Pidgin multi-protocol instant messenger-client, is het je misschien opgevallen dat de instellingen niet erg duidelijk zijn. Hier is hoe het te doen.

GameBoy-emulatie in Javascript is al gedeeltelijk voltooid

Het lijkt erop dat het hebben van een GameBoy-emulator in je browser op een gegeven moment echt gaat gebeuren - een zeer eenvoudige, onvoltooide versie is al beschikbaar in de vorm van de broncode. Het is een zeer technische lezing, maar de belangrijke p ...

Vraag de lezers: welke Instant Messenger-client gebruikt u?

Als u online bent, is de kans groot dat u een instant messenger actief houdt terwijl u werkt of surft. Deze week willen we weten welke instant messenger-client je gebruikt.

Live webpagina's toevoegen aan een PowerPoint-presentatie

Altijd al een live website willen demonstreren tijdens een PowerPoint-presentatie? Hier leest u hoe u een live webpagina in een PowerPoint-presentatie kunt invoegen, zodat u de exacte inhoud kunt laten zien waar u het over hebt.