Sneltoets voor het maken van een nieuwe map in Windows Verkenner

Heb je je ooit afgevraagd of er een sneltoets is om een ​​nieuwe map in Windows Verkenner te maken? Een gesprek met MysticGeek gisteravond bracht me ertoe dit te onderzoeken, en daarom plaats ik het antwoord voor iedereen.

Update: we hebben de instructies voor Windows 7 toegevoegd, waar het heel gemakkelijk is om te doen.

Er zijn eigenlijk een aantal oplossingen voor dit probleem: je kunt de ingebouwde versnellingstoetsen gebruiken of een kleine freeware-app genaamd bxNewFolder downloaden en installeren om de sneltoets toe te wijzen.Nieuwe map sneltoets in Windows 7

Windows 7 bevat standaard een sneltoetscombinatie om een ​​nieuwe map te maken: Ctrl+Shift+N Gebruik deze sneltoets overal in Windows Verkenner en er wordt direct een nieuwe map gemaakt:

sneltoets-voor-maken-nieuwe-map-in-windows-explorer foto 1

De toetsenbordversnellingstoetsen gebruiken

U kunt de acceleratietoetsen op het toetsenbord gebruiken: Alt+F om het bestandsmenu te openen, en vervolgens voor het menu Nieuw en vervolgens voor de nieuwe map. Dus uw sneltoetsreeks wordt F+W+F met de Alt-toets ingedrukt. (Probeer het)

sneltoets-voor-maken-nieuwe-map-in-windows-explorer foto 2

Ik heb gemerkt dat dit best goed werkt als je er eenmaal aan gewend bent, en er is geen extra software voor nodig.

Installeer bxNewFolder

Deze freeware-plug-in gebruikt F12 als de nieuwe sneltoets voor mappen, die helaas niet kan worden gewijzigd. Als u dit in Windows XP gebruikt, krijgt u echter het voordeel van de nieuwe werkbalkknop die het toevoegt. Er is geen zichtbare gebruikersinterface in Windows Vista, maar het werkt perfect.

Om dit correct te installeren, moet u alle Windows Verkenner-vensters sluiten en vervolgens Uitvoeren als beheerder kiezen in het rechtsklikmenu.

sneltoets-voor-maken-nieuwe-map-in-windows-explorer foto 3

Eenmaal geïnstalleerd, zou het onmiddellijk moeten beginnen te werken ... druk gewoon op F12 om het nieuwe mapdialoogvenster te openen. Als je de Shift-toets ingedrukt houdt en op enter drukt nadat je de mapnaam hebt getypt, navigeert het onmiddellijk naar de map, wat ik erg handig vind.

sneltoets-voor-maken-nieuwe-map-in-windows-explorer foto 4

In Windows XP krijgt u ook een knop Nieuwe map.

sneltoets-voor-maken-nieuwe-map-in-windows-explorer foto 5

U moet bijna naar de onderkant van de pagina scrollen om de download van het installatieprogramma te vinden.

Download bxNewFolder van Baxbex.com

Meer verhalen

Omgaan met Windows Vista-tijdsynchronisatieproblemen

Veel mensen hebben problemen gemeld met het synchroniseren van hun klokken met de internettijdservers, vooral time.windows.com, dat een hoop problemen lijkt te hebben met de uptime. We zullen een paar tijdelijke oplossingen doornemen om dit probleem op te lossen.

Wijzig Outlook 2007 om de onderwerpregel boven de afzender weer te geven

Als u liever de onderwerpregel als de bovenste regel ziet wanneer u de verkorte weergave in Outlook gebruikt, kunt u een eenvoudige aanpassing maken om de onderwerpregel bovenaan en het van-adres onderaan weer te geven. Ik heb gemerkt dat dit helpt als je veel e-mails van dezelfde mensen ontvangt, omdat je kunt zien wat de

Bijlagen openen in Outlook 2007 via toetsenbord

Een lezer schreef een tijdje terug met de vraag of er een sneltoets was om bijlagen in Outlook te openen. Aangezien deze gedachte al een aantal keer eerder bij me was opgekomen, zocht ik naar een manier om het te doen. Blijkt dat het eigenlijk vrij eenvoudig is, en ik weet zeker dat velen van jullie zich al hebben gerealiseerd hoe dit te doen.

Automatisch afspelen uitschakelen in Windows Vista

De AutoPlay-opties van Windows Vista zijn een grote verbetering ten opzichte van Windows XP in termen van flexibiliteit, maar helaas zijn er zoveel opties dat het verwarrend kan zijn, vooral omdat er geen specifieke vermelding van USB-flashstations in de opties is.

Wizard Bureaublad opschonen uitschakelen in XP

Een van de irritantere standaardinstellingen in Windows XP is de Desktop Cleanup Wizard. Ik denk dat ik Windows niet nodig heb om me te vertellen wat ik wel of niet op mijn bureaublad moet hebben. Ook heb ik in de IT geconstateerd dat een medewerker een bepaald pictogram een ​​paar maanden niet mag gebruiken en wanneer ze dat pictogram moeten vinden

Systeeminfo voor Windows

Een freeware tool die ik vaak gebruik in de IT is Systeeminfo voor Windows. Dit kleine lichtgewicht hulpprogramma zit boordevol kracht. U hoeft niets op de lokale harde schijf te installeren ... voer het gewoon uit vanaf een springstation of zet het op een schijf. Als je details nodig hebt over een computer waar je aan werkt, SIW

Eerdere meldingspictogrammen opschonen in Windows Vista

Een zeer handige functie in Windows is de mogelijkheid om automatisch systeemvakpictogrammen te verbergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Het probleem is dat Explorer na verloop van tijd een lijst in de cache opslaat van elk afzonderlijk pictogram dat het ooit heeft gezien, en uw lijst kan groeien tot honderden items waarvan Explorer weet.

Maak extern bureaublad sneller

Als u op kantoor of thuis haastig op een computer moet werken, kan het wijzigen van een paar opties voordat u verbinding maakt de verbindingssnelheid verbeteren. We maken alleen verbinding met de computer om een ​​probleem op te lossen of om een ​​probleem op te lossen, zodat de graphics op de externe machine er niet fancy uit hoeven te zien.

Zorg ervoor dat uw Linux SSH-sessie niet wordt verbroken

Ik ben het type nerd dat altijd een SSH-client open heeft staan, verbonden met mijn meest gebruikte servers, zodat ik direct toegang heb voor monitoring en al het andere. Als zodanig irriteert het me enorm als de verbinding wordt verbroken, dus ik deel een paar methoden om je sessie levend te houden.

Synaptics Touchpad-pictogram verwijderen uit het systeemvak

In mijn zoektocht om elk nutteloos systeemvakpictogram dat geheugen verspilt kwijt te raken, was ik erg geïrriteerd toen de automatische updates van Vista een nieuw stuurprogramma installeerden en het pictogram voor het touchpad weer in mijn systeemvak belandde. Dit pictogram heeft bijna geen voordelen, dus het moet weg.