Krijg snelle toegang tot de cache in Firefox

Bent u op zoek naar een snelle en eenvoudige manier om de inhoud van de cache in Firefox te bekijken? Dan wil je zeker weten hoe gemakkelijk het kan zijn om de CacheViewer-extensie te gebruiken.

Opmerking: CacheViewer is een front-end-app voor het eenvoudig openen en doorzoeken van de geheugencache.

VoordatHet bekijken van de cache in Firefox met about:cache biedt enige informatie over de inhoud, maar is voor sommige mensen misschien niet de meest efficiënte methode die beschikbaar is.

snel-toegang-tot-de-cache-in-firefox-foto krijgen

CacheViewer in actie

Nadat u de extensie hebt geïnstalleerd, zijn er drie eenvoudige manieren om toegang te krijgen tot uw nieuwe cacheviewer. De eerste gebruikt de CacheViewer-opdracht die beschikbaar is in het menu Extra en de tweede gebruikt de sneltoets Ctrl + Shift + C.

snel-toegang-tot-de-cache-in-firefox-foto krijgen

De derde manier is door een werkbalkknop toe te voegen aan de gebruikersinterface van uw browser. Alle drie werken even goed...kies de methode die het beste bij uw persoonlijke behoeften past.

snel-toegang-tot-de-cache-in-firefox-foto krijgen 3

Wanneer u het CacheViewer-venster opent, ziet het er zo uit. U kunt besluiten het formaat te wijzigen en enkele kolommen te verplaatsen (of te verbergen) voor de beste weergave. U kunt desgewenst eenvoudig door de cache-inhoud bladeren en voorbeelden van afbeeldingen bekijken, zoals hier wordt weergegeven.

Als u het CacheViewer-venster open houdt, kunt u het tijdens het bladeren vernieuwen met de knop Vernieuwen in de rechterbenedenhoek. Dit is een mooie, snelle en zeer eenvoudige manier om op verzoek toegang te krijgen tot de cache en indien gewenst items op uw harde schijf op te slaan.

Opmerking: de CacheViewer kan ook worden ingesteld om in plaats daarvan in een nieuw tabblad te openen (zie Opties).

Opties

Kies of CacheViewer in een apart venster (standaard) of in een nieuw tabblad wordt geopend.

snel-toegang-tot-de-cache-in-firefox-foto krijgen 5

Conclusie

Als u een snelle en eenvoudige manier wilt om de cache in Firefox te bekijken, dan is de CacheViewer-extensie precies wat u zocht.

Koppeling

Download de CacheViewer-extensie (Mozilla-add-ons)

Meer verhalen

Help carpale tunnelproblemen voorkomen met Workrave

Of het nu voor werk of vrije tijd is, velen van ons brengen elke dag te veel tijd op de computer door. Hierdoor lopen we het risico carpaletunnelproblemen te krijgen of te verergeren, maar dankzij Workrave kunt u deze problemen helpen voorkomen.

Voeg de Prullenbak toe aan het Startmenu in Windows 7

Heb je ooit geprobeerd de Prullenbak te openen door te zoeken naar de Prullenbak in het menu Start, om niets te vinden? Hier is een snelle truc waarmee u de Prullenbak rechtstreeks vanuit uw Windows Start-menu-zoekopdracht kunt vinden.

Open meerdere sites zonder de menu's in Firefox opnieuw te openen

Ben je gefrustreerd omdat je je menu's opnieuw moet openen voor elke website die je nodig hebt of wilt bekijken? Nu kunt u die menu's open houden terwijl u meerdere websites opent met de Stay-Open Menu-extensie voor Firefox.

Vraag de lezers: welke webbrowser gebruikt u?

Gisteren hebben we gekeken naar het stemscherm van de browser, dat 12 verschillende browsers biedt als alternatief voor IE voor Europese Windows-gebruikers. Dit zette ons aan het denken over de vraag van deze week. Welke browser gebruikt u voor uw dagelijkse webnavigatie?

Converteer video en verwijder reclame in Windows 7 Media Center met MCEBuddy 2x

Kijk vandaag eens naar MCEBuddy voor Windows 7 Media Center. Deze handige app neemt automatisch uw opgenomen tv-bestanden en converteert ze naar MP4-, AVI-, WMV- of MPEG-indeling. Het heeft zelfs de mogelijkheid om die vervelende reclames tijdens het conversieproces te verwijderen.

Eigenschappen toevoegen Terug naar het contextmenu in Firefox

Is het u opgevallen dat de opdracht Eigenschappen is verwijderd uit het contextmenu in Firefox 3.6? Als je het hebt gemist, kun je het hier terugkrijgen.

Probeer Windows Phone 7 vandaag nog op uw pc

Er wordt geanticipeerd op de nieuwe Windows Phone 7-serie sinds Microsoft deze onthulde op het Mobile World Congress in februari. Dankzij gratis hulpprogramma's voor ontwikkelaars kunt u nu uit de eerste hand de basisapparaten uit de Windows Phone 7-serie op uw pc ervaren.

Schakel YouTube-opmerkingen uit tijdens het gebruik van Chrome

Ben je het zat dat de reacties op YouTube vol godslastering of irritant zijn om naar te kijken? Nu kun je video's minus de reacties bekijken met de No YouTube Comments-extensie voor Google Chrome.

Kies de teksteditor die wordt gebruikt om de broncode in Internet Explorer te bekijken

Iedereen heeft een favoriete teksteditor die ze graag gebruiken bij het bekijken van of werken met broncode. Als u niet tevreden bent met de standaardkeuze in Internet Explorer 8, sluit u dan bij ons aan terwijl we u laten zien hoe u toegang tot uw favoriete teksteditor kunt instellen.

Aan de slag met Boxee

Boxee is een gratis Media PC-applicatie die draait op Windows, Mac en Ubuntu Linux. Met Boxee kunt u online video, muziek en foto's integreren met uw eigen lokale media en sociale netwerken. Vandaag gaan we Boxee en enkele van zijn functies nader bekijken.