Snelle tip: verwijder de knop Sluiten van Firefox-tabbladen

De knoppen voor het sluiten van tabbladen op elk tabblad in Firefox 2 zijn echt vervelend. Wanneer u veel tabbladen open heeft staan, wordt het erg moeilijk om op het tabblad te klikken zonder per ongeluk op de sluitknop te klikken.

Het is een goede zaak dat Firefox aanpasbaar is, omdat we ze gemakkelijk kunnen uitschakelen, of zelfs terug kunnen keren naar het Firefox 1.5-gedrag met een enkele knop voor het sluiten van tabbladen aan de rechterkant van de tabbladbalk.

Knoppen sluiten uitschakelen zonder Tab Mix PlusOm dit uit te schakelen als u de Tab Mix Plus-extensie niet gebruikt, kunt u about:config openen in de adresbalk en vervolgens filteren op het volgende:

browser.tabs.closebuttons

quick-tip-verwijder-sluitknop-van-firefox-tabbladen foto 1

De mogelijke waarden zijn deze:

  1. Standaard
  2. Er zijn nergens knoppen voor het sluiten van tabbladen (u moet de middelste klik of Ctrl + W gebruiken)
  3. Verplaats de knop Tabblad sluiten naar rechts van de tabbalk

Je kunt hier zien dat ik de waarde heb ingesteld op 3. Let op de enkele sluitknop aan de rechterkant.

quick-tip-verwijder-sluitknop-van-firefox-tabbladen foto 2

Knoppen sluiten uitschakelen met Tab Mix Plus

Als je Tab Mix Plus hebt geïnstalleerd, kun je precies hetzelfde doen door de Tab Mix Plus-opties in het menu Extra te openen en Display Tab te kiezen. Hier zorgt u ervoor dat u het selectievakje Knop Tabblad sluiten uitschakelt.

quick-tip-verwijder-sluitknop-van-firefox-tabbladen foto 3

Als u ook de knop Tabblad sluiten rechts van de tabbalk wilt toevoegen, gaat u naar het tabblad Tabbalk en vinkt u de optie Tabblad sluiten aan, zoals hieronder weergegeven:

quick-tip-verwijder-sluitknop-van-firefox-tabbladen foto 4

Tab Mix Plus is een van de krachtigste extensies voor Firefox. Het is echt ongelooflijk.

Meer verhalen

Maak een aangepast opstartlogo voor Windows Vista

OPMERKING: DIT WERKT NIET MET VISTA SP1. ALS U DIT IN SP1 PROBEERT, KUNT U UW COMPUTER NIET OPSTARTEN.

Symlinks gebruiken in Windows Vista

Een van de langverwachte functies in Windows Vista was de mogelijkheid om symbolische koppelingen te gebruiken, zoals je dat in Linux kunt doen. Helaas werken ze niet zo goed als ze zouden kunnen, maar het is een grote upgrade van eerdere versies en heeft al een aantal problemen voor mij opgelost.

Ctrl+Alt+Delete inschakelen voor Vista-aanmeldingsscherm

In oudere versies van Windows moest u de combinatie Ctrl+Alt+Delete gebruiken om in te loggen op het systeem. Dit moest een hogere beveiligingsaanmelding bieden, hoewel ik niet weet hoe. Je bent misschien ook gewend om die combinatie te gebruiken om in te loggen, en er is een manier om het weer in te schakelen.

Windows 7, 8.x of Vista automatisch laten inloggen

Als u alleen een thuiscomputer gebruikt om te gamen of iets onbelangrijks, wilt u misschien niet telkens opnieuw inloggen wanneer u uw computer opnieuw opstart. Er is een eenvoudige aanpassing waarmee u automatisch kunt inloggen.

Verleng de proefperiode van Windows Vista tot 120 dagen

Windows Vista is het eerste Windows-besturingssysteem waarmee u 30 dagen een proefversie kunt gebruiken voordat u koopt. Het is echt een geweldige zet voor Microsoft, vooral in het licht van hoe weinig voordeel je krijgt van het upgraden naar Vista in de eerste plaats. Er is een binnenkort bekende truc die kan uitbreiden

Snel koppelingen toevoegen aan Windows Vista Explorer Favoriete koppelingen

Als je Windows Vista 5 minuten hebt gebruikt, heb je de favoriete links gezien tijdens het bladeren door je bestandssysteem. Wat vervelend is, is dat de favoriete links standaard niet genoeg nuttige links bevatten.

Gebruik Windows Vista Taakbeheer om de bestandsnaam van het lopende proces te zien

Een van de leukere upgrades in Windows Vista is de mogelijkheid om de bestandsnaam van een lopend proces te zien via Taakbeheer. Hoe vaak heb je een proces in Taakbeheer gezien, maar kon je niet achterhalen waar het zich in hemelsnaam bevond? Deze mogelijkheid is niet standaard ingeschakeld, maar het is eenvoudig genoeg

Schijfdefragmentatieschema configureren in Windows 7 of Vista

Windows 7 of Vista configureert Schijfdefragmentatie automatisch om defragmentatie zo te plannen dat deze eenmaal per week wordt uitgevoerd, meestal op woensdag om 01:00 uur. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar meestal ben ik woensdag om 1 uur 's nachts wakker, en ik plan het liever op een ander tijdstip.

Vereisten voor Windows Vista Aero Glass begrijpen

De interface van Windows Vista Aero Glass is een van de belangrijkste wijzigingen in de nieuwste versie van Windows. Wat voor de meeste mensen minder duidelijk is, is aan welke voorwaarden Aero moet worden voldaan. Als u zeker weet dat uw systeem aan de vereisten voldoet, maar nog steeds niet is ingeschakeld, vindt u hier een lijst met:

Windows Vista Aero gebruiken via Verbinding met extern bureaublad

Iedereen kent inmiddels de gebruikersinterface van Windows Vista Aero Glass, maar wat niet iedereen weet, is dat je dit via een Remote Desktop-verbinding kunt gebruiken als je de juiste instellingen hebt ingeschakeld op de client en de server.