Snelle tip: Markering van nieuwe programma's uitschakelen in Windows 7, Vista en XP

Een ergernis die je misschien niet leuk vindt aan Windows, is wanneer het nieuw geïnstalleerde programma's markeert die standaard zijn ingeschakeld in XP, Vista en Windows 7. Vandaag zullen we kijken naar het uitschakelen ervan in alle drie de versies van Windows.

Hier kijken we naar een voorbeeld van de ergernis, let op het plakkerige hoogtepunt over programma's die onlangs zijn geïnstalleerd.

quick-tip-disable-markeren-nieuwe-programma's-in-windows-7-vista-and-xp foto 1Uitschakelen in Vista en Windows 7

Om het in Vista en Windows 7 uit te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteert u Eigenschappen.

Het scherm Taakbalk en Startmenu Eigenschappen openen en u wilt op Aanpassen klikken.

quick-tip-disable-markeren-nieuwe-programma's-in-windows-7-vista-and-xp foto 3

In het scherm Startmenu aanpassen scrolt u omlaag en schakelt u Nieuw geïnstalleerde programma's markeren uit en klikt u vervolgens op OK.

quick-tip-disable-markeren-nieuwe-programma's-in-windows-7-vista-and-xp foto 4

Dat is het! Nu bent u verlost van de vervelende markering van nieuwe programma's in het menu Start.

quick-tip-disable-markeren-nieuwe-programma's-in-windows-7-vista-and-xp foto 5

Uitschakelen in XP

U kunt dit ook in XP in principe op dezelfde manier doen. Klik met de rechtermuisknop op Start Eigenschappen en zorg ervoor dat het menu Start is geselecteerd en klik op Aanpassen.

quick-tip-disable-markeren-nieuwe-programma's-in-windows-7-vista-and-xp foto 6

Klik vervolgens op het tabblad Geavanceerd en schakel Nieuw geïnstalleerde programma's markeren uit, klik op OK en sluit de resterende schermen.

quick-tip-disable-markeren-nieuwe-programma's-in-windows-7-vista-and-xp foto 7

Als computers nieuw voor u zijn, wilt u deze functie misschien niet uitschakelen, omdat u hiermee gemakkelijk onderscheid kunt maken tussen oude en nieuwe programma's. Als je het vervelend vindt, schakel het dan uit en geniet van een schoner Start-menu.

Meer verhalen

Houd nieuwe e-mail bij met Gmail Notifier

Het openen van een webbrowser en het meerdere keren per dag controleren van uw Gmail-account kan vervelend worden. Vandaag kijken we naar een cool gratis hulpprogramma dat op de achtergrond draait en je waarschuwt wanneer een nieuw bericht wordt ontvangen.

Naam en adres van webpagina bekijken met Tab Pop-up voor Firefox

Wilt u meer dan alleen een afbeeldingsvoorbeeld van de inhoud van een tabblad bij het schakelen tussen meerdere tabbladen in Firefox? Nu kunt u meer krijgen met Tab Popup.

Pas het systeemvak in Windows 7 aan met behulp van lokaal groepsbeleid

Als u een ervaren pc-gebruiker bent, bent u misschien geïrriteerd door de ballonmeldingen die verschijnen en u vertellen wat u al weet. Misschien wilt u helemaal niets in het systeemvak zien. Vandaag bekijken we hoe u de meldingen kunt uitschakelen met behulp van Lokaal groepsbeleid

Een Access-database importeren in Excel

Soms moet u items uit een Access-database halen en in Excel plaatsen, zodat u ze kunt ordenen voor een rapport of presentatie. Hier zullen we bekijken hoe u de database kunt importeren met Access en Excel 2007.

Zoek websites vanaf uw bureaublad in Windows 7 met zoekconnectoren

De nieuwe Windows 7 Search is sterk verbeterd ten opzichte van eerdere versies en stelt u in staat om naar gegevens te zoeken op lokale en netwerkcomputers. Vandaag gaan we nog een stap verder en laten we u zien hoe u de zoekmogelijkheden kunt uitbreiden naar sites op internet.

Voeg het bladwijzermenu toe aan uw bladwijzerwerkbalk met Bookmarks UI Consolidator

Ooit gewenst dat u uw bladwijzermenu en bladwijzerwerkbalk met elkaar zou kunnen combineren? Dat kan nu met Bookmarks UI Consolidator.

IBM Lotus Symphony is een gratis alternatief voor MS Office

In deze moeilijke economische tijden kan het frustrerend of onmogelijk zijn om veel geld uit te geven voor de MS Office-productiviteitssuite. Vandaag bekijken we IBM Lotus Symphony, een volledige suite van kantoor-apps gebouwd op Open Office-technologie en hoogwaardige documenten en presentaties produceert.

ChromePlus – Verbeterde versie van de Chromium-browser

Ben je dol op het gebruik van Google Chrome, maar zou je willen dat er wat extra functies ingebouwd waren? Nu kun je nog steeds genieten van al die Chrome-goedheid en meer met ChromePlus.

Vrijdagpret: Saunavihta Yetis

Er is weer een vrijdag aangebroken en het is tijd om de chaotische werkweek te beëindigen met een leuke flashgame. Vandaag bekijken we Saunavihta Yetis, een uitdagend en leuk op fysica gebaseerd spel.

Nieuwe functies in WordPad en Paint in Windows 7

WordPad en Paint worden vaak over het hoofd gezien als accessoires die sinds 95 in alle versies van Windows zijn opgenomen. Ze zijn nog steeds inbegrepen in Windows 7 en hebben nu een nieuw uiterlijk met enkele verbeterde functies. Hier zullen we enkele van de nieuwe verbeteringen bekijken.