Snelle tip: bewaar Windows en tabbladen bij het herstarten van Firefox

Het herstarten van Firefox is altijd moeilijk voor degenen onder ons met tientallen geopende tabbladen, omdat u niet alle geopende tabbladen wilt verliezen, maar misschien ook niet allemaal een bladwijzer wilt maken.

Gelukkig zijn er een aantal opties om dit op te lossen:

  1. Gebruik de Herstart Firefox-extensie.
  2. Stel Firefox in om elke keer alle vensters en tabbladen op te slaan.
  3. Stel Tab Mix Plus in om alle vensters en tabbladen op te slaan (als u de Tab Mix Plus-sessies gebruikt in plaats van de native Firefox-sessie).

Gebruik de Herstart Firefox-extensieEerst moet u de extensie downloaden en installeren vanuit Mozilla Add-ons. Kijk dan gewoon in het bestandsmenu en je zou een glanzend nieuw menu-item moeten zien. Hierdoor wordt Firefox opnieuw gestart en blijven al uw tabbladen precies waar u was gebleven.

quick-tip-save-windows-and-tabs-bij-herstarten-firefox foto 1

Je kunt ook de werkbalkknop gebruiken als je echt wilt, maar dat neemt te veel ruimte in beslag voor mij.

Firefox instellen om elke keer alle vensters en tabbladen op te slaan

U kunt Firefox configureren om uw huidige plaats altijd op te slaan door naar Opties te gaan en vervolgens de vervolgkeuzelijst te wijzigen in Toon mijn vensters en tabbladen van de vorige keer.

quick-tip-save-windows-and-tabs-bij-herstarten-firefox foto 2

Wanneer u uw browser sluit, gaat deze automatisch weer verder waar u was gebleven. Merk op dat dit de startpagina-instelling enigszins irrelevant maakt.

Stel Tab Mix Plus in om alle vensters en tabbladen op te slaan

Dit is alleen van toepassing als u de Tab Mix Plus-sessiemanager gebruikt. Als u Tab Mix Plus-opties opent, kunt u wijzigen Wanneer browser begint te herstellen.

quick-tip-save-windows-and-tabs-bij-herstarten-firefox foto 3

Misschien wilt u ook crashherstel inschakelen ... maar ik raad aan om in plaats daarvan Firefox's ingebouwde sessieherstel te gebruiken, omdat dit voor mij beter lijkt te werken.

Meer verhalen

Verplaats de openbare map in Windows Vista

De openbare map in Windows Vista wordt gebruikt om mappen en bestanden te delen met mensen op dezelfde computer of hetzelfde netwerk. De normale locatie voor de openbare map is C:UsersPublic, maar dit is niet per se de beste locatie ervoor, vooral als je niet genoeg ruimte hebt op je C:

Wis IE7-browsegeschiedenis vanaf de opdrachtregel

Als u batchbestanden wilt bouwen om het opschonen op uw computer te automatiseren, wilt u waarschijnlijk ten minste één van deze opdrachten in uw batchscript opnemen. U kunt elk van de functies in het dialoogvenster Browsegeschiedenis verwijderen van Internet Explorer 7 automatiseren.

Versnel Windows Vista Start Menu Zoeken door resultaten te beperken

Het zoekvak in het startmenu van Windows Vista is een van mijn favoriete functies in Vista, maar het zoeken kan behoorlijk traag zijn als je veel persoonlijke bestanden hebt, omdat het zoeken in het startmenu standaard ook zoekt naar bestanden, Windows-contacten, Windows Mail, Geschiedenis, en favorieten.

Verborgen BootScreen inschakelen in Windows Vista

Het opstartscherm van Windows Vista is zinloos, maar Microsoft besloot een visueel aantrekkelijker opstartscherm te verbergen dat gemakkelijk en met weinig moeite kan worden ingeschakeld. Ik weet niet zeker waarom ze het opstartscherm niet beter hebben gemaakt.

Mac OSX Expose Clone voor Windows Vista

Expose is een applicatie op Mac OSX die alle geopende vensters met een druk op een toets betegelt, zodat je er snel tussen kunt kiezen. Nu is er eindelijk een Mac OSX Expose-kloontoepassing voor Windows Vista die geweldig werkt! Niet alleen dat, maar het is open source, dus je kunt het verbeteren als je wilt

Trim de opgeblazen vensterranden van Windows Vista

Windows Vista heeft standaard enorme randen, waarschijnlijk om te pronken met de nieuwe transparantie. Als u de voorkeur geeft aan een meer afgeslankte, minimale aanpak, kunt u deze instelling eenvoudig configureren om het redelijker te maken.

Waarom zien mijn Windows Vista-lettertypen er verschrikkelijk uit?

Als je net een computer hebt gekocht waarop Windows Vista is geïnstalleerd en je lettertypen er vreselijk uitzien, vooral wanneer je op internet surft, kan het zijn dat de standaardinstellingen die door de fabrikant zijn ingeschakeld, het vloeiend maken van lettertypen hebben uitgeschakeld.

Schakel Windows Verkenner Klikgeluiden uit in Windows 7 of Vista

De klikgeluiden van Windows Verkenner zijn genoeg om je na een tijdje gek te maken. Je zou denken dat de configuratie-optie om ze uit te schakelen een selectievakje zou zijn met de tekst Stop Irritant, maar dat is gewoon niet het geval.

MySql: geef toestemming voor aanmelding van rootgebruikers vanaf elke host

Merk op dat dit niet erg veilig is en alleen mag worden gebruikt voor een lokale ontwikkelbox waar je geen zin hebt om individuele machtigingen in te stellen, maar toch verbinding moet maken vanaf andere machines.

Start een toepassing die is toegewezen aan een specifieke CPU in Windows 7, 8 of Vista

Windows heeft een optie waarmee u een toepassing kunt starten en de CPU-affiniteit kunt instellen, waardoor de toepassing wordt toegewezen aan een specifieke CPU in een dual-coresysteem.