Snelle aanpassingen aan Firefox-functionaliteit: Tabblad sluiten ongedaan maken en tekstgrootte wijzigen

Bent u op zoek naar een manier om snel per ongeluk gesloten tabbladen opnieuw te openen of de grootte van webpaginatekst te wijzigen vanuit de statusbalk? Dan wil je misschien eens kijken naar de twee Firefox-extensies die we vandaag met je moeten delen.

Een per ongeluk gesloten tabblad gemakkelijk opnieuw openen

Stel dat u meerdere tabbladen open heeft staan ​​en per ongeluk het verkeerde tabblad sluit in plaats van het tabblad ernaast dat u van plan was te sluiten? Frustrerend zou een goede manier zijn om het te beschrijven.Meestal zou dat betekenen dat u door het geschiedenismenu (of de adresbalk) moet gaan om dat tabblad opnieuw te openen. Wat als je het sneller en gemakkelijker zou kunnen doen?

Met de Quick Undo Tab-extensie hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop ergens in een van de resterende webpagina's te klikken en de Quick Undo Tab-opdracht te selecteren.

En zo wordt je per ongeluk gesloten tabblad weer geopend en naar voren gericht. Handig en snel…

Opmerking: er zijn geen opties om je druk over te maken voor de extensie.

Tekstgrootte eenvoudig wijzigen via de statusbalk

Iedereen heeft een voorkeursmethode voor het wijzigen van de tekstgrootte op webpagina's, zoals het gebruik van het menu Beeld of sneltoetsen...

Hier is een andere optie voor degenen die er de voorkeur aan geven de tekstgrootte vanuit hun statusbalk te wijzigen. De Text Scaler-extensie is eenvoudig te installeren en er zijn geen opties om je zorgen over te maken. Het voegt drie kleine pictogrammen toe aan de statusbalk, waarbij M de standaard/standaardgrootte is. Het enige dat u hoeft te doen, is op de S klikken om de tekst kleiner te maken of op de L om de tekst groter te maken. M wordt teruggezet naar de standaardmaat...

Hier is een voorbeeld na het klikken op L...

Conclusie

Deze extensies zijn misschien niet voor iedereen geschikt, maar ze kunnen nuttig zijn voor diegenen die dit soort functionaliteit in hun Firefox-browsers willen hebben.

Links

Download de Quick Undo Tab-extensie (Mozilla-add-ons)

Download de Quick Undo Tab-extensie (Extension Homepage)

Download de Text Scaler-extensie (Mozilla-add-ons)

Meer verhalen

Open uw bladwijzers in het contextmenu met contextbladwijzers

Op zoek naar een gemakkelijke manier om overal in uw browservenster toegang te krijgen tot uw bladwijzers in plaats van altijd naar de menubalk te moeten gaan? Dat kan nu met Context Bookmarks!

Voeg Sticky Note Goodness toe aan uw bureaublad met Stickies

Bent u op zoek naar een aanpasbaar programma voor plaknotities voor uw bureaublad dat kan worden aangepast aan uw thema? Zie hoe Stickies een leuke toevoeging is aan elk Windows-systeem.

Maak een back-up van uw browser met de nieuwe FavBackup

Als je het leuk vond om de eerdere releases van FavBackup te gebruiken, dan zul je zeker blij zijn met de extra functies die zijn toegevoegd. Doe met ons mee terwijl we de nieuwste versie van dichterbij bekijken.

Tekstopmaak in Firefox op de gemakkelijke manier verwijderen

Ben je het zat om vanuit Firefox tekst in Kladblok te moeten plakken om de opmaak te verwijderen voordat je het ergens anders kunt gebruiken? Zie hoe eenvoudig het is om alle opmaak te verwijderen met de extensie Tekst zonder opmaak kopiëren.

Verwijder ongeschikte reacties van YouTube

Moe van al het afval en de godslastering in de reacties op YouTube? Nu kun je dingen opruimen met de YouTube Comment Snob-extensie voor Firefox.

Wat is mDNSResponder.exe / Bonjour en hoe kan ik het verwijderen of verwijderen?

U leest dit artikel ongetwijfeld omdat u hebt gemerkt dat het mDNSResponder.exe-proces wordt uitgevoerd in Taakbeheer, u zich niet herinnert dat u het hebt geïnstalleerd en dat het niet wordt weergegeven in Programma's toevoegen/verwijderen in het Configuratiescherm. Dus wat is het en hoe komen we er vanaf?

Snelle aanpassingen aan de gebruikersinterface van Firefox

Bent u op zoek naar een manier om uw herlaad- en stopknoppen te combineren of wilt u misschien de nieuwe tabbladknop op de tabbladbalk wijzigen? Dan wil je misschien eens kijken naar deze twee snelle en gemakkelijke UI-tweaks voor je Firefox-browser.

Week in Geek: de vele links en dergelijke edities

Deze week hebben we wat software weggegeven, een heleboel nieuwe dingen geleerd en zelfs wat Friday Fun gehad. Dus nu is het tijd voor onze wekelijkse afsluiting met veel links en dergelijke om van te genieten.

Directorylijsten afdrukken of exporteren naar MS Word & Excel

Het afdrukken van de inhoud in Windows-mappen kan soms ingewikkeld en verwarrend zijn. Vandaag kijken we naar Directory List & Print, een gratis hulpprogramma waarmee u de klus op een zeer eenvoudige manier kunt volbrengen.

Krijg een zijbalk in Opera-stijl panelen in Firefox

Vind je de Panels Sidebar in Opera leuk en wil je dezelfde functionaliteit ook in Firefox? Dat kan nu met de All-in-One Sidebar-extensie.