Snelle en eenvoudige videobewerking met de YouTube Editor

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om basisbewerkingen uit te voeren en muziek toe te voegen aan je YouTube-clips? Vandaag zullen we bekijken hoe u de video-editor van YouTube kunt gebruiken.

Je vindt de YouTube-editor op www.youtube.com/editor. Je moet zijn ingelogd op je YouTube-account en een aantal video's hebben geüpload voordat je begint. Er is geen manier om video's rechtstreeks vanuit de editor zelf te uploaden.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 1Wanneer je bent aangemeld bij YouTube en naar de YouTube-editor bladert, zie je al je geüploade video's verschijnen op het tabblad Mijn video's.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 2

Voeg videoclips toe aan het storyboard door op het plusteken (+) te klikken of door de video naar de tijdlijn te slepen en neer te zetten. U kunt een enkele clip toevoegen of meerdere clips aan uw storyboard toevoegen om ze in een enkele video te consolideren.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 3

U kunt maximaal 7 clips aan het storyboard toevoegen. Als je probeert extra clips toe te voegen, krijg je een foutmelding.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 4

Videoclips bijsnijden

Als u uw videoclips wilt knippen of bijsnijden, beweegt u de cursor over een clip en selecteert u het schaarpictogram.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 5

Hierdoor wordt uw videoclip weergegeven in een pop-upvenster voor bewerken. U kunt een voorbeeld van de video bekijken in de sleep de begin- en eindmarkeringen om het begin- en eindpunt van uw videoclip in te stellen.

Voor meer gedetailleerde controle kunt u op de pijltjes naar rechts en naar links klikken bovenaan de in- en uitbalken. Klik op Opslaan als u klaar bent.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 7

Audio

Je kunt er ook voor kiezen om een ​​audiotrack aan je clip toe te voegen als je dat wilt.

Opmerking: je kunt alleen de opties selecteren die beschikbaar zijn op het audiotabblad en je eigen audio niet uploaden. Alle audioclips die u aan uw video toevoegt, zullen de huidige audio van de videoclips volledig vervangen.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 8

Er is een aanzienlijk aantal audiotracks om uit te kiezen. U kunt de selecties doorzoeken op artiest of genre.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 9

Bekijk een voorbeeld van de clips door met uw cursor over de track te bewegen en op de knop Afspelen te klikken.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 10

Wanneer u een audiotrack vindt die u aan uw video wilt toevoegen, klikt u op het plusteken (+) of sleept u het om het aan de tijdlijn toe te voegen.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 11

U kunt een voorbeeld van uw video bekijken in het voorbeeldvenster door op afspelen te klikken.

Ten slotte wil je je video een titel geven. Klik op Publiceren als je klaar bent en klaar bent om je nieuwe videoclip te publiceren.

Je wordt dan doorgestuurd naar je YouTube-accountpagina waar je de beschrijving, tags, enz. kunt bewerken.

quick-and-basic-video-editing-met-de-youtube-editor foto 14

Binnen een paar minuten is je video klaar om met de wereld te worden gedeeld.

Conclusie

Hoewel het verre van een serieuze professionele videobewerkingstool is, biedt de YouTube-editor je een snelle en gemakkelijke manier om je YouTube-uploads in te korten of kortere clips te combineren in een enkele video. Heb je een video-editor nodig die iets geavanceerder is, maar toch eenvoudig te gebruiken? Bekijk onze vorige post over Windows Live Movie Maker.

YouTube-editor

Meer verhalen

Hoe een op zichzelf staande e-mailomgeving te bouwen

Een veel voorkomende functie van veel programma's is de mogelijkheid om e-mail te verzenden. Bij het werken aan ontwikkelingsprojecten of het doen van productdemo's die gebruikmaken van e-mail, kan het hebben van een omgeving waarvan u weet dat deze zal werken van cruciaal belang zijn. Voor deze situaties, met een volledig op zichzelf staand e-mailsysteem, zijn dat alle verzonden e-mails

Vier manieren om directe toegang tot een terminal in Linux te krijgen

Als je ooit een terminal nodig hebt die altijd beschikbaar is in Linux, zijn hier vier verschillende manieren waarop je een terminal kunt openen met maximaal drie knoppen.

E-mail importeren van Outlook naar Apple Mail.app met Thunderbird

Een probleem om te overwegen bij het overschakelen van Windows naar OS X is e-mail, aangezien Windows-gebruikers vaak geworteld zijn in Outlook. Vandaag laten we zien hoe u van Outlook naar Apple's Mail.app kunt gaan met Mozilla's Thunderbird als een brug om de kloof te overbruggen.

Gemakkelijker door lange Word-documenten navigeren met behulp van miniaturen

Als je ooit een lang Word-document moet lezen, kan het vervelend zijn om er helemaal doorheen te scrollen om te vinden wat je nodig hebt. Vandaag kijken we naar het gebruik van de miniatuurfunctie om er sneller doorheen te navigeren.

Lettertypen op uw pc installeren, beheren en verwijderen

Als je onlangs een aantal geweldige lettertypen hebt gevonden die je op je Windows-systeem wilt gebruiken, dan is het installeren ervan misschien niet iets waar je bekend mee bent. Vandaag laten we u zien hoe u deze lettertypen gemakkelijk kunt beheren.

Week in Geek: Scareware krijgt Live Support Edition

Deze week hebben we geleerd hoe u IM-gesprekken privé kunt houden, aan de slag kunt gaan met OneNote 2010, ontbrekende USB-drives in Windows 7 en Vista kunt vinden, aangepaste Ubuntu Live-cd's kunt maken, Google Android kunt testen op uw pc zonder een telefoon te kopen, en meer. Nu is het tijd om achterover te leunen en te genieten van de samenvatting van deze week

Desktop Fun: Bridges at Night Wallpaper Collection Series 1

Bruggen zijn er in alle soorten en maten over de hele wereld, maar als ze 's nachts worden bekeken, kunnen ze heel mooi zijn. Als je van combinaties van architectuur en verlichting houdt, kijk dan eens naar de eerste in onze serie Bridges at Night Wallpaper-collecties.

Een speciale virtuele webserver tweaken

Wanneer u een speciale virtuele server krijgt om uw website te laten draaien, is de kans groot dat deze voor iedereen is geconfigureerd en niet is aangepast om de prestaties voor het runnen van een website te maximaliseren.

Verplaats bestanden naar één map in Linux met Find

Als je alle bestanden van een bepaald bestandstype naar een enkele map wilt verplaatsen, kun je de opdracht find gebruiken om dit gemakkelijk in Linux te doen.

Automatische hyperlinks uitschakelen in Microsoft Word

Als je de automatische hyperlinking in Microsoft Word niet kunt uitstaan, kan het moeilijk zijn om de juiste plek te vinden om het in Office 2007 uit te schakelen, omdat alle instellingen zo goed verborgen zijn in vergelijking met eerdere versies.