Maak snelkoppelingen of sneltoetsen om snel e-mail naar een ontvanger te verzenden

Als je ooit echt naar je map met verzonden e-mail hebt gekeken, heb je waarschijnlijk een trend opgemerkt: je e-mailt steeds weer dezelfde mensen! Omdat we grote fans zijn van het automatiseren van repetitieve taken, gaan we vandaag bekijken hoe we snelkoppelingen kunnen maken om automatisch specifieke ontvangers te e-mailen.

Je kunt zelfs een sneltoets toewijzen om op deze manier een specifieke persoon te e-mailen, of een lijst met mensen e-mailen als je daartoe geneigd bent.

Een snelle e-mailsnelkoppeling makenKlik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en kies Nieuw Snelkoppeling in het menu.

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 1

Voer in het locatievak het e-mailadres in waarvoor u de snelkoppeling wilt maken, met behulp van de volgende syntaxis:

mailto:e-mailadres@server.com

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 2

Hiermee wordt een snelkoppeling gemaakt om een ​​e-mail te verzenden met de standaard e-mailclient. Op de volgende pagina kun je de snelkoppeling een naam geven, en ik raad aan om iets beschrijvends te gebruiken, zoals de naam van de persoon.

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 3

Nu heb ik een snelkoppeling die ik kan gebruiken om snel een nieuwe e-mail voor mezelf te openen, met behulp van mijn standaard e-mailclient die toevallig Outlook 2007 is.

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 4

Als u met de rechtermuisknop op deze snelkoppeling klikt en Eigenschappen kiest, kunt u ook een sneltoets toevoegen.

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 5

Nu kan ik gewoon Ctrl+Alt+6 gebruiken wanneer ik mezelf een e-mail wil sturen. Als ik een bestand wil bijvoegen, kan ik het gewoon naar het venster slepen (erg handig om back-ups van bepaalde belangrijke bestanden te bewaren)

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 6

U vraagt ​​zich misschien af: waarom zou ik mezelf zo vaak e-mailen dat ik een snelkoppeling nodig heb? Het antwoord is simpel: ik gebruik mijn e-mailclient om veel informatie op te slaan, zoals ideeën, notities of soms zelfs taken waaraan ik mezelf moet herinneren.

Geavanceerde e-mail MailTo-syntaxis

Soms wil je meer automatiseren dan alleen het openen van een e-mail met het veld Aan al ingevuld. Gelukkig accepteert de mailto-syntaxis veel meer parameters dan alleen het veld Aan...

Veldsyntaxis Naar mailto:email@here.com Subject subject=Subject Here CC cc=email@here.com BCC bcc=email@here.com Body body=Tekst in e-mail Body Multi-line Body body=Line 1%0A%0Aline 2

Elk van deze parameters kan worden toegevoegd na het initiële veld Aan, waarbij de eerste parameter een ? teken ervoor, en de volgende die een &-teken vereisen. Tip: Als u meerdere e-mailadressen wilt gebruiken in de velden Aan, CC of BCC, kunt u deze scheiden met een komma.

Als ik bijvoorbeeld ook een onderwerp zou willen toevoegen, zou ik dit mailto-veld gebruiken:

mailto:geek@howtogeek.com?subject=Subjectief!

Zodra ik die eerste parameter heb toegevoegd met de ? karakter, misschien wil ik ook een regel toevoegen aan de hoofdtekst van het bericht. In dat geval zou ik een &-teken voor de tweede parameter gebruiken (in dit geval de body-parameter):

mailto:geek@howtogeek.com?subject=Subjectief!&body=Sommige tekst in de e-mailtekst

Hier is nog een voorbeeld voor een goede maatregel:

mailto:geek@howtogeek.com?cc=iemand@else.com&subject=Neato I can Pick the Subject&body=Dit is de hoofdtekst van het bericht

Het gebruik van dat voorbeeld voor een snelkoppeling zou het volgende opleveren wanneer u op de snelkoppeling klikte:

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 7

Dit kan erg handig zijn voor het maken van een snelkoppeling voor een e-mail die u altijd naar dezelfde persoon stuurt, zoals Wilt u lunchen? of Waar is dat TPS-rapport?

Dock een Quick Send-map aan de taakbalk

Omdat ik deze snelkoppelingen zo vaak gebruik en ik er nogal wat heb, heb ik een map gemaakt met de naam Snel verzenden om alle snelkoppelingen op te slaan.

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 8

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Werkbalken Nieuwe werkbalk en selecteer die map:

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 9

Nu heb ik een werkbalk voor snelle toegang die ik rechtstreeks vanuit mijn taakbalk kan gebruiken om snel een e-mail te starten naar een van de mensen die ik vaak e-mail.

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 10

Snelkoppeling voor Remember The Milk Quick Task

Voor extra tegoed: als je een fan bent van de Remember the Milk online Todo-lijst, kun je onder Instellingen Info kijken en het e-mailadres van de inbox vinden, waarmee je een nieuw Todo-item kunt maken via een speciaal e-mailadres.

maak-snelkoppelingen-of-sneltoetsen-om-snel-mail-naar-een-ontvanger-foto te verzenden 11

Dit is de enige sneltoets die ik zo vaak gebruik dat ik er uiteindelijk ook een sneltoets aan toewijs ...

Meer verhalen

Wat is trackerd en waarom wordt het uitgevoerd?

Als je naar de lopende processen op je Ubuntu-box hebt gekeken en je hebt afgevraagd waarom er een proces met de naam trackerd is dat de CPU te veel gebruikt, heb je geluk, want dat is precies het onderwerp dat we vandaag zullen behandelen.

Wijzig uw vergeten Windows-wachtwoord met de Linux System Rescue-cd

Tot dusverre hebben we in onze serie besproken hoe u uw Windows-wachtwoord opnieuw kunt instellen met de Ultimate Boot-cd, maar als u wat technischer bent, wilt u misschien gewoon de uitstekende System Rescue-cd gebruiken, die op Linux is gebaseerd.

Stomme geektrucs: verklein de XP-volumeregeling

Als je net iets hebt gedaan in het bijzijn van een niet-nerd dat hen genoeg verrast om te vragen Hoe heb je dat gedaan?, dan heb je waarschijnlijk een stomme nerdtruc uitgevoerd. Meestal zijn deze trucs niet ingewikkeld, maar weinig bekende leuke trucs die we graag delen.

Plaknotities gebruiken in Windows Vista of XP

Een van de hoofdbestanddelen van elke kantoorbaan is het traditionele gele plakbriefje, dat te vaak wordt gebruikt om wachtwoorden naast de monitor te plakken. Omdat ik een nerd was, dacht ik dat ik in plaats daarvan een digitale oplossing zou gebruiken ... er zijn veel alternatieven, maar Windows Vista heeft er een ingebouwd.

Reset uw vergeten wachtwoord op de gemakkelijke manier met behulp van de ultieme opstart-cd voor Windows

We hebben eerder geschreven over hoe u uw eigen Ultimate Boot-cd voor Windows kunt maken, die is gebaseerd op XP, maar die nog steeds kan worden gebruikt voor het repareren van Vista-computers. Vandaag laten we u zien hoe u uw wachtwoord eenvoudig opnieuw kunt instellen met die cd.

Familieplezier: foto's delen met Photo Gallery en Windows Live Spaces

Dus je hebt een geweldige zomervakantie gehad met je familie en nu wil je die foto's delen met vrienden en familie. Als u Windows Vista gebruikt, kunt u die herinneringen beheren en delen met anderen met behulp van Vista's Photo Gallery en Windows Live Spaces.

Secure Computing: Detecteer en verwijder malware met Windows Defender

Hoewel we alle gratis antispywaretoepassingen behandelen, is het niet meer dan eerlijk om te praten over de volledig gratis Windows Defender-tool die is ingebouwd in Windows Vista en beschikbaar is als gratis download van Microsoft voor XP-gebruikers.

Reset uw Ubuntu-wachtwoord eenvoudig vanaf de Live-cd

Ons laatste artikel over hoe je je Ubuntu-wachtwoord eenvoudig kunt resetten via het grub-menu was behoorlijk populair, dus ik heb besloten een serie te maken over alle verschillende manieren om je wachtwoord opnieuw in te stellen op Linux of Windows ... de les van vandaag is hoe je de Live-cd om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

Verbeter de look & feel van Windows XP op een gemakkelijke manier

Dit is een gastartikel van Ghaus Iftikhar Nakodari van AddictiveTips.

Veilig computergebruik: blokkeer en voorkom schadelijke software met SpywareBlaster

Een van de gemakkelijkste instellingen voor antispywareprogramma's is JavaCool's SpywareBlaster. In plaats van te wachten met het scannen en verwijderen van spyware nadat de pc al is geïnfecteerd, wordt voorkomen dat spyware ooit uw computer infecteert.